Пластівці житні сиродавлені
Пластівці житні сиродавлені

Пластівці житні сиродавлені


45 грн/ 800 г
800 г
+ -
Є в наявності
Житні пластівці / Україна
на 100г: білки - 6,4 г, вуглеводи - 82,6 г, жири - 3,2 г. Калорійність - 385 кКал.
12 місяців

  • Житні пластівці сиродавлені виготовляються  з перевіреного зерна на спеціальному пресі і не піддаються тепловій обробці, що дозволяє зберегти максимальну користь цього злаку для організму людини;
  •  Житні пластівці можна використовувати у приготуванні різноманітних каш та супів, додавати у випічку або ж зробити мюслі, змішавши їх з іншими пластівцями, горіхами чи сухофруктами;
  • Житні пластівці містять велику кількість клітковини, що суттєво покращує травлення, запобігає захворюванням ШКТ, сприяє виведенню токсинів, контролює рівень цукру в крові;
  • Житні пластівці - це корисний енергетичний сніданок, який дасть вам сил та снаги перед новим днем;
  • Житні пластівці чудово підходять для схудення, адже швидше насичують, порівняно з іншими видами;
  • Спосіб приготування від "Смак Життя": залити пластівці гарячою водою в пропорціі 1 до 1,5. Помішати, поставити на середній вогонь ( ближчий до маленького) і варити 5 хв. Вимкнути газ і дати настоятися ще декілька хвилин. Якщо хочете більш розварені пластівці - додавайте більше води і збільшіть час приготування;

__________________________________


- Жито - життєво важливий продукт харчування, що включає такі мікроелементи як калій, кальцій, магній, фосфор, залізо, марганець; ферменти і нуклеїнові кислоти. Воно багате амінокислотами, містить вітаміни В1, В2, РР, А;


- Однією з найбільш важливих особливостей житніх пластівців є великий вміст в них водо-і солерозчинних речовин, що робить ці пластівці продуктом, який добре перетравлюється і повністю засвоюється організмом людини; 


- Білки жита і його продуктів мають сприятливий амінокислотний склад. У білках житніх пластівців присутній високий вміст валіну, ізолейцину, лейцину, лізину, фенілаланіну, проліну, гліцину та глютамінової кислоти;


- Властивості крохмалю у житніх пластівцях дозволяють набувати їм при варінні м'яку ніжну консистенцію, а слиз жита надає кашам з пластівців, які є корисними при шлунково-кишкових захворюваннях, в'язку консистенцію;


- Високий вміст в жирах жита токоферолів дозволяє рекомендувати житні пластівці людям, які страждають захворюваннями печінки, шкіри, вагітним жінкам;


-   В житніх пластівцях досить високий вміст незамінних поліненасичених жирних кислот - лінолевої і ліноленової, лецитину, що робить їх корисними для нормалізації обміну речовин, зниження вмісту холестерину в крові, поліпшення стану стінок кровоносних судин;


- Все це сприяє нормалізації діяльності серцево-судинної і кровоносної систем організму, перешкоджає розвитку атеросклерозу;


- Окрім цього, вживання житніх пластівців зможе допомогти знизити рівень холестерину в судинах, а також очистити організм від радіонуклідів, пестицидів та інших шкідливих та токсичних елементів;




Житні біскотті
 

Складники:

Борошно льняне - 2 ст. л.
Вода - 200 мл
Пластівці вівсяні - 50 г
Борошно житнє - 80 г
Пластівці житні - 70 г
Сіль - 0,25 ч. л.
Сода - 0,5 ч. л.
Олія рослинна (за вашим смаком) - 3 ст. л.
Насіння льону - 1 ст. л.
Курага - 70 г

Приготування:
1. Якщо немає борошна з льону, для його приготування змолоти льон (наприклад, в кавомолці).
2. Льняне борошно змішати з водою і залишити на 30 хвилин набрякнути.
3. Вівсяні пластівці змолоти у борошно.
4. Змішати житню муку, житні пластівці, мелені вівсяні пластівці, сіль і соду. Додати лляне насіння.
5. До суміші води і лляної муки додати рослинну олію і перемішати.
6. Влити в суху суміш житнім борошном). Добре перемішати.
7. Додати попередньо промиту і дрібно нарізану курагу і замісити досить липке тісто.
8. Мокрими руками сформувати два невеликих батончика. Викласти на деко, застелене папером для випічки.
9. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 20 хвилин. Вийняти з духовки, дати охолонути протягом 10 хвилин, нарізати навскіс шматочками, товщиною приблизно 1 см, розкласти на деку.
10. Випікати в духовці (при 180 градусів) 8-10 хвилин, перевернути і продовжувати випікати ще 8-10 хвилин.

Батончики з пластівців із журавлиною
 
Інгредієнти:
пластівці вівсяні - 50 г
пластівці житні - 50 г
пластівці пшеничні - 50 г
пластівці ячмінні- 50 г
вода -150 мл
мед - 1 ст. л.
журавлина сушена - 100 г
кероб - 30 г
какао-масло - 20 г


Приготування:
1. Журавлину помити і залити водою на 30 хвилин. Опісля воду злити, журавлину обсушити.
2. Суміш пластівців (половину змолоти у кавомолці ) всипати до миски, додати воду і мед. Перемішати, залишити на 20 хвилин.
3. Пластівці перемішати з журавлиною. Отриману масу викласти у форму на силіконовий коврик і рівномірно розрівняти висотою близько 8-10 мм.
4. Випікати перші 10-15 хвилин при температурі 160 градусів, далі температуру зменшити до 120 і залишити ще на 10-15 хвилин в духовці.
5. Готовий пласт розрізати на рівні смужки.
6. Розтопити какао-масло на паровій бані і змішати з керобом до досить густої консистенції. Нанести тонким шаром на батончики за допомогою пензлика.



Написати відгук
Відгуки про товар (4)
Написати відгук


Надіслати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.