Проростки сочевиці червоної
Проростки сочевиці червоної

Проростки сочевиці червоної

Львів


20 грн/ 100 г
100 г
+ -
Під замовлення (1 доба)
Проростки сочевиці червоної / Україна (власного виробництва)
на 100г: білки - 9 г, жири - 0,6 г, вуглеводи - 21 г. Калорійність - 119 ккал
3-4 дні

Проростки червоної сочевиці ( чечевица, Lens, «залізна леді», ) - належить до роду бобових, маленьких розмірів, круглої, плоскої форми. Смак солодкуватий, соковитий, з дещо приторним присмаком. Вживається у салатах, кашах, супах, пюре.

Корисні властивості проростків червоної сочевиці:


-  проростки червоної сочевиці – лідер по вмісту заліза. Вони лікують анемію, підвищують гемоглобін, допомагають кровотворенню;


-  харчова цінність проростків становить 119 ккал/100 г 35% білків, 2 % жирів та 53% вуглеводів;


- багаті калієм, кальцієм, цинком, селеном, залізом, бором, міддю, біотином, фолієвою кислотою, вітамінами групи С, В (В1, В3, В5, В6);


-  високий вміст вітаміну С допоможе захистити організм від сезонних вірусів та зміцнити імунітет;


-  лецитин, яким багаті проростки червоної сочевиці, насичує нервові клітини та мозок, допомагає нормалізувати роботу печінки і жовчного міхура;


- проростки мають заспокійливу та ранозагоювальну дію;


-  нормалізують метаболізм, покращують роботу ШКТ, сприяють схудненню за рахунок високого вмісту клітковини та функції очищення організму від шлаків, шкідливих та токсичних речовин;


- налагоджують роботу сечостатевої та серцево-судинної систем. Понижують рівень цукру в крові;


-  рекомендується до вживання хворим з гастритом, виразкою, пієнефритом, холециститом;


-         дуже корисно вживати пророщену сочевицю дітям, людям похилого віку, вагітним жінкам, людям з високою фізичною та розумовою діяльністю.


Протипоказання: хронічні хвороби нирок, подагра, геморой.
 

Проростки червоної сочевиці – є цілком екологічним продуктом. Маловідомо і те, що у нас закладено в генах вживати в їжу проростки сочевиці. Додайте у свій щоденний раціон пророщену червону сочевицю і незабаром Ви помітите приємні зміни у своєму здоров’ї та світосприйнятті...


- Зберігайте проростки в холодильнику при температурі від +3 до +5, промивайте двічі на день водою кімнатної температури, дайте воді стекти. Після цього проростки можна помістити в холодильник.

Соус з пророщеної червоної сочевиці


Інгредієнти:
Склянка очищеного гарбузового насіння
Півсклянки проростків червоної сочевиці
1 морква
Пучок зелені
Гарбузова або оливкова олія
Спеції за смаком
 
Приготування:
1.    Моркву нарізати і помістити в блендер. Збивати до однорідної маси. При потребі можна додати трішки води.
2.    До моркви помістити зелень. Збити ще раз блендером.
3.    Тоді додати гарбузове насіння та пророщену сочевицю.
4.    Олію та спеції за смаком і разом збивати до консистенції соусу.
 
 
Салат з проростками червоної сочевиці


Інгредієнти:
200 г пекінської капусти
Півсклянки проростків червоної сочевиці
2 огірки
1 болгарський перець
Шрот амаранту
Висівки спельти
Олія,сіль, спеції за смаком
 
Приготування:
1.Капусту, огірки та перець нарізати
2. Додати проростки, висівки та 1-2 ст л шроту амаранту
3. Сіль, спеції за смаком
4.Полити олією льону або розторопші
 
Смачного !

Написати відгук
Написати відгук


Надіслати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.