Кориця палички (касія)
Кориця палички (касія)

Кориця палички (касія)

Львів


21 грн/ 50 г
50 г
+ -
Є в наявності
Кориця палички (кассія); Індонезія
на 100 г: білків - 3,9, жирів - 3,2, вуглеводів - 79,8. Калорійність - 261 Ккал.
12 місяців

  • - Касія - це продукт, одержуваний з кори китайського коричника, який не зустрічається в дикій природі.
  • - Касія має значно вищим вмістом кумарину, аніж кориця.
  • - Ця пряність має терпкі властивості і залишає відчуття легкого печіння на язиці. За ці характеристики її включили до складу відомої на весь світ китайської суміші «п’яти ароматів».
  • - Касія часто додається в випічку і прекрасно поєднується з іншими приправами: кардамоном, фенхелем, бергамотом.

________________________________________________________________________________________

- Касія сприяє м'якому очищенню організму, стимулює травлення, активізує обмінні процеси, прискорює виведення з тканин зайвої рідини, допомагає людям з набряками, запорами хронічного типу, зниженим виділенням сечі, покращує кровотік.


- Чай з додаванням великої кількості китайської кориці бадьорить, якщо ж спецію використовувати в мінімальному обсязі, то напій заспокоїть.


Протипоказання: не вживати касію при проблемах з печінкою та підшлунковою залозою, а також вагітним жінкам.


- Головним недоліком касії є кумарин в її складі. Через нього при вживанні касії на регулярній основі часто з`являються запаморочення і головні болі.


- Виходячи з добової граничної дози кумарину для людини (0,1 мг на кожний кілограм тіла), дорослому рекомендують вживати не більше 1/2 чайн. ложки касії в день, а дитині - в кілька разів більше. Також слід уникати регулярного щоденного вживання кассии.


- Зберігайте спеції так, щоб вони не піддавалися впливу прямих сонячних променів і сильного нагрівання. Завжди тримайте свої приправи в щільно закритих банках або коробочках. Це збереже їх від змішування з ароматами і від попадання вологи.


- Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.

Пряний чай з ванільним екстрактом

Інгредієнти:

  1. Гвоздика дрібка;

  2. Палички кориці — 2 шт;

  3. Чай (за смаком) 12 г.;

  4. Сік апельсиновий — 35 мл.;

  5. Лимон — 1/5 шт.;

  6. Імбир — дрібка;

  7. Кокосовий цукор чи інший підсолоджувач — за смаком;

  8. Ванільний екстракт — за смаком;

  9. Вода — 500 мл .


Змішайте гвоздику, корицю і трошки імбиру.

Залийте водою і закип'ятіть.

Цим окропом заливаємо чай і через 5 хвилин додайте цукор, соки лимона і апельсина та ванільний екстракт.

Чай готовий!


Індійський солодкий рис Кхір

Інгредієнти:

1. Рис басматі — 100 г;

2. Молоко кокосове (чи інше) — 300 мл;

3. Кардамон мелений — ½ ч.л.;

4. Кориця — 1 паличка;

5. Мед (або підсолоджувач) — 50 г.;

6. Будь-які горіхи — 2 ст.л.;

7. Родзинки — на смак;

8. Гвоздика — 6 шт.


Приготування:

Промийте рис. Молоко перелийте в високу каструлю з товстим дном (об'ємом в 2 рази більше молока) і поставте на вогонь. Налаштуйте вогонь так, щоб воно весь час булькало, але не тікало. Рис засипте в закипаюче молоко. Помішуючи кхір час від часу дерев'яною лопаткою, доводьте його до кипіння і зменшіть вогонь до мінімуму. покладіть туди корицю і гвоздику.

Варіть рис 20 хвилин, поки кхір не загусне. Перші 15 хвилин варіть рис без кришки, постійно помішуючи. А потім під закритою кришкою. Під кінець перемішайте кхір інтенсивніше, щоб не допустити пригорання. Залиште його під кришкою. З меду і двох столових ложок води зробіть сироп. Влийте його у вже не гарячий кхір разом з кардамоном. Горіхи, родзинки, цукати обсмажте на невеликій кількості топленого масла і додайте в кхір.

Перед подачею добре охолодіть - вважається, що тим холодніше рис, тим він смачніший.

Смачного!

Найкраще ласувати десертом у першій половині дня.

Написати відгук
(1)
Написати відгук


Надіслати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.