Розторопша
РозторопшаРозторопша

Розторопша

Львів


23 грн/ 250 г
250 г
+ -
Є в наявності
Розторопша /Україна
на 100 г: білки - 14 г, жири- 32 г, вуглеводи 52,2 г. Калорійність – 396 Ккал.
12 місяців

  • Розторопша - лікарська рослина, насіння якої є одним із найкращих ліків для хворої печінки;
  • Розторопша відновлює мембрани клітин, захищає від токсинів та допомагає відновити навіть дуже пошкоджену алкоголем печінку;
  • Насіння розторопші запобігає передчасному старінню, сприяє схудненню та нормалізує травлення;
  • Насіння розторопші можна пророщувати, молоти у порошок та додавати до страв, заварювати чай, настоювати тощо;
  • Чай з насіння розторопші варто вживати при жовчних каменях, запальних захворюваннях шлунково-кишкового тракту, при варикозному розширенні вен та застуді;
  • Відвар з насіння розторопші застосовується для лікування уражень жовчного міхура, печінки, при гастриті, холециститі, а також при ожирінні;
  • Для схуднення варто приймати настої, відвари та олію розторопші. Також можна приймати подрібнене насіння (1 ч.л. 4 рази на день);
____________________


- Розторопша багата цинком, кальцієм, селеном, магнієм, йодом, калієм, вітамінами групи В, А, D, Е, К, F. 
Розторопша є ранозагоювальним засобом;


- Знижує рівень цукру в крові та допомагає при жіночих гінекологічних захворюваннях; 


- В насінні розторопші міститься майже 30% олії. Завдяки цьому, розторопша є антиоксидантами, який здатен вилікувати цироз, гепатити гострої та хронічної форм;


- Насіння розторопші допомагає впоратися із зашлакованістю організму через тривале приймання лікарських засобів, які негативно впливають на роботу печінки;


- Розторопша має жовчогінну та сечогінну дії;


- Насіння розторопші застосовується для лікування хвороб селезінки, щитовидної залози, холециститу, колітів, набряків, водянки, радикуліту, алергії та навіть онкології;


- Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.

Підходить для дітей, дорослих, літніх людей, спортсменів, вегетаріанців, для відновлення сил після важкої хвороби. Добре засвоюється організмом та не має протипоказань.


Поради щодо зберігання насіння, шротів, сухофруктів тощо.

 

Для того щоб захистити улюблені продукти від молі та жучків достатньо їх правильно зберігати.

Ми зібрали найважливіші поради щодо цього питання. Прочитайте, будь ласка, уважно та намагайтесь максимально притримуватись наведених порад.

 

1. Обов'язково пересипайте кожен товар, який отримуєте з паперового чи пластикового упакування ( зерна, шроти, бобові, насіння, висівки, сушеності, сухофрукти, чаї, борошно, пастили) в скляні або пластикові ємності та щільно закривайте їх кришками.

 

2. Сухофрукти: в ідеалі сухофрукти повинні зберігатися при температурі +10 С. Якщо забезпечити таку температуру неможливо, зберігайте сухофрукти в скляних банках, що щільно закриваються в кухонних шафках. Поставте поряд з баночкою сільничку, оскільки сіль поглинає вологу, яку дуже люблять цвіль і жучки. 

Головне, щоб тара для зберігання сушки не мала отворів і щілин через які можуть потрапити шкідники.

Якщо ж така прикрість сталася, покладіть сухофрукти в духовку або на сильний мороз. Основна маса комах не витримує температур вище +60С і нижче -20С.

 

3. Сушені фрукти та овочі: найкраще зберігати герметично-запакованими, оскільки вони легко вбирають в себе всі запахи. Також зберігайте їх в темному сухому місці, бо через попадання прямого сонячного світла відбувається потемніння продуктів і втрата аромату. 

Груші та сливи найкраще зберігати в полотняних мішечках, які необхідно підвісити в сухому та добре провітреному приміщенні.

 

4. Чаї: пересипайте чай в скляні ємкості, які щільно закриваються. Таким чином чай збереже свій аромат і не вбиратиме сторонні запахи. Зберігайте чай в темному, теплому сухому місці. Не варто наповнювати щільно чай в банку, дайте йому "повітря".

 

5. Борошно, крупи, бобові, шроти, манка: просійте або переберіть продукти відразу після купівлі. Не зберігайте ці продукти в целофанових пакетах. Відсутність повітря + тепло + волога - ідеальне середовище для комах. Найкраще зберігати банки з крупами та борошном - нижні полиці, де сухо та прохолодно. 
Щоб відлякати жучків зазадлегідь, обробіть полиці оцтом.

Притримуйтесь цих правил і щодо інших продуктів, адже міль може завестись і в горіхах, і в спеціях, шоколаді тощо.

 

Обов'язково регулярно прибирайте в кухні з використанням оцту, мильних горіхів, розчином оцту, соди + кілька крапель ефірної олії лаванди. Тара для продуктів повинна бути чиста та суха !

 

Ці прості правила допоможуть вберегти Ваші продукти від шкідників.

Більше про розторопшу: http://goo.gl/GdPaXy


Чорничне смузі

Інгредієнти:


  1. Чорниця (заморожена або свіжа) — ½ склянки;

  2. Банан — 1 шт;

  3. Порошок маки — 1 ст.л.;

  4. Насіння розторопші (змелене) — 2 ч.л.;

  5. Насіння чіа — 1 ч.л.;

  6. Вода або горіхове молоко — ½ склянки:

  7. Листя м’яти — кілька листочків (за бажанням);

Приготування:


Додайте всі інгредієнти до блендера та взбийте до однорідності. Рекомендуємо використовувати банан та чорницю замороженою, щоб отримати ніжну кремову текстуру напою.

Смачного!


Найкраще вживати у першій половині дня та після тренувань.


Написати відгук
Написати відгук


Надіслати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.