Пластівці спельти сиродавлені
Пластівці спельти сиродавлені

Пластівці спельти сиродавлені

Львів


55 грн/ 800 г
800 г
+ -
Є в наявності
Спельта / Україна
на 100г: білки - 11,2 г, вуглеводи - 82,6 г, жири - 3,4 г. Калорійність - 382 ккал.
12 місяців

  • Пластівці - сніданок №1 майже у всьому світі. Їх вживають з молоком або соком, додаючи фрукти, сушеності, мед чи горіхи;
  • Пропонуємо скуштувати пластівці зі спельти, які матимуть новий цікавий смак, не схожий на вівсянку;
  • Смак пластівців власного виробництва може бути незвичним, особливо якщо Ви звикли вживати пластівці типу “Геркулес” та ін., які можна знайти на полицях супермаркету. Однак, це смак СПРАВЖНЬОГО НЕОБРОБЛЕНОГО зерна;
  • Пластівці зі спельти - корисний та ситний сніданок як для дітей, так і для дорослих. Найкращий замінник бутербродам з маслом, які надзвичайно важко сприймає наш шлунок; 
  • Використовуйте пластівці для випікання корисного печива, запіканок або для приготування домашніх масок для обличчя; 
  • Вживаючи пластівці на сніданок, Ви насичуєте організм необхідною кількістю складних вуглеводів. Завдяки цьому вуглеводи не перетворяться на жир та Ви відчуватимете ситість до обіду;
  • Спосіб приготування від "Смак Життя": залити пластівці гарячою водою в пропорціі 1 до 1,5. Помішати, поставити на середній вогонь ( ближчий до маленького) і варити 3 хв. Вимкнути газ і дати настоятися ще декілька хвилин. Якщо хочете більш розварені пластівці - додавайте більше води і збільшіть час приготування;


______________________________________________



- У спельті та виготовлених з неї виробах міститься більше протеїну, заліза і вітамінів групи B, ніж в сучасній пшениці. В правильно зроблених пластівцях є 18 амінокислот, які не можуть бути отримані з їжі тваринного походження;


- Пластівці зі спельти рекомендовані при хворобах нирок, печінки та підвищеного рівня шкідливого холестерину в крові;


- Пластівці зі спельти мають привабливий горіховий запах, але їх не вийде їсти сирими. Деякі різновиди потрібно варити 25-30 хвилин, інші досить запарити під кришкою на 10-15 хв або варити 4-5 хв;


- З даних пластівців з додаванням цибулі і овочевого бульйону можна зварити смачний суп;


- Регулярне вживання пластівців допоможе позбутися зайвих кілограмів та покращить стан шкіри;


- Варто пам'ятати, що дійсно корисна вівсянка повинна бути необробленою, без додатків, ароматизаторів та цукрового сиропу. Не вірте етикеткам, на яких написано: “Швидкий та корисний сніданок за 5хв.”;


- Зберігайте пластівці в сухому прохолодному місці в щільно закритому посуді. 


Салат зі спельтою, виноградом і горішками


Інгредієнти:

  1. Пластівці спельти сиродавлені 1 склянка;

  2. Нут ½ склянки;

  3. Вода питна 3 склянки;

  4. Стебло селери 1 шт;

  5. Зелень за смаком (петрушка, шпинат, кінза) 1 малий пучок;

  6. Виноград невелика гілочка;

  7. Грецький горіх — ½ склянки.

Заправка:

  1. Оливкова чи лляна олія — 3 ст.л.;

  2. Сік лимона — 2 ч.л.;

  3. Зубчик часнику — 1 шт (варіант: асафетиди щіпка);

  4. Рідкого меду —  2 ч.л.;

  5. Мілко різаний кріп — 3 ч.л.;

  6. Сіль гімалайська (за бажанням).;

Приготування:

Відваріть нут, а пластівці залийте гарячою водою, можна трішки відварити. Мілко наріжте селеру та зелень, а виноград - на половинки. Приготуйте заправку. Для цього розчавіть зубчик часнику, та замішайте в мисці всі інгредієнти для заправки. Викладіть нут,. спельту та інші інгредієнти в миску, заправте і ретельно розмішайте.

Найкраще вживати в обідній час. Для кращого травлення рекомендується перед їжею випивати імбирний чай, або з’їдати скибочку імбиру. Смачного!

Написати відгук
Написати відгук


Надіслати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.