Асафетида 40%
Асафетида 40%

Асафетида 40%


40 грн/ 50 г
50 г
+ -
Закінчується
Асафетида, рисове борошно / Індія
Калорійність на 100 г - 0, 00 ккал
12 місяців

  • Асафетида – це застиглий сік коріння одноіменної рослини. Має вигляд зернистої маси з різким та інтенсивним ароматом, що нагадує запах часнику та цибулі;
  • Додавайте асафетиду до страв з бобових та зернових – це забезпечить легке травлення та гарантує відсутність метеоризму, спазмів чи важкості;
  • Асафетида - це потужне знеболююче. Застосовуйте у вигляді компресу при зубній болі та болях у животі;
  • Щоб прочистити голос та облегшити симптоми ангіни, прополощіть горло розчином асафетиди з водою;
  • Асафетида ідеально пасуватиме до рису, сочевиці, машу, нуту, різноманітних каш, а також вдало доповнить страви з картоплі та тушкованих овочів.
_________________________________________________________________________________________


- Асафетида не поєднується з часником та цибулею, проте здатна успішно їх замінити;


- Асафетида чудово поєднується з імбирем, куркумою, чорною гірчицею, тмином, кардамоном, зірою і чорним перцем;


- Перед вживанням обсмажте асафетиду в олії чи маслі, це рівномірно розподілить спецію в страві і значно покращить її смак;


- Асафетида – інтенсивна спеція, тому додавати її до їжі потрібно у мікродозах;


- Обмежити вживання асафетиди необхідно вагітним жінкам та при підвищеній кислотності шлунку;


- Зберігайте спеції так, щоб вони не піддавалися впливу прямих сонячних променів і сильного нагрівання. Завжди тримайте свої приправи в щільно закритих банках або коробочках. Це збереже їх від змішування з ароматами і від попадання вологи;


- Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.

Більше про асафетиду у Вікіпедії: http://goo.gl/GfnJes


Стаття від "Смак Життя"Прянощі - це природні ліки 

Рис по-мексиканськи


Інгредієнти:

1. Кокосова олія — 1 ст.л.;

2. Морква — 1 шт.;

3. Асафетида — ½ ч.л.;

4. Рис Басматі (промитого) — 1 скл.;

5. Змелене насіння чіа — 1 ч.л.;

6. Зіра — ½ ч.л.;

7. Томати нарізані — ½ скл.;

8. Вода — 2 скл.;

9. Зелений горошок — ½ скл.;

10. Сіль морська — за смаком;

11. Перець чілі — ½ ч.л. (за бажанням).


Приготування:
Розігрійте олію в сотейнику або каструлі на середньому вогні. Додайте моркву з асафетидою і дрібкою солі, і смажте 2-3 хвилин до м'якості.
Додайте рис, томати, чіа, спеції і воду. Доведіть до кипіння, після чого зменшіть полум'я і тушкуйте під кришкою ще 15-20 хвилин, або до м'якості рису.

Зніміть з вогню, швиденько додайте горошок в сотейник і залиште під кришкою ще на 5 хвилин.
Збийте рис вилкою, приправте за смаком і подавайте теплим.

Смачного!
Найкраще готувати в обідній час та після тренувань.


Овочеві оладки

Інгредієнти:

  1. Борошно нутове (або інше) — 1,5 скл.;

  2. Гарбузове пюре — 1 скл.;

  3. Морква — 1 шт.;

  4. Шпинат — 50 г.;

  5. Сіль — 1 ч.л.;

  6. Карі класичний — 1 ч.л

  7. Пряні трави (базилік, тмин, майоран, кріп) —  на смак;

  8. Асафетида — ½ ч.л.;

  9. Вода  (окріп) — ⅓ скл.;

  10. Сода — ½ ч.л.


Моркву натріть на дрібній тертці.  Шпинат можна використати заморожений, для цього на ніч покладіть в морозильник, а вранці вичавіть і дрібно поріжте. Перемішайте всі інгредієнти крім води і соди, дати постояти близько 15 хвилин. Соду залийте окропом і додайте в тісто.  Якщо воно вийшло дуже густе, то додайте ще трішки води. Випікаються млинці досить швидко - достатньо підрум'янити з кожного боку на середньому вогні.

Смачного!

Найкраще вживати в першій половині дня та в обідній час.

Написати відгук
Відгуки про товар (1)
Написати відгук


Надіслати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.