Шафран кашмірський 1г
Шафран кашмірський 1г

Шафран кашмірський 1г

Львів


300 грн/ 1 шт
1 шт
+ -
Очікується
Шафран кашмірський; Іран
на 100 г: білків - 6,0, жирів - 20.1, вуглеводів - 27,0. Калорійність - 323 Ккал.
12 місяців

  • Шафран є однією з найдорожчих спецій, відомих з давніх часів;
  • Він високо цінується за свій незвичайний смак і цілющі властивості;
  • У кухнях різних народів світу шафран прийнято додавати в різні страви. В Середземноморських країнах шафран прийнято використовувати в якості ароматизатора і барвника для продуктів харчування і напоїв, в Індії шафран додають в рисовий пудинг, халву та інші солодкі страви.
  • Крім цього, шафран використовують для додання кольору і смаку морозива і тортів;

_______________________________________________________________________________________


- Шафран містить безліч хімічних сполук, які володіють антиоксидантними властивостями, здатні запобігати виникненню різних захворювань і зміцнення здоров’я;

 

- Квіткові маточки шафрану містять кілька важливих ефірних масел. Крім цього до складу шафрану входять каротиноїди, які є важливими антиоксидантами, які допомагають захистити організм, і діють як імуномодулятори.

 

- Про чудодійний дії шафрану відомо з давніх часів - він позбавляє від болю, покращує травлення і навіть захищає від депресії. Однак на цьому його корисні властивості не закінчуються: недавно фахівці довели, що спеція допомагає впоратися і з передменструальний синдром.


- Основне правило додавання
спецій до страв - чим пізніше її додати, тим “тоншим” буде смак та аромат;

 

- Зберігайте спеції так, щоб вони не піддавалися впливу прямих сонячних променів і сильного нагрівання. Завжди тримайте свої приправи в щільно закритих банках або коробочках. Це збереже їх від змішування з ароматами і від попадання вологи;

 

- Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.


Паелья вегетаріанська

Інгредієнти:
• Свіжа спаржа — 200 г
• Петрушка (зелень) — за смаком
• Овочевого бульйону — 700 мл
• Кокосова олія — ​​3 ст. л.
• Зелений горошок — 150 г
• Зелена стручкова квасоля — 200 г
• Перцю різних кольорів — 2 шт.
• Томат —  1 середній
• Асафетиди — 1/4 ч.л.
• Шафран — дрібка
• Рис — 300 г
• Сіль — за смаком


Приготування:
Шафран замочіть в 1 ст. л. води на 10 хв. Квасолю, горошок і спаржу вимийте й обсушіть.

Розігрійте сковорідку. Додайте асафетиди, 2 ст. л. кокосової олії, і солодкий перець. Обсмажуйте, періодично помішуючи, 4 хв. Додайте олію, що залишилась і рис. Швидко перемішайте.
Покладіть в сковорідку нарізані помідори і шафран разом з водою, в якій він замочувався. Перемішайте і тушкуйте 2 хв.

Влийте овочевий бульйон, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь до середнього і готуйте без кришки, не перемішуючи, 12 хв., поки вся рідина не вбереться.
Додайте квасолю та готуйте 7 хв. Покладіть горошок і спаржу та готуйте ще 4 хв. Зніміть з вогню. Посипте зеленню петрушки та прикрасіть скибочками лимона.

Смачного!

Найкраще готувати страву в обідній час.

Кукурудзяний крем-суп з шафраном

Інгредієнти:

1, Картопля — 2 шт.;
2, Морква — 1 шт.;
3, Консервована (або свіжа) кукурудза — 1 банка (2-3 качати);
4, Кокосове масло — 50 г.;
5, Йогурт — 200 мл.;
6, Вода — 600 мл.;
7, Куркума —½ ч.л.;
8, Асафетида — ¼ ч.л.;
9, Перець чорний мелений — ¼ ч.л.;
10, Шафран — 1 ч.л.


Приготування:
Моркву і картоплю наріжте кубиками, відваріть до готовності у воді з маслом.
За допомогою блендера суп перетріть в пюре, додайте кукурудзу, можна з соком або без, знову перетріть, поставте назад на плиту - додайте сіль і спеції (крім шафрану), влийте йогурт - прогрійте ще хв. 5, постійно помішуючи, зніміть з вогню.
Готову страву посипте тичинками шафрану і за бажанням подавайте зі сметаною.

Написати відгук
Написати відгук


Надіслати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.