Бодян (бадьян)
Бодян (бадьян)

Бодян (бадьян)

Львів


20 грн/ 50 г
50 г
+ -
Є в наявності
Бодян; Китай
на 100 г : білки – 18 г, жири - 16 г, вуглеводи - 50 г. Калорійність - 337 кКал.
12 місяців

  • Бадьян – це сухі коричневі плоди у формі зірочок, з блискучим щільним насінням всередині;
  • Бадьян – солодка пряність з відтінком гостроти і терпкості, схожа на аніс, проте не така приторна і значно ароматніша;
  • Ідеально бадьян пасуватиме  до солодких страв: випічки, десертів, сиркових мас, фруктових страв, варення (особливо вишневого), компотів. В поєднанні з часником та цибулею, бадьян часто використовують в  маринадах, підливах та соусах для рисових і овочевих страв;
  • Бадьян ефективно лікує кашель, розріджує і виводить мокроту, допомагає при охриплості чи втраті голосу;

__________________________________________________________________________________________

- Особливою здатністю бадьяну є збільшення терміну придатності страв, а також бадьян допоможе вберегти варення від зацукрування;


- Бадьян  покращить роботу імунної системи, підвищить опір організму до стресів та інфекцій, а ще позбавить наслідків депресії та негативного впливу перенавантаження;


- Бадьян смачно гармонізує з чорним перцем, фенхелем, гвоздикою, корицею, імбиром;


- Бадьян - інтенсивна пряність, тому використовуйте її в розумних кількостях (на 1л варення чи напою – 1 пелюстка зірки), адже надлишок може додати гіркоти стравам;


- Бадьян поступово вивільняє свій аромат та зберігає його в готових стравах, тож  сміло додавайте його на початку приготування;


- Не зловживайте бадьяном під час вагітності;


- Зберігайте бадьян цілим і подрібнюйте безпосередньо перед використанням;


- Зберігайте спеції так, щоб вони не піддавалися впливу прямих сонячних променів і сильного нагрівання. Завжди тримайте свої приправи в щільно закритих банках або коробочках. Це збереже їх від змішування з ароматами і від попадання вологи;


- Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.

Більше про бадьян: http://goo.gl/av4ioF


Імбирно-полуничний лимонад

Інгредієнти:

  1. Кориця — ½ ч.л.

  2. Бадьян — 1 зірочка;

  3. гвоздика ціла — 2-3 шт;

  4. чорний перець цілий — 3-4 шт;

  5. М`ята сушена — 1 ч.л.;

  6. Гаряча вода — 100 мл;

  7. Полуниця — 7-8 ягід;

  8. Імбир свіжий — 4-5 тонких слайсів;

  9. Мед — 2 ст.л. (або за смаком)

  10. Мінеральна вода — до 1 л.

Приготування:

У невеликій ємкості змішайте корицю, бадьян, гвоздику, м'яту і чорний перець-горошок. Можна злегка це все розім'яти товкачем.

Залийте окропом і дайте настоятися 10 хвилин. Для інтенсивнішого смаку проваріть спеції протягом 2-3 хв.

Дочекайтесь, поки настій охолоне. Імбир очистіть від шкірки, наріжте тонкими слайсами і покладіть в графін.
Наріжте полуницю на 4 частини,покладіть в графін і додайте меду.

Влийте в графін через сито пряний настій, розмішайте мед і долийте до верху крижаною мінеральною водою.
І просто насолоджуйтесь кожним ковточком у спекотні дні.

Написати відгук
Написати відгук


Надіслати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.