Абрикос без кісточки
Абрикос без кісточки

Абрикос без кісточки


28 грн/ 100 г
100 г
+ -
Є в наявності
Абрикос сушений / Україна
12 місяців

  • Хочете привести в тонус судини та покращити роботу серця? Найкращим фруктом для цього є абрикос!
  • Сушений абрикос - лідер за вмістом калію (серед сушених та свіжих фруктів). У 100 грамах продукту міститься 48% мікроелемента від денної норми.
  • Вживання сушеного абрикосу сприяє виведенню надлишку води з організму, знімає набряклість тіла.
  • Промийте сушений абрикос, додайте ще сухофруктів за смаком, зваріть узвар, пийте та будьте здорові!

Детальніше

- Вміст в плодах абрикоса заліза і йоду роблять його корисним при анемії і захворюваннях щитовидної залози. 
- Антиоксидантна властивість абрикоса зумовлена вмістом бета-каротину. Речовина пригнічує утворення вільних радикалів, які сприяють перетворенню здорових клітин в злоякісні. 
- Щоденне вживання абрикоса - хороша профілактика раку. 
_____________________________________________________________________________________
Поради щодо зберігання насіння, шротів, сухофруктів тощо. 


Для того щоб захистити улюблені продукти від молі та жучків достатньо їх правильно зберігати. 


Ми зібрали найважливіші поради щодо цього питання. Прочитайте, будь ласка, уважно та намагайтесь максимально притримуватись наведених порад. 


1. Обов'язково пересипайте кожен товар, який отримуєте з паперового чи пластикового упакування ( зерна, шроти, бобові, насіння, висівки, сушеності, сухофрукти, чаї, борошно, пастили) в скляні або пластикові ємності та щільно закривайте їх кришками. 


2. Сухофрукти: в ідеалі сухофрукти повинні зберігатися при температурі +10 С. Якщо забезпечити таку температуру неможливо, зберігайте сухофрукти в скляних банках, що щільно закриваються в кухонних шафках. Поставте поряд з баночкою сільничку, оскільки сіль поглинає вологу, яку дуже люблять цвіль і жучки. 

 
Головне, щоб тара для зберігання сушки не мала отворів і щілин через які можуть потрапити шкідники. 


Якщо ж така прикрість сталася, покладіть сухофрукти в духовку або на сильний мороз. Основна маса комах не витримує температур вище +60С і нижче -20С. 


3. Сушені фрукти та овочі: найкраще зберігати герметично-запакованими, оскільки вони легко вбирають в себе всі запахи. Також зберігайте їх в темному сухому місці, бо через попадання прямого сонячного світла відбувається потемніння продуктів і втрата аромату.
Груші та сливи найкраще зберігати в полотняних мішечках, які необхідно підвісити в сухому та добре провітреному приміщенні. 


4. Чаї: пересипайте чай в скляні ємкості, які щільно закриваються. Таким чином чай збереже свій аромат і не вбиратиме сторонні запахи. Зберігайте чай в темному, теплому сухому місці. Не варто наповнювати щільно чай в банку, дайте йому "повітря". 


5. Борошно, крупи, бобові, шроти, манка: просійте або переберіть продукти відразу після купівлі. Не зберігайте ці продукти в целофанових пакетах. Відсутність повітря + тепло + волога - ідеальне середовище для комах. Найкраще зберігати банки з крупами та борошном - нижні полиці, де сухо та прохолодно. 

 
Щоб відлякати жучків зазадлегідь, обробіть полиці оцтом. 


Притримуйтесь цих правил і щодо інших продуктів, адже міль може завестись і в горіхах, і в спеціях, шоколаді тощо. 


Обов'язково регулярно прибирайте в кухні з використанням оцту, мильних горіхів, розчином оцту, соди + кілька крапель ефірної олії лаванди. Тара для продуктів повинна бути чиста та суха ! 


Ці прості правила допоможуть вберегти Ваші продукти від шкідників.

  
Написати відгук
Написати відгук


Надіслати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.