Самбар масала
Самбар масала

Самбар масала

Львів


28 грн/ 100 мл
100 мл
+ -
Є в наявності
Асафетида, гвоздика, коріандр, кумин, куркума, фенугрек, перець чорний, чілі, гірчиця чорна / Україна (власного виробництва) Вага без банки: 50±3г
12 місяців

  • Самбар масала ( “самбар” назва класичної індійської страви із суміші бобових та овочів, яку приправляють самбар масалою) – суміш мелених прянощів, яка традиційно використовується у східній кухні. Має пікантний, насичений смак та сильний пряний аромат;
  • Загущує страви і збагачує їх горіховим присмаком;
  • Самбар масала ідеально пасуватиме до страв із рису, бобових, картоплі, солених каш, грибів, овочевих рагу, різноманітних супів, гарячих соусів та підлив;
_______________________________


- Самбар масала сприяє легкому перетравленню їжі, попереджає метеоризм, здуття, спазми, покращує перистальтику кишечника і засвоєння корисних речовин, тому доцільно додавати її до важкої їжі та складних страв (бобові, гриби, зернові, крохмалисті овочі);


- Самбар масала збагатить смак дієтичних страв і сприятиме пришвидшенню метаболізму та ефективній втраті ваги;


- Самбар масала - гостра суміш, тому варто додавати її у невеликій кількості, щоб знайти влучні пропорції, які задовільнять Ваш смак;


- Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.


Більше про самбар масалу у Вікіпедії: http://goo.gl/HVTPwB


"Смак Життя" рекомендує: Все про масали

Сочевиця з овочами по-південноіндійськи

Інгредієнти:
1. М'якоть свіжого гарбуза
(та/або баклажани, кабачки) —  300 г.;
2. Цибуля  — 2 шт .;
3. Томати —  3 шт.;
4. Перець чілі —  1-2 стручки;
5. Свіжий імбир —  3 см.;
6. Зелена сочевиця —  200-300 г.;
7. Насіння гірчиці —  1 ч.л.;
8. Насіння кмину —  1 ч.л.;
9. Лавровий лист —  1-2 шт.;
10. Кокосове масло —  1 ст.л.;
11. Самбар масала —  дрібка.

Приготування:
Зваріть сочевицю в каструлі, щоб вона розварилася до соусоподібного стану.
Співвідношення сочевиці і води 1:4.
Далі приготуйте зажарку і овочі.
На сковорідці прогрійте на середньому вогні масло, всипте на сковорідку насіння гірчиці і кмин. Прогрівайте насіння до тих пір, поки воно не почне потріскувати.
Цибулю поріжте уздовж, імбир - смужками, чилі або цілком або тонкими смужками, і засипте це в сковорідку. Тут же додайте гарбуз, порізаний кубиками, і смажте все це разом до тих пір, поки цибуля не стане золотистою, а гарбуз не розм'якшиться.
Додайте інші овочі, крім томатів, і тушкуйьте разом.
Додайте самбар масалу, сіль, тушкуйте до майже пастоподібного стану. (Хоча кубики овочів повинні зберегти форму)
Змішайте сочевицю і овочі.
Тушкуйте на маленькому вогні хвилин 5, помішуючи.
Відмінно смакуватиме з рисом.
Смачного!
Написати відгук
(2)
Написати відгук


Надіслати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.