Барбарис синій
Барбарис синій

Барбарис синій

Львів


27 грн/ 50 г
50 г
+ -
Очікується
Барбарис / Індія
12 місяців

  • Чорний барбарис – ягоди з яскравим, терпким, кислим смаком;
  • Додавайте барбарис до запечених, тушкованих чи консервованих овочів, страв з рису (особливо плову);
  • Відмінно смакуватиме ця ягода у соусах, маринадах, джемах, желе, морозиві. Змелений у порошок барбарис доповнить пікантною кислинкою салати, холодні закуски та напої;
  • Додавайте барбарис до всіх жирних страв - це полегшить їх перетравлення та засвоєння;
  • Барбарис добре поєднується з м’ятою, майораном, аджикою, рожевим  та чорним перцем, лавровим листом, зірою, тим'яном, тмином;
_____________________________________________________________________________________________________

- Ягоди барбарису – натуральний засіб від гіпертонії: вони знижують тиск та стимулюють імунну систему;


- Барбарис покращує  апетит, тонізує та очищує кишківник, зміцнює печінку, володіє жовчогінним і сечогінним ефектом;


- Ягоди барбарису багаті пектином та вітаміном С, здатні виводити з організму токсини, солі, важкі метали та інші шкідливі сполучення;


- Барбарис має жарознижувальну, протизапальну, бактерицидну дію;


- Протипоказаннями до вживання барбарису є: підвищена кислотність шлункового соку, тромбофлебіти та передінфарктний стан.


Більше барбарис: http://goo.gl/nR6Z7Q  


Булочки з барбарисом

Інгредієнти:

  1. Борошно пшеничне цільнозернове — 150г;

  2. Борошно житнє — 100г;

  3. Сода — ½ ч.л.;

  4. Сіль рожева — ½ ч.л.;

  5. Кокосова олія — 1 ст.л.;

  6. Кефір — 100мл;

  7. Рослинне молоко — 100 мл;

  8. Коріандр цілий — 1 ч.л.;

  9. Кмин — ½ ч.л.;

  10. Барбарис — 2 ст.л.

Приготування:

Нагрійте духовку до 170 °С. Подрібніть у ступці коріандр і кмин, або залиште цілими. Барбарис промийте і замочіть в теплій воді на 5 хвилин.
У мисці змішайте кефір, молоко, соду, і сіль. Додайте кокосову олію і ще раз перемішайте. Окремо просійте борошно. Поступово додавати борошно і половину спецій. Коли тісто вже буде не таким рідким, викладіть його на робочу поверхню, додайте віджатий барбарис, присипте борошном і замісіть тісто. Воно буде злегка липнути до рук, але так і повинно бути. Розділити тісто на 4 частини. Сформуйте булочки, зробіть надрізи для краси і присипте спеціями.

Випікайте 50 хвилин при 170 °С, а потім збільшіть температуру до 190 °С і випікайте ще 15 хвилин.
Готові булочки накрийте рушником і остудйть на решітці.

Смачного!
Найкраще смакувати булочками у першій половині дня.
Написати відгук
Написати відгук


Надіслати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.