Сіль рожева гімалайська
15 відгуків
200 г
Під замовлення (1 доба)
Чим особлива сіль рожева гімалайська?
- Гімалайська сіль — природна, кристалічна, нерафінована сіль. Без домішок.
- На смак менш солена зі світло-рожевим кольором.
- Містить понад 90 мікроелементів. Найбільш багата на:
- кальцій — відповідає за міцність зубів і кісток;
- калій — підтримує водно-сольовий баланс;
- натрій — виводить токсини з організму;
- хлор — головний інгредієнт шлункового соку;
- сірка — синтезує роботу гормонів.
- Видобувається рожева сіль в Пакистані. А добувають і виготовляють кінцевий продукт в другій за величиною шахті в світі в Khewra (регіон Пенджаб). Знаходиться родовище в 300 км від Гімалаїв. Звідси і така назва.
- Зазначимо, що в цьому регіоні немає шкідливих промислових підприємств, тобто продукт екологічно абсолютно чистий.
- Утворилася вона в найдавніші часи, ще в Юрський період в процесі виверження вулканів в горах, на кордоні Індії та Євразії, поступово осідаючи на висоті 3000 м.
- Величезна перевага цієї солі в тому, що вона видобувається тільки вручну, не піддається ніяким хімічним обробкам, після видобутку просушується на сонці, абсолютно чиста.
Як використовувати сіль рожеву гімалайську?
- Додавайте в усі страви замість звичайної солі: салати, супи. Можна використовувати у десертах та випічці.
- Гімалайську сіль можна додавати у ванни для тіла та ванночки для ніг. Вона пом'якшує шкіру і знімає втому.
- Розрахунок солі для ванни 100 г солі на 1 л води.
- Використовуйте для полоскання хворого горла. Розчиніть 1 ч.л. солі у склянці теплої води та полощіть горло впродовж дня.
Чого не варто?
- Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
- Перевищувати добову норму вживання солі — не більше однієї чайної ложки (5 г).
Сіль гімалайська рожева / Пакистан.
Калорійність на 100 г - 5, 00 ккал
Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці. Оптимальна температура зберігання від +18 до +20 при вологості 75%.
12 місяців.
Турецька паста Махаммара
Інгредієнти:
Перець чилі — 2 шт.;.
Лимон (сік) — 1/2 шт.;
Цукор кокосовий — 1 ст.л.;
Сіль рожева — за смаком;
Гранатовий сироп — 3 ст.л.;
Зіра (кумин) — 0.5 ч.л.;
Волоські горіхи — 0.75 скл. (150 мл);
Болгарський перець — 3 шт.;
Цибуля — 2 шт.;
Хліб цільнозерновий — 65 г.;
Часник — 1 ч.л. (або свіжий 3 зубч.);
Кокосова олія — 6 ст.л.
1. Для початку очистіть перець від насіння, стебла і перегородок, розріжте навпіл і поставте в духовку на 15 хв. при температурі близько 180°С.
2. Поки перець готується, на сковорідку вилийте олію і підсмажте дрібно нарізану цибулю до золотистого кольору, додайте часник. Якщо ви хочете, щоб в готовій страві часник відчувався сильніше, не треба його обсмажувати, просто додайте його свіжим під кінець приготування.
3. Готовий перець очистіть від шкірки.
4. Всі складові пасти (крім олії і цибулі) подрібніть в блендері. Потім додайте обсмажену цибулю і знову подрібніть.
До речі, хлібну крихту можна замінити панірувальними сухарями. Буде ще смачніше!
Смачного!
Це легкий в приготуванні рецепт дуже корисної, смачної та ароматної пасти. Махаммару можна намазувати на хліб, а можна використовувати в якості пряного соусу до овочів, грибів, та й майже до будь-якої їжі.