Пажитник мелений (фенугрек)
Пажитник мелений (фенугрек)Пажитник мелений (фенугрек)

Пажитник мелений (фенугрек)

Львів


12 грн/ 100 г
100 г
+ -
Є в наявності
Пажитник мелений / Індія
на 100 г : білки – 23 г, жири - 6,4 г, вуглеводи - 53,8 г. Калорійність - 323 кКал.
12 місяців

  • Пажитник (фенугрек, шамбала, гуньба сінна, чаман, хельба, метхі) – тверде насіння ромбовидної форми, жовто-коричневого кольору з характерним грибним запахом і нотками свіжоскошеної трави. Смак пряний, гіркуватий, трішки солодкий  та з горіховим присмаком;
  • Насіння пажитника  додають до страв із картоплі та грибів, овочів, бобових, також  для ароматизації тіста та випічки. Пажитник чудово поєднується з морквою та нутовими млинцями;
  • Пажитник має властивість згущувача, тому ним приправляють супи, підливи, соуси;
  • Гарно поєднується пажитник з усіма прянощами, а особливо з кумином, коріандром, петрушкою, чорним перцем, тим’яном;
  • Насіння пажитника - це ефективний натуральний засіб від лупи та випадіння волосся, також це відмінне джерело протеїнів та речовин, необхідних для зміцнення волосся;
  • Змелене насіння фенугрека використовують для приготування скрабів та масок для обличчя. Фенугрек забезпечує регенерацію та оновлення шкіри, пришвидшення процесів загоєння ран, опіків, екзем, а також позбавляє від вугрів та прищів;

_______________________________________________________________________________________


- Пажитник – найкраща пряність для жінок -  він нормалізує гормональний фон, пом'якшує симптоми менопаузи, полегшує менструальні болі, зміцнює та відновлює організм молодих мам, сприяє притоку грудного молока та є ефективним в лікуванні гінекологічних захворювань;


- Пажитник  знижує рівень цукру в крові, але хворим на діабет слід проконсультуватись з лікарем перед вживанням;


- Насіння пажитника принесе користь серцево-судинній системі, нормалізує кров'яний тиск і врегулює серцевий ритм;


- Щоб повністю вивільнити аромат пажитника, покращити його смак та забрати надлишок гіркоти – обсмажте його на сухій сковорідці протягом кількох хвилин;


- Пажитник допоможе  втамувати голод та схуднути. Велика кількість рослинних волокон, що у ньому містяться сильно розбухають, наповнюють шлунок і служать чудовою профілактикою переїдання, а також стимулюють перистальтику, виводять токсини і м'яко позбавляють від закрепів;


- Вживайте 1 ч.л. підсмаженого насіння разом з водою до приймання їжі або  у вигляді чаю протягом дня;


- Залийте 1 ст.л. попередньо просмаженого насіння окропом і варіть 5 хвилин - ви отримаєте зміцнюючий, тонізуючий ранковий напій, який чудово смакуватиме з медом та лимоном;


- Заборонено вживати пажитник при підвищеному рівні естрогену, на ранніх місяцях вагітності, при підвищеному згортанні крові, а також слід обережно приймати його при інсулінозалежному діабеті.


- Зберігайте спеції так, щоб вони не піддавалися впливу прямих сонячних променів і сильного нагрівання. Завжди тримайте свої приправи в щільно закритих банках або коробочках. Це збереже їх від змішування з ароматами і від попадання вологи;


- Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.

Більше пажитник: http://goo.gl/5DtFSe


Стаття від "Смак Життя"Прянощі - це природні ліки 

Салат зі шпинатом та горіхами

Інгредієнти:

  1. Шпинат свіжий — ½ пучка;

  2. Горіхи волоські — 100 г;

  3. Рукола — жменя;

  4. Авокадо — ½ шт;

  5. Груша або яблуко — 1 шт;

  6. Часник — 1 зубчик;

  7. Цибуля червона — 1 шт (невелика);

  8. Кінза свіжа або сушена — за бажанням;

  9. Петрушка свіжа чи сушена — за бажанням;

  10. Паприка — 1 ч.л.;

  11. Куркума — ½ ч.л.;

  12. Пажитник — ½ ч.л.;

  13. Чорний перець — за смаком;

  14. Сіль чорна або рожева — за смаком;

  15. Лимон — ½ шт;

  16. Олія салатна — 2 ст.л.;

  17. Гранат, або журавлина — жменя.

Приготування:
З'єднайте порізані шпинат, авокадо, грушу, горіхи, кінзу, петрушку
Зблендуйте в комбайні паприку, куркуму, пажитник, часник, цибулю, сіль і перець до однорідності і додайте до салату. Полийте олією та соком лимону. Змішати все і прикрасьте зернами гранату або журавлиною і подавайте одразу.

Смачного!

Смакуйте у будь який час протягом дня.

Написати відгук
Написати відгук


Надіслати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.