Чіа насіння
Чіа насінняЧіа насінняЧіа насіння

Чіа насіння

Львів


32 грн/ 100 г
100 г250 г1 кг
+ -
Є в наявності
Насіння чіа / Аргентина
на 100г: білків – 17 г, жирів - 31 г, вуглеводів – 42 г. Калорійність – 486 Ккал.
24 місяці

Що таке ЧІА? Як його вживати?

  • Чіа можна їсти в сухому вигляді, додаючи в: ...
    • салати,
    • каші,
    • йогурти.
  • Проте, варто пити багато води, бо насіння чудово вбирає рідину, тим самим подовжує відчуття ситості;
  • Насіння чіа - природній енергетик.

У чому сила ЧІА?

  • Містить в 6 разів більше кальцію, ніж молоко, та втричі більше заліза, ніж шпинат;
  • Не містить глютену та є ідеальним для вегетаріанської дієти, оскільки має велику кількість білка;
  • Незамінний для приготування пудингів та джемів з ягід;

Чого не можна? Як зберігати?

  • НЕ можна вживати насіння чіа при пониженому тиску, при прийомі аспірину та антикоагулянтів, при алергії на кунжут чи гірчицю;
  • Зберігайте чіа в герметичному упакуванні в сухому, темному місці, таким чином можна зберігати насіння до 2 років;
  • Більше про чіа: https://goo.gl/51vt57  

*Дорогі друзі! У зв'язку з закінченням товарних запасів чіа акція на нього припиняється. Просимо вибачити за тимчасові незручності.  
Детальніше

У вартість даного продукту закладена сума 2 гривні (для 100г упаковки чіа) або 5 гривень (для 250г упаковки чіа), яка буде автоматично відраховуватись у благодійний фонд (це не означає, що товар став дорожчим для Вас - ми відраховуємо ці гроші з нашого прибутку). 


Більше про соціальний проект Ви можете прочитати у нашій статті: http://sz.lviv.ua/#slider/20160425_1207 


Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.

Способи вживання та рецепти:




- Смак насіння чіа нагадує горіх, тому вони чудово доповнюють соуси, соки, йогурти, овочеві та зернові страви.
- Чіа можна використовувати як інгредієнт страв, так і декоративний елемент. Їх можна вживати сирими і підсмаженими, цілими й перетертими. 

- Для прихильників швидкого, але корисного приготування чудове рішення додавати чіа в коктейлі, смузі, салати чи вівсянку.
- Для любителів повноцінної кулінарії рекомендуємо додавати насіння в тісто для будь-якої випічки, в начинку до струделя або інших тортів. 

Також, ви можете легко приготувати “джем”, який не потребуватиме процесу варіння. Просто збийте блендером 250 г фруктів, додайте 1 л чіа, перемішайте та помістіть в холодильник на кілька годин. Додайте решту води та інші інгредієнти. Збийте все блендером.



- Здивуйте гостей оригінальними закусками, додаючи туди насіння чіа. 



- Не забувайте додавати чіа до овочевих чи грибних крем-супів, подаючи їх разом з грінками. На грінки також можна сміливо додавати трішечки цілого насіння.  

- Якщо Ви перемелете блендером інгредієнти разом з чіа - це Вам допоможе зробити супи густішими й більш кремовими, оскільки насіння шавлії набирає вологу і стає желеподібним.
- Чіа чудово поєднується з м’ятою, розмарином, тип’яном, майораном.



                    А ще ми підібрали та переклали для вас кілька рецептиків :)

Чіа-пудинг

Інгредієнти:

  1. Чіа — 1/2 склянки;
  2.    Молоко рослинне або коров'яче — 2 склянки;
  3.    Банан — 1 шт;
  4. Свіжі фрукти чи ягоди по сезону - 1/2 склянки;
  5.    Мед або сироп — за смаком;
  6. Стручок ванілі або ванілін - щіпка.

Приготування:

Взбийте блендером у молоці банан. Залийте насіння чіа молоком, ретельно розмішайте. Поставте у холодильник наніч, або на 4-6 годин при кімнатній теппературі. До готового пудингу додайте нарізані фрукти чи ягоди, ваніль та підсолоджувач за смаком.

Найкраще підходить для сніданку та полудня. Легка у приготуванні страва ніжна та освіжаюча і при тому ситна.


Напій “Пінолен”
Інгредієнти:

 

 

  1. Чіа — 1 склянка ;
  2.    Лимонний сік — 100 мл ;
  3.    Коричневий цукор (мед або будь-який інший підсолоджувач на Ваш смак) — 1 склянка ;
  4.    Вода — 2,5 літри.

Приготування:


Ретельно промийте і процідіть насіння чіа, після чого замочіть його приблизно на годину в 0,5 літра води. В інших 2 літрах змішайте підсолоджувач і лимонний сік. Додайте воду з чіа до лимонної суміші та помістіть в холодильник на 2 години.


Цілющий напій ацтеків готовий ! Смачного :)



__________________________________________________________________


Енергетичний напій

   

  1. Чіа — 30 г;
  2.    Сік лайма — 30 г;
  3.    Мед — 50 г;
  4.    Вода — 0,5 л

Приготування:


У співвідношенні 1:2 залийте насіння чіа водою і залиште на ніч. Вранці Ви побачите густе желе. Додайте усі інгредієнти та збийте все блендером. Якщо маєте бажання - додайте улюблених ягід. Цей напій рекомендовано вживати перед інтенсивними фізичними навантаженнями, а також при підвищеній втомлюваності.


                              

__________________________________________________________________

 

Бананово - кокосове морозиво

Інгредієнти:
  1. ½ склянки кокосового молока;
  2. ½ склянки мигдалевого молока;
  3. ¾ склянки малини;
  4. 2 ст.л насіння чіа;
  5. 1 ст.л. тертого кокосу або кокосової стружки;
  6. 8 крапель рідини стевії (або мед)


Приготування:


Змішайте усі інгредієнти та помістіть у місткість. Закрийте кришкою і тримайте в холодильнику 4 год доки чіа збільшиться у розмірах. Після цього налийте пудинг у 4формочки для ескімо і залиште в морозильній камеріна всю ніч (можна використовувати формочки для кексів, для морозива, чашки тощо).

Смачного!


   


Написати відгук
(35)
Написати відгук


Надіслати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.