Хмелі-Сунелі
Хмелі-Сунелі

Хмелі-Сунелі


17 грн/ 100 г
100 г
+ -
Є в наявності
Грузія
на 100г: білків – 5 г, жирів - 40 г, вуглеводів – 10 г. Калорійність – 417 Ккал.
24 місяці

  • Хмелі- сунелі – грузинська ароматна суміш прянощів, яка надзвичайно популярна в кухні кавказьких народів. Характеризується зеленим або сіро-зеленим забарвленням, характерним пряним ароматом та легким гострим смаком;
  • Зазвичай, в склад хмелі-сунелі входять: голубий пажитник (уцхо-сунелі), коріандр, кріп, селера, петрушка, базилік, чабер, м’ята, майоран, червоний перець, шафран та лавровий лист;
  • Хмелі - сунелі – універсальна спеція - приправляйте нею улюблені страви. Особливо пасує до традиційних грузинських страв, таких як лобіо, сациві, харчо, а також до борщів, супів, маринадів, соусів, страв з рису, бобових та овочів;
___________________________________________________

- Хмелі-сунелі сприяє зміцненню імунітету, допомагає зберегти хорошу фізичну форму, підтримує м’язи в тонусі, покращує настрій і знімає втому;


- Хмелі- сунелі допоможе попередити метеоризм, діарею, набряки, покращить роботу серця і судин, сприятиме м’якій стимуляції статевої системи;


- Не варто зловживати хмелі-сунелі людям із хворою печінкою, а також при індивідуальній непереносимості одного із компонентів цієї суміші;


- Зберігайте спеції так, щоб вони не піддавалися впливу прямих сонячних променів і сильного нагрівання. Завжди тримайте свої приправи в щільно закритих банках або коробочках. Це збереже їх від змішування з ароматами і від попадання вологи;


- Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.

Більше про хмелі-сунелі:  http://goo.gl/fi6dYz


Стаття від "Смак Життя"Прянощі - це природні ліки

 Веганська ковбаса з нуту


Інгредієнти:

  1. Нут (або гороху) — 100 г;
  2. Кокосового масла — 2 ст.л.;
  3. Часник — 1 зубчик;
  4. Сік буряка — 2 ст.л.;
  5. Агар-агар — 1-2 ч.л. (для щільнішої консистенції 2 ч.л.);
  6. Коріандр мелений — 1 ч.л.;
  7. Хмелі-сунелі — ½ ч.л.;
  8. Червоний перець — на кінчику ножа;
  9. Мускатний горіх — ¼ ч.л.;
  10. Морська сіль — 1 ½ ч.л.


Приготування:

Подрібніть нут або горох в борошно, висипте в каструлю, додайте 300 мл води і варіть, постійно помішуючи 10 хвилин.

Додайте в масу спеції, сіль, буряковий сік для кольору, подрібнений часник, та масло. Консистенція повинна бути як у картопляного пюре. Все добре взбийте у блендері.

Потім розведіть в 50 мл. теплої води агар-агар, проваріть його протягом 1 хв на середньому вогні та  додайте в загальну суміш, все ще раз добре перемішайте, вилийте у форму і залиште для охолодження.

Зберігайте в холодильнику.


Сациві з баклажанами


Інгредієнти:

1. Баклажани середні – 5 шт.;

2. Цибуля – 500 г.;

3. Борошно нутове – 2-3 ст.л.;

4. Горіхи волоські чищені – 3-4 скл.; 

5. Зелень петрушки – на смак;

6. Часник – 4-5 зубч.;

7. Кокосове масло  – 2 ст.л.;

8. Бульйон овочевий (або вода) – 2 скл. 

9. Перець – за смаком;

10 Шафран, коріандр, гвоздика – по 1/4 ч.л.;

11. Хмелі-сунелі – 1/3 ч.л.;

12. Сіль морська – за смаком;


Приготування:

Баклажани очистіть від шкірки, розріжте уздовж навпіл, покладіть в холодну воду на 15 хвилин.

Цибулю підсмажте в олії.

Горіхи, готову цибулю, часник, зелень, половину підготовленого бульйону, спеції дрібно прокрутіть в блендері. 

Борошно обсмажте на сковороді, додайте туди ж решту бульйону.

Баклажани наріжте і обсмажте до готовності, потім покладіть в каструлю, залийте заправкою з борошна, викладіть туди ж підготовлений горіховий соус. Варіть під кришкою, постійно перемішуючи, на повільному вогні 10-15 хвилин.

Страва смакує як гарячою так і охолодженою.

Смачного!

Найкраще готувати цю страву на обід.

Написати відгук
Відгуки про товар (3)
Написати відгук


Надіслати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.