Мускатний горіх цілий
Мускатний горіх цілийМускатний горіх цілийМускатний горіх цілийМускатний горіх цілий

Мускатний горіх цілий

Львів


23 грн/ 25 г
25 г
+ -
Є в наявності
Мускатний горіх / Індонезія
на 100 г : білки – 5,8 г, жири - 36,3 г, вуглеводи - 28,5 г. Калорійність - 525 кКал.
12 місяців

  • Мускатний горіх – це пряність із сильним витонченим ароматом та терпким, пекучим смаком;
  • Додавайте мускатний горіх до всіх можливих солодких страв та напоїв. Він ідеально підходить для ароматизації цукерок, шоколаду, варення, тіста для кондитерських виробів, кремів. Мускатний горіх чудово доповнює страви з грибів, макаронів, картоплі, гарбуза;
  • Добре поєднується із чорним та духмяним перцем, кропом, імбиром, базиліком, кардамоном, коріандром, майораном, корицею, гвоздикою, тмином, м’ятою;
  • Мускатний горіх сприяє покращеню розумової діяльності, підсилює концентрацію та пам'ять.
__________________________________________________________________________________________________

- При безсонні залийте 0.5 ч. л. меленого мускатного горіха стаканом теплого молока, додайте меду і випийте перед сном. Корисним такий напій буде для дітей з надмірним нервовим збудженням і неспокійним сном, проте дозу мускатного горіха рекомендовано зменшити до 1/4ч.л.;


- Мускатний горіх –  дієвий засіб при діареї та розладах шлунку, ефективно усуває больові спазми та гази, а також сприяє повноцінному всмоктуванню корисних речовин у тонкому кишківнику;


- Мускатний горіх допоможе вберегти організм в період епідемій грипу та захищатиме клітини організму від вірусів;


- Додавайте мускатний горіх у страви перед завершенням теплової обробки, а в тісто при замішуванні;


- Зберігайте горіхи цілими і подрібнюйте безпосередньо перед використанням;


- Не вживайте мускатний горіх у надмірних кількостях (не більше 1 горіха в день), оскільки це може призвести  до харчового отруєння, пришвидшеного серцебиття, спазмів, дезорієнтації, галюцинацій та інших проявів;


- Зберігайте спеції так, щоб вони не піддавалися впливу прямих сонячних променів і сильного нагрівання. Завжди тримайте свої приправи в щільно закритих банках або коробочках. Це збереже їх від змішування з ароматами і від попадання вологи;


- Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.


Більше про мускатний горіх: http://goo.gl/tU7tQd  

Стаття від "Смак Життя"Прянощі - це природні ліки

Різдв’яне печиво-чоловічки

Інгредієнти:

  1. Борошно пшеничне цільнозернове — 2 склянки;

  2. Сода харчова — ½ ст.л.;

  3. Кориця — ½ ст.л.;

  4. Імбир — 2 ч.л.;

  5. Мускатний горіх — ½ ч.л.;

  6. Гвоздика — ½ ч.л.;

  7. Кокосова олія — ½ склянки;

  8. Кокосовий цукор — ½ склянки;

  9. Сироп агави — ⅓ склянки;

  10. Рослинне молоко — ¼ склянки;

  11. Ванінлін — ½ ч.л.

Приготування:

Змішайте борошно, харчову соду, корицю, імбир, мускатний горіх і гвоздику. У окремій мисці збийте кокосове масло з кокосовим цукром протягом 1-2 хвилин, поки суміш не стане однорідною і легкою. Додайте рослинне молоко, сироп, ваніль, і збивайте ще 30 секунд, щоб все ретельно перемішалося. Це поступово додавайте до суміші борошна і змішуйте до тих пір поки суміші не об'єднаються. Оберніть тісто плівкою і дайте настоятися як мінімум 2 години.

Розігрійте духовку до 180. Розкатайте тісто на пергаментному папері. Пласт тіста зробіть товщиною 0,5 см. Використовуйте формочки для вирізання тіста. Наприклад чоловічків. Випікайте печиво протягом 8-10 хвилин, поки печиво злегка не підрум'яниться.

Дайте їм повністю охолонути перед декоруванням.

Веселого Вам святкування!

Написати відгук
Написати відгук


Надіслати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.