Соняшник чищений
Соняшник чищенийСоняшник чищений

Соняшник чищений


29 грн/ 500 г
500 г
+ -
Є в наявності
Насіння соняшника / Україна
на 100г: білки - 26,5 г, жири - 49 г, вуглеводи - 10,8 г. Калорійність – 580 Ккал.
10 місяців

  • Насіння соняшника - джерело поліненасичених жирів, білків та вітамінів А, С, Е, В6, D;
  • Насіння соняшника можна їсти сирим, додавати в салати замість грінок, готувати корисні солодощі, пасти, соуси тощо;
  • Через велику кількість вітаміну В рекомендується включати соняшник у свій раціон взимку, адже він допоможе побороти депресивні стани та стрес;
  • Соняшник - незамінне насіння для покращення стану волосся, шкіри та нігтів;
  • Вживання насіння соняшника допоможе полегшити напади астми, знизити кров’яний тиск та запобігатиме мігрені;
_________________________________________________


- Соняшникове насіння є джерелом фосфору, заліза, кальцію, моно- і полінасичених кислот, які запобігають порушенню серцевого ритму;


- Вживання насіння соняшника є чудовою профілактикою атеросклерозу, інфаркту та інших захворювань серцево-судинної системи;


- Селен, який також входить до складу насіння допоможе вивести з організму токсини та знизить ризик захворювань на рак; 


- Регулярне вживання насіння соняшника допомагає при безсонні, покращує апетит, підвищує імунітет, зміцнює кісткову тканину і нормалізує роботу кишківника;


- Корисно вживати насіння соняшника при захворюваннях печінки та жовчовивідних шляхів;


- Соняшникове насіння прискорює загоєння травм м'яких тканин та захищає від раннього старіння;


- Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.

__________________________________________________

Підходить для дітей, дорослих, літніх людей, спортсменів, вегетаріанців, для відновлення сил після важкої хвороби. 


Поради щодо зберігання насіння, шротів, сухофруктів тощо.

 

Для того щоб захистити улюблені продукти від молі та жучків достатньо їх правильно зберігати.

Ми зібрали найважливіші поради щодо цього питання. Прочитайте, будь ласка, уважно та намагайтесь максимально притримуватись наведених порад.

 

1. Обов'язково пересипайте кожен товар, який отримуєте з паперового чи пластикового упакування ( зерна, шроти, бобові, насіння, висівки, сушеності, сухофрукти, чаї, борошно, пастили) в скляні або пластикові ємності та щільно закривайте їх кришками.

 

2. Сухофрукти: в ідеалі сухофрукти повинні зберігатися при температурі +10 С. Якщо забезпечити таку температуру неможливо, зберігайте сухофрукти в скляних банках, що щільно закриваються в кухонних шафках. Поставте поряд з баночкою сільничку, оскільки сіль поглинає вологу, яку дуже люблять цвіль і жучки. 

Головне, щоб тара для зберігання сушки не мала отворів і щілин через які можуть потрапити шкідники.

Якщо ж така прикрість сталася, покладіть сухофрукти в духовку або на сильний мороз. Основна маса комах не витримує температур вище +60С і нижче -20С.

 

3. Сушені фрукти та овочі: найкраще зберігати герметично-запакованими, оскільки вони легко вбирають в себе всі запахи. Також зберігайте їх в темному сухому місці, бо через попадання прямого сонячного світла відбувається потемніння продуктів і втрата аромату. 

Груші та сливи найкраще зберігати в полотняних мішечках, які необхідно підвісити в сухому та добре провітреному приміщенні.

 

4. Чаї: пересипайте чай в скляні ємкості, які щільно закриваються. Таким чином чай збереже свій аромат і не вбиратиме сторонні запахи. Зберігайте чай в темному, теплому сухому місці. Не варто наповнювати щільно чай в банку, дайте йому "повітря".

 

5. Борошно, крупи, бобові, шроти, манка: просійте або переберіть продукти відразу після купівлі. Не зберігайте ці продукти в целофанових пакетах. Відсутність повітря + тепло + волога - ідеальне середовище для комах. Найкраще зберігати банки з крупами та борошном - нижні полиці, де сухо та прохолодно. 
Щоб відлякати жучків зазадлегідь, обробіть полиці оцтом.

Притримуйтесь цих правил і щодо інших продуктів, адже міль може завестись і в горіхах, і в спеціях, шоколаді тощо.

 

Обов'язково регулярно прибирайте в кухні з використанням оцту, мильних горіхів, розчином оцту, соди + кілька крапель ефірної олії лаванди. Тара для продуктів повинна бути чиста та суха !

 

Ці прості правила допоможуть вберегти Ваші продукти від шкідників.

 
Більше про соняшник у Вікіпедії: https://goo.gl/csyJPJ


Соус “Сметанковий”

Інгредієнти:


  1. Соняшник - 100 г;

  2. Вода питна — 50 мл;

  3. Сік лимона — 1 ч.л.;

  4. Гірчиця мелена — 1 ч.л.;

  5. Сіль гімалайська рожева (або морська) — ⅓ ч.л.;

  6. Мед або сироп — ½ ч.л.;

  7. Перець чорний — за смаком;

  8. Асафетида 40% — ¼ ч.л.


Приготування:


Замочити насіння соняшника на 3-4 години. Злити настояну воду та промити насіння. Покласти вимочене насіння у блендер, додати всі інші інгредієнти і взбити до однорідного стану.
Зберігати у закритому контейнері 2-3 доби.

Цей соус - це корисна альтернативна заміна у рецептах сметани та майонезу.

                                   

Написати відгук
Відгуки про товар (10)
Написати відгук


Надіслати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.