Чіа насіння
Чіа насінняЧіа насінняЧіа насіння

Чіа насіння

Львів


27 грн/ 100 г
100 г250 г1 кг
+ -
Є в наявності
Насіння чіа / Аргентина
на 100г: білків – 17 г, жирів - 31 г, вуглеводів – 42 г. Калорійність – 486 Ккал.
2 роки


  • Чіа - природній енергетик, джерело антиоксидантів та Омега-3;
  • Насіння чіа не містить глютену та є ідеальним для вегетаріанської дієти, оскільки містить велику кількість білка;
  • Сприяє схудненню, покращує роботу мозку та травної системи;
  • Насіння чіа містить в 6 разів більше кальцію, ніж молоко, та втричі більше заліза, ніж шпинат;
  • Чіа можна їсти в сухому вигляді, додаючи в салати, каші, йогурти. Проте, варто пити багато води, бо насіння чудово вбирає рідину, тим самим подовжує відчуття ситості;
  • Насіння чіа не змінює смак страв, оскільки немає вираженого смаку;
______________


- Насіння чіа допоможе понизити тиск та вивести з організму поганий холестерин і токсини;


- Покращить роботу серцево-судинної системи та стабілізує рівень цукру в крові;


- Зберігайте чіа в герметичному упакуванні в сухому, темному місці, таким чином можна зберігати насіння до 2 років;


- Не можна вживати насіння чіа при пониженому тиску, при прийомі аспірину та антикоагулянтів, при алергії на кунжут чи гірчицю;


- Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.


  • У вартість даного продукту закладена сума 2 гривні (для 100г упаковки чіа) або 5 гривень (для 250г упаковки чіа), яка буде автоматично відраховуватись у благодійний фонд (це не означає, що товар став дорожчим для Вас - ми відраховуємо ці гроші з нашого прибутку). 
  • Більше про соціальний проект Ви можете прочитати у нашій статті: http://sz.lviv.ua/#slider/20160425_1207 
_______________________

Підходить всім, хто стежить за своїм здоров’ям та красою, дітям, спортсменам, вегетаріанцям, діабетикам, людям із алергією на глютен, серцево-судинними захворюваннями та із зайвою вагою. 


___________________________

Більше про чіа: https://goo.gl/51vt57


Способи вживання та рецепти:




- Смак насіння чіа нагадує горіх, тому вони чудово доповнюють соуси, соки, йогурти, овочеві та зернові страви.
- Чіа можна використовувати як інгредієнт страв, так і декоративний елемент. Їх можна вживати сирими і підсмаженими, цілими й перетертими. 

- Для прихильників швидкого, але корисного приготування чудове рішення додавати чіа в коктейлі, смузі, салати чи вівсянку.
- Для любителів повноцінної кулінарії рекомендуємо додавати насіння в тісто для будь-якої випічки, в начинку до струделя або інших тортів. 

Також, ви можете легко приготувати “джем”, який не потребуватиме процесу варіння. Просто збийте блендером 250 г фруктів, додайте 1 л чіа, перемішайте та помістіть в холодильник на кілька годин. Додайте решту води та інші інгредієнти. Збийте все блендером.



- Здивуйте гостей оригінальними закусками, додаючи туди насіння чіа. 



- Не забувайте додавати чіа до овочевих чи грибних крем-супів, подаючи їх разом з грінками. На грінки також можна сміливо додавати трішечки цілого насіння.  

- Якщо Ви перемелете блендером інгредієнти разом з чіа - це Вам допоможе зробити супи густішими й більш кремовими, оскільки насіння шавлії набирає вологу і стає желеподібним.
- Чіа чудово поєднується з м’ятою, розмарином, тип’яном, майораном.



                    А ще ми підібрали та переклали для вас кілька рецептиків :)

Чіа-пудинг

Інгредієнти:

  1. Чіа — 1/2 склянки;
  2.    Молоко рослинне або коров'яче — 2 склянки;
  3.    Банан — 1 шт;
  4. Свіжі фрукти чи ягоди по сезону - 1/2 склянки;
  5.    Мед або сироп — за смаком;
  6. Стручок ванілі або ванілін - щіпка.

Приготування:

Взбийте блендером у молоці банан. Залийте насіння чіа молоком, ретельно розмішайте. Поставте у холодильник наніч, або на 4-6 годин при кімнатній теппературі. До готового пудингу додайте нарізані фрукти чи ягоди, ваніль та підсолоджувач за смаком.

Найкраще підходить для сніданку та полудня. Легка у приготуванні страва ніжна та освіжаюча і при тому ситна.


Напій “Пінолен”
Інгредієнти:

 

 

  1. Чіа — 1 склянка ;
  2.    Лимонний сік — 100 мл ;
  3.    Коричневий цукор (мед або будь-який інший підсолоджувач на Ваш смак) — 1 склянка ;
  4.    Вода — 2,5 літри.

Приготування:


Ретельно промийте і процідіть насіння чіа, після чого замочіть його приблизно на годину в 0,5 літра води. В інших 2 літрах змішайте підсолоджувач і лимонний сік. Додайте воду з чіа до лимонної суміші та помістіть в холодильник на 2 години.


Цілющий напій ацтеків готовий ! Смачного :)



__________________________________________________________________


Енергетичний напій

   

  1. Чіа — 30 г;
  2.    Сік лайма — 30 г;
  3.    Мед — 50 г;
  4.    Вода — 0,5 л

Приготування:


У співвідношенні 1:2 залийте насіння чіа водою і залиште на ніч. Вранці Ви побачите густе желе. Додайте усі інгредієнти та збийте все блендером. Якщо маєте бажання - додайте улюблених ягід. Цей напій рекомендовано вживати перед інтенсивними фізичними навантаженнями, а також при підвищеній втомлюваності.


                              

__________________________________________________________________

 

Бананово - кокосове морозиво

Інгредієнти:
  1. ½ склянки кокосового молока;
  2. ½ склянки мигдалевого молока;
  3. ¾ склянки малини;
  4. 2 ст.л насіння чіа;
  5. 1 ст.л. тертого кокосу або кокосової стружки;
  6. 8 крапель рідини стевії (або мед)


Приготування:


Змішайте усі інгредієнти та помістіть у місткість. Закрийте кришкою і тримайте в холодильнику 4 год доки чіа збільшиться у розмірах. Після цього налийте пудинг у 4формочки для ескімо і залиште в морозильній камеріна всю ніч (можна використовувати формочки для кексів, для морозива, чашки тощо).

Смачного!