Морська капуста (ламінарія)
Морська капуста (ламінарія)Морська капуста (ламінарія)

Морська капуста (ламінарія)

Львів


34 грн/ 150 г
150 г
+ -
Є в наявності
Ламінарія / Китай Природна сушка
на 100 г : білки – 0,7 г, жири - 0,1 г, вуглеводи - 4г. Калорійність 5 кКал.
12 місяців

  • Ламінарія (Морська капуста) - це їстівна морська водорість, яка продається в сухому вигляді (схожа на крупнолистовий чай);
  • Морська капуста - необхідний продукт при захворюваннях щитовидної залози;
  • Для профілактики йододефіцитних станів достатньо вживати 30-40г готової морської капусти на добу;
  • Залийте ламінарію холодною водою. Через 4-5год. злийте воду та добре промийте капусту. Варити ламінарію не потрібно!
  • Додавайте її у салати, каші, супи, соуси, запіканки чи зелені коктейлі;
  • Ламінарія має специфічний смак, що у поєднанні з іншими стравами наситить та доповнить їх;
__________________________________________________________________________________________

- Ламінарія є багатим природним джерелом йоду, який сприяє виведенню з організму токсинів, радіонуклідів, важких металів і навіть свинцю;


- Включення у свій раціон морської капусти - це кращий спосіб профілактики атеросклерозу, і один з кращих засобів для підняття імунітету;


- Ламінарія покращує роботу центральної нервової системи, підвищує фізичну і розумову активність;


- Вживання ламінарії допомагає нормалізувати серцево-судинну діяльність, рівень кров'яного тиску, знизити рівень холестерину в крові, підвищити тонус судин, кількість еритроцитів і гемоглобіну;


- У складі ламінарії міститься повноцінний білок, що включає в себе всі відомі амінокислоти та легко засвоюється організмом;


- Ламінарію не рекомендується вживати при вагітності, непереносимості йоду, захворюваннях нирок, нефрозі, нефриті, геморої;


- Також ламінарія протипоказана при вугрових висипах, кропив'янці, фурункульозі, хронічному риніті;


- Зберігайте ламінарію в сухому прохолодному місці;

- Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.
_________________________________________________________________________________________

Дієтичний продукт. Підходить всім, хто стежить за своїм здоров’ям та красою, дітям, спортсменам, діабетикам, людям з серцево-судинними захворюваннями, із зайвою вагою, захворюваннями ШКТ. Рекомендується для профілактики йододефіцитних станів.




Більше про ламінарію у Вікіпедії: http://goo.gl/K3Q5iR


             Салат “З моря”

Інгредієнти:

  1. Ламінарія висушена 30 г;

  2. Морква 2 шт;

  3. Сік лимону 2 ч.л.;

  4. Мед 2 ч.л.;

  5. Олія оливкова 1 ст.л.;

  6. Вода питна 40 г;

  7. Перець червоний (чорний) ¼ ч.л.;

  8. Насіння кунжута 2 ч.л.


Приготування:

Попередньо замочіть ламінарію у питній воді на 30-40 хв. Поки морська капуста настоюється Натріть моркву на дрібну соломку. Приготуйте заправку: Змішайте у посудині мед, сік лимону, оливкову олію, перець. Взбийте до однорідності вилкою. Помішуючи поступово додайте воду.
Промийте ламінарію, якщо вона містить домішки піску. З’єднайте капусту з морквою та заправте салат соусом і додайте насіння кунжута. Салат готовий.

Смачного!

                                                      

Салат


Складники:

-сушена морська капуста 100 г ;
-приправа для корейської моркви (негостра) 1 чайна ложка з верхом;
-соєвий соус 1-2 ст. ложки;
-декілька зубчиків часнику – натерти на терці, і або невелика дрібно порізана цибулина (за бажанням);
-приправа для корейської моркви (негостра) 1 чайна ложка з верхом;
-потерта морквина;
-натуральний яблучний оцет 1 дес. ложка;
-кунжутна або лляна олія 1 дес. ложка
Зі 100 сушеної морської капусти отримують приблизно 700 г готової для вживання.


Приготування:
1. Водорості порізати ножицями, тричі промити, щоб пісок осів на дно. Остання, третя вода, повинна бути чистою, питною. В останній воді водорості потрібно затримати на одну-дві хвилини, не більше, щоб вони набухли. Якщо ви не любите «морського смаку» то затримайте на довше. Викласти на друшляк і дати воді стекти.
2. Додати приправи, часник, цибулю, кунжутну або лляну олію холодного тиснення, оцет і перемішати. Можна при бажанні додати соєвий соус.



                                           Морська капуста з лапшею та овочами
Складники:

-сушена морська капуста 50 г;
-лапша -400г
-з приправ – будь яка улюблена; 
-декілька зубчиків часнику – натерти на терці (за бажанням);
- 1порізана півкільцями цибулина (за бажанням);
-1 потерта морквина;
-1 почищений і дрібно нарізаний кубиками баклажан;
-1 один-два помідори;
-1 болгарський перець;
-зелень петрушки;
-сіль;
-соняшникова рафінована олія для пасерування.


Приготування:
1. Водорості порізати ножицями, тричі промити, щоб пісок осів на дно. Остання, третя вода, повинна бути чистою, питною. В останній воді водорості потрібно затримати на одну-дві хвилини, не більше, щоб вони набухли. Якщо ви не любите «морського смаку» то затримайте на довше. Викласти на друшляк і дати воді стекти.

2. Овочі – пасеруємо на рафінованій органічній олії додаємо частину приправ та ледь підсолюємо;
3. Відварюємо лапшу;
4. З’єднуємо набухлу морську капусту з пасерованими овочами та відвареною лапшею;
5. Додаємо  решту приправ, посипаємо зеленню петрушки.


                                               Суп з водоростями та грибами
            

Складники:

- 30г сушеної ламінарії – промиваємо, дрібнимо;
- 250 г грибів(печериці, гливи або шиітаке) – помиті, порізані;
3-4картоплини нарізані кубиками;
- 1 цибулина дрібно порізана + 1морквина потерта на грубій терці + 1-2 помідори потерти без шкірки - пасеруємо;
- рис -3 столових ложки або лапша – 100г;
- рафінована олія для пасерування;
- приправи до власного смаку (або мелений коріандр, кмин, мелений мускатний горіх, куркума, імбир, духмяний перець), сіль, зелень петрушки;

- вода для супу   

-заправки по вашому бажанню.


Приготування:

1. В киплячу воду кладем картоплю,  гриби, рис, якщо лапшу, то наприкінці готування. 

2. Наприкінці готування кладемо водорослі, пасеровані овочі, приправи, сіль, зелень петрушки.

3. Заправляємо в тарілці суп.


Смачного!
Написати відгук
(3)
Написати відгук


Надіслати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.