Гвоздика
ГвоздикаГвоздика

Гвоздика

Львів


21 грн/ 25 г
25 г
+ -
Є в наявності
Гвоздика / Мадагаскар
на 100 г: білків - 6,0 г, жирів - 20.1 г, вуглеводів - 27,0 г. Калорійність - 323 Ккал.
12 місяців

  • Гвоздика -  це пряність з інтенсивним, специфічним фруктово-свіжим ароматом  та гостро-солодким смаком;
  • Гвоздика чудово поєднується з кардамоном, імбирем, лавандою, ваніллю, трояндою, лавровим листом, корицею, чорним та духмяним перцем;
  • Додавайте гвоздику в маринади ( грибні, овочеві, фруктово-ягідні), соуси, страви з капусти, каші, супи, овочеві рагу. Гвоздика буде незамінною  у десертах, сиркових масах, холодних закусках, кондитерських виробах, випічці та напоях;
  • Гвоздика  швидко та ефективно  втамує зубний біль, допоможе у боротьбі з карієсом та інфекціями порожнини рота. Також, гвоздика - чудовий спосіб освіжити подих;
  • Жуйте гвоздику при хворому горлі та сухому кашлі, полощіть горло сумішшю з рівних частин солі та меленої гвоздики для зменшення запалення гортані, лікування фарингіту та полегшення кашлю;
_______________________________________________________________________________________
- Гвоздика - це потужний антисептик. Вона знищує бактерії та віруси, добре  впливає на дихальні шляхи, зігріває тіло при застуді і покращує кровообіг;


- Основне правило додавання гвоздики до страв - чим пізніше її додати, тим “тоншим” буде смак та аромат;


- Не використовуйте гвоздику у великих кількостях, адже це може надати страві неприємну гіркоту. Для пікантного смаку та аромату достатньо 4 бутонів на 1 кг тіста, а в сумішах не більше 1/7 частини від інших пряностей;


- Гвоздика  покращує тонус матки, нормалізує менструальний цикл і є досить сильним афродизіаком;


- Змішайте 1 ч. л.  меду та 0.5 ч. л.  гвоздики і повільно розсмоктуйте цю суміш – це зупинить нудоту, та надасть знеболюючий ефект;


- Зберігайте спеції так, щоб вони не піддавалися впливу прямих сонячних променів і сильного нагрівання. Завжди тримайте свої приправи в щільно закритих банках або коробочках. Це збереже їх від змішування з ароматами і від попадання вологи.


- Не можна вживати гвоздику при гіпертонії . Під час вагітності та грудного годування гвоздику слід вживати в обмеженій кількості;


- Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.
Більше про гвоздику : http://goo.gl/1GXV0s

Стаття від "Смак Життя"Прянощі - це природні ліки 

Чай з корицею і гвоздикою по киргизькому.

Інгредієнти:

  1. Кориця мелена — ½ ч.л.;

  2. Гвоздика — 2 палички;

  3. Апельсин — 1 шт;

  4. Лимон — ½ шт;

  5. Ванілін — щіпка;

  6. Кокосовий цукор або мед — 2 ч.л.

Приготування:

В чайник зі слабо кипяченою водою додаємо гвоздику, корицю, цедру половини лимона.

Після 3 хвилин варіння додаємо апельсиновий і лимонний соки і трішки ваніліну (на свій смак). Знімаємо з вогню і настоюємо  3-4 хвилини.

Чай готовий і подаємо його з цукром або медом.

Приємного чаювання!

Чай з гвоздикою ягідний

Інгредієнти:

  1. Гвоздика 6 шт .;

  2. Кориця — щіпка;

  3. Сік ягідний  500 мл;

  4. Міцний чай 400 мл;

  5. Сироп агави або мед  за смаком;

  6. Лимон — 2 шт;

  7. Апельсин — 1 шт;

  8. Вода 300 мл;

  9. М’ята гілочка.

Приготування:

Гвоздику, корицю і сироп (але не мед) заливаємо водою, варимо 5 хвилин.

Додаємо чай і фруктовий сік і знову доводимо до кипіння.

Додаємо апельсин, нарізаний дрібними часточками, і сік двох лимонів та мед (якщо не використовувати сироп).

Прикрашаємо м’ятою.

Готово! Приємного чаювання!

Написати відгук
Написати відгук


Надіслати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.