Пластівці житні сиродавлені
Пластівці житні сиродавлені

Пластівці житні сиродавлені

Львів


44 грн/ 800 г
800 г
+ -
Закінчується
Житні пластівці / Україна
на 100г: білки - 6,4 г, вуглеводи - 82,6 г, жири - 3,2 г. Калорійність - 385 кКал.
12 місяців

  • Житні пластівці сиродавлені виготовляються  з перевіреного зерна на спеціальному пресі і не піддаються тепловій обробці, що дозволяє зберегти максимальну користь цього злаку для організму людини;
  •  Житні пластівці можна використовувати у приготуванні різноманітних каш та супів, додавати у випічку або ж зробити мюслі, змішавши їх з іншими пластівцями, горіхами чи сухофруктами;
  • Житні пластівці містять велику кількість клітковини, що суттєво покращує травлення, запобігає захворюванням ШКТ, сприяє виведенню токсинів, контролює рівень цукру в крові;
  • Житні пластівці - це корисний енергетичний сніданок, який дасть вам сил та снаги перед новим днем;
  • Житні пластівці чудово підходять для схудення, адже швидше насичують, порівняно з іншими видами;
  • Спосіб приготування від "Смак Життя": залити пластівці гарячою водою в пропорціі 1 до 1,5. Помішати, поставити на середній вогонь ( ближчий до маленького) і варити 5 хв. Вимкнути газ і дати настоятися ще декілька хвилин. Якщо хочете більш розварені пластівці - додавайте більше води і збільшіть час приготування;

__________________________________


- Жито - життєво важливий продукт харчування, що включає такі мікроелементи як калій, кальцій, магній, фосфор, залізо, марганець; ферменти і нуклеїнові кислоти. Воно багате амінокислотами, містить вітаміни В1, В2, РР, А;


- Однією з найбільш важливих особливостей житніх пластівців є великий вміст в них водо-і солерозчинних речовин, що робить ці пластівці продуктом, який добре перетравлюється і повністю засвоюється організмом людини; 


- Білки жита і його продуктів мають сприятливий амінокислотний склад. У білках житніх пластівців присутній високий вміст валіну, ізолейцину, лейцину, лізину, фенілаланіну, проліну, гліцину та глютамінової кислоти;


- Властивості крохмалю у житніх пластівцях дозволяють набувати їм при варінні м'яку ніжну консистенцію, а слиз жита надає кашам з пластівців, які є корисними при шлунково-кишкових захворюваннях, в'язку консистенцію;


- Високий вміст в жирах жита токоферолів дозволяє рекомендувати житні пластівці людям, які страждають захворюваннями печінки, шкіри, вагітним жінкам;


-   В житніх пластівцях досить високий вміст незамінних поліненасичених жирних кислот - лінолевої і ліноленової, лецитину, що робить їх корисними для нормалізації обміну речовин, зниження вмісту холестерину в крові, поліпшення стану стінок кровоносних судин;


- Все це сприяє нормалізації діяльності серцево-судинної і кровоносної систем організму, перешкоджає розвитку атеросклерозу;


- Окрім цього, вживання житніх пластівців зможе допомогти знизити рівень холестерину в судинах, а також очистити організм від радіонуклідів, пестицидів та інших шкідливих та токсичних елементів;




Житні біскотті
 

Складники:

Борошно льняне - 2 ст. л.
Вода - 200 мл
Пластівці вівсяні - 50 г
Борошно житнє - 80 г
Пластівці житні - 70 г
Сіль - 0,25 ч. л.
Сода - 0,5 ч. л.
Олія рослинна (за вашим смаком) - 3 ст. л.
Насіння льону - 1 ст. л.
Курага - 70 г

Приготування:
1. Якщо немає борошна з льону, для його приготування змолоти льон (наприклад, в кавомолці).
2. Льняне борошно змішати з водою і залишити на 30 хвилин набрякнути.
3. Вівсяні пластівці змолоти у борошно.
4. Змішати житню муку, житні пластівці, мелені вівсяні пластівці, сіль і соду. Додати лляне насіння.
5. До суміші води і лляної муки додати рослинну олію і перемішати.
6. Влити в суху суміш житнім борошном). Добре перемішати.
7. Додати попередньо промиту і дрібно нарізану курагу і замісити досить липке тісто.
8. Мокрими руками сформувати два невеликих батончика. Викласти на деко, застелене папером для випічки.
9. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 20 хвилин. Вийняти з духовки, дати охолонути протягом 10 хвилин, нарізати навскіс шматочками, товщиною приблизно 1 см, розкласти на деку.
10. Випікати в духовці (при 180 градусів) 8-10 хвилин, перевернути і продовжувати випікати ще 8-10 хвилин.

Батончики з пластівців із журавлиною
 
Інгредієнти:
пластівці вівсяні - 50 г
пластівці житні - 50 г
пластівці пшеничні - 50 г
пластівці ячмінні- 50 г
вода -150 мл
мед - 1 ст. л.
журавлина сушена - 100 г
кероб - 30 г
какао-масло - 20 г


Приготування:
1. Журавлину помити і залити водою на 30 хвилин. Опісля воду злити, журавлину обсушити.
2. Суміш пластівців (половину змолоти у кавомолці ) всипати до миски, додати воду і мед. Перемішати, залишити на 20 хвилин.
3. Пластівці перемішати з журавлиною. Отриману масу викласти у форму на силіконовий коврик і рівномірно розрівняти висотою близько 8-10 мм.
4. Випікати перші 10-15 хвилин при температурі 160 градусів, далі температуру зменшити до 120 і залишити ще на 10-15 хвилин в духовці.
5. Готовий пласт розрізати на рівні смужки.
6. Розтопити какао-масло на паровій бані і змішати з керобом до досить густої консистенції. Нанести тонким шаром на батончики за допомогою пензлика.



Написати відгук
(2)
Написати відгук


Надіслати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.