Асафетида мелена 100%
Асафетида мелена 100%

Асафетида мелена 100%


39 грн/ 25 г
25 г
+ -
Є в наявності
Асафетида / Індія
Калорійність на 100 г - 0, 00 ккал
12 місяців

  • Асафетида – це застиглий сік коріння одноіменної рослини. Має вигляд зернистої маси з різким та інтенсивним ароматом, що нагадує запах часнику та цибулі;
  • Додавайте асафетиду до страв з бобових та зернових – це забезпечить легке травлення та гарантує відсутність метеоризму, спазмів чи важкості;
  • Асафетида - це потужне знеболююче. Застосовуйте у вигляді компресу при зубній болі та болях у животі;
  • Щоб прочистити голос та облегшити симптоми ангіни, прополощіть горло розчином асафетиди з водою;
  • Асафетида ідеально пасуватиме до рису, сочевиці, машу, нуту, різноманітних каш, а також вдало доповнить страви з картоплі та тушкованих овочів.
_________________________________________________________________________________________


- Асафетида не поєднується з часником та цибулею, проте здатна успішно їх замінити;


- Асафетида чудово поєднується з імбирем, куркумою, чорною гірчицею, тмином, кардамоном, зірою і чорним перцем;


- Перед вживанням обсмажте асафетиду в олії чи маслі, це рівномірно розподілить спецію в страві і значно покращить її смак;


- Асафетида – інтенсивна спеція, тому додавати її до їжі потрібно у мікродозах;


- Обмежити вживання асафетиди необхідно вагітним жінкам та при підвищеній кислотності шлунку;


- Зберігайте спеції так, щоб вони не піддавалися впливу прямих сонячних променів і сильного нагрівання. Завжди тримайте свої приправи в щільно закритих банках або коробочках. Це збереже їх від змішування з ароматами і від попадання вологи;


- Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.


Більше про асафетиду у Вікіпедії: http://goo.gl/GfnJes


Стаття від "Смак Життя"Прянощі - це природні ліки 


Овочевий суп з булгуром

Інгредієнти:

  1. Картопля  — 2 шт;

  2. Асафетида — ¼ ч.л;

  3. Морква — 1 шт;

  4. Селера — 2 стебла;

  5. Помідори — 2 шт;

  6. Карі — 1 ч.л.;

  7. Булгур — 5 ст.л.;

  8. Петрушка свіжа — 1/3 пучка;

  9. Сіль чорна — за смаком;

  10. Олія кокосова— 3 ст.л.

Приготування:
У товстостінній каструлі розігрійте олію, додайте нарізану кубиками моркву, якщо треба, влийте ще трохи рослинного масла і готуйте, поки морква не посвітлішає.

Додайте подрібнену селеру, та булгур. Помішуючи, готуйте близько 3-ох хв.

Додайте асафетиду. На помідорах зробіть невеликі хрестоподібні надрізи, залийте окропом та залиште на кілька хвилин. Злийте воду, потримайте в холодній воді і зніміть з помідорів шкірку. Очищені помідори дрібно наріжте та покладіть в каструлю. Туди ж помістіть нарізану кубиками картоплю.

Все перемішайте, посипте карі і готуйте 1-2 хв.

Влийте близько 2-2.5 л. кип'яченої води (або овочевого бульйону). Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть суп до готовності картоплі і булгура. За кілька хвилин до закінчення варіння додайте дрібно нарізану зелень. Суп готовий.

Смачного!

Чудово пасує для обіду та вечері.


Вегетаріанська смажена “рибка”

Інгредієнти:

  1. Сир Тофу (Панір чи Адигейський) 150 г;

  2. Готові листи водорослі норі — 3-4 шт.

  3. Вода 100 мл;

  4. Борошно — 2 ст.л.;

  5. Чорний перець — ½ ч.л.;

  6. Куркума — ½ ч.л.;

  7. Асафетида — ½ ч.л.;

  8. Сіль — ½ ч.л.;

  9. Кокосова олія — 1-2 ст.л.

Приготування:
Сир поріжте невеликими брусочками. Листи норі ножицями поріжте навпіл. Приготуйте кляр з борошна, води, спецій і солі. Краще кляр робити негустим, щоб виходила менше масла. Прямокутники норі опустіть на кілька секунд в воду, щоб вони розм'якшилися, і 1 раз обмотайте ними кожен шматочок сиру, після чого кожен з них занурьте в кляр. Обсмажте на сковороді з 2 сторін в невеликій кількості масла до рум'яної скоринки. Подавайте "рибку" з улюбленими соусами або до гарнірів.

Смачного!

Найкраще смакувати страву в обідній час.

Написати відгук
Відгуки про товар (2)
Написати відгук


Надіслати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.