Кунжут чорний та білий
Кунжут чорний та білийКунжут чорний та білийКунжут чорний та білий

Кунжут чорний та білий

Львів


45 грн/ 250 г
250 г
+ -
Під замовлення (1 доба)
кунжут білий і чорний / Індія
на 100г: білків – 19,4г, жирів – 48,7г, вуглеводів – 12,2г. Калорійність - 565 Ккал.
3 місяці (6 місяців в холодильнику)

  • Кунжут чорний та білий – це корисна суміш кунжуту;
  • Кунжут - цінне та корисне джерело кальцію. 100 г кунжутного насіння містить добову норму кальцію, який необхідний для нормального функціонування організму;
  • Чорний кунжут - сильний антиоксидант, який допомагає омолодити організм та боротися зі злоякісними пухлинами;
  • Регулярне вживання чорного кунжуту допомагає позбутися сивини волосся;
  • Кунжут має приємний горіховий смак та аромат, який особливо відчувається при легкому обсмажуванні насіння;
  • Кунжут додають до випічки, десертів, салатів, гарячих страв тощо;
  • Кунжут зміцнює зуби, нігті та волосся. Має омолоджувальну дію;
  • Кунжут - продукт №1 для вагітних, годуючих матерів та дітей, оскільки містить ряд корисних вітамінів та мікроелементів;
  • Щоб отримати максимальну користь від насіння кунжуту його потрібно
    попередньо замочувати на 5-6 годин і при вживання ретельно пережовувати;
  • Не варто вживати більше 30г кунжутного насіння на день;

___________________________


- Кунжут допомагає очистити кишківник від шлаків та токсинів, має легку послаблюючу дію;


- Вживання чорного кунжуту допоможе зміцнити волосся, нігті, покращити стан шкіри та збільшити м'язову масу;


- Кунжут містить ненасичені жири Омега-3, які допомагають знизити рівень шкідливого холестерину;


- Регулярне вживання чорного кунжуту допомагає боротися з ожирінням;


- Чорний кунжут зміцнить імунітет;


- Вживання чорного кунжуту  є чудовою профілактикою діабету;


- В кунжуті міститься фітоестроген, який позитивно впливає на роботу жіночих статевих гормонів;


- Щоб отримати максимальну користь від насіння кунжуту його потрібно ретельно пережовувати;


- Зберігайте кунжут в сухому прохолодному місці в щільно закритому посуді;


- Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.


Поради щодо зберігання насіння, шротів, сухофруктів тощо.

 

Для того щоб захистити улюблені продукти від молі та жучків достатньо їх правильно зберігати.

Ми зібрали найважливіші поради щодо цього питання. Прочитайте, будь ласка, уважно та намагайтесь максимально притримуватись наведених порад.

 

1. Обов'язково пересипайте кожен товар, який отримуєте з паперового чи пластикового упакування ( зерна, шроти, бобові, насіння, висівки, сушеності, сухофрукти, чаї, борошно, пастили) в скляні або пластикові ємності та щільно закривайте їх кришками.

 

2. Сухофрукти: в ідеалі сухофрукти повинні зберігатися при температурі +10 С. Якщо забезпечити таку температуру неможливо, зберігайте сухофрукти в скляних банках, що щільно закриваються в кухонних шафках. Поставте поряд з баночкою сільничку, оскільки сіль поглинає вологу, яку дуже люблять цвіль і жучки. 

Головне, щоб тара для зберігання сушки не мала отворів і щілин через які можуть потрапити шкідники.

Якщо ж така прикрість сталася, покладіть сухофрукти в духовку або на сильний мороз. Основна маса комах не витримує температур вище +60С і нижче -20С.

 

3. Сушені фрукти та овочі: найкраще зберігати герметично-запакованими, оскільки вони легко вбирають в себе всі запахи. Також зберігайте їх в темному сухому місці, бо через попадання прямого сонячного світла відбувається потемніння продуктів і втрата аромату. 

Груші та сливи найкраще зберігати в полотняних мішечках, які необхідно підвісити в сухому та добре провітреному приміщенні.

 

4. Чаї: пересипайте чай в скляні ємкості, які щільно закриваються. Таким чином чай збереже свій аромат і не вбиратиме сторонні запахи. Зберігайте чай в темному, теплому сухому місці. Не варто наповнювати щільно чай в банку, дайте йому "повітря".

 

5. Борошно, крупи, бобові, шроти, манка: просійте або переберіть продукти відразу після купівлі. Не зберігайте ці продукти в целофанових пакетах. Відсутність повітря + тепло + волога - ідеальне середовище для комах. Найкраще зберігати банки з крупами та борошном - нижні полиці, де сухо та прохолодно. 
Щоб відлякати жучків зазадлегідь, обробіть полиці оцтом.

Притримуйтесь цих правил і щодо інших продуктів, адже міль може завестись і в горіхах, і в спеціях, шоколаді тощо.

 

Обов'язково регулярно прибирайте в кухні з використанням оцту, мильних горіхів, розчином оцту, соди + кілька крапель ефірної олії лаванди. Тара для продуктів повинна бути чиста та суха !

 

Ці прості правила допоможуть вберегти Ваші продукти від шкідників.


Більше про кунжут: http://goo.gl/leh4ek 


"Смак Життя" рекомендує: 



Печиво насіневе

Інгредієнти:


  1. Насіння чіа (можна замінити льоном) — ½ склянки;

  2. Насіння соняшника —  ½ склянки;

  3. Насіння гарбузове —  ½ склянки;

  4. Насіння кунжутне чорне та біле —  ½ склянки;

  5. Вода — 1 склянка;

  6. Часник — 1 зубчик (асафетида ½ ч.л.);

  7. Сіль морська дрібна — ¼ ч.л.

Приготування:


Підігріти духовку до 150ºС. Покладіть великий лист для випічки з пергаментним папером.

У великій мисці з'єднайте все насіння. Натріть часник на дрібній терці. Додайте воду, часник (або асафетиду) та сіль. Перемішайте лопаткою до повного з'єднання всіх інгредієнтів. Дайте суміші настоятись протягом 15 хвилин, поки насіння чіа (або льону) абсорбує воду. Перемішаєте суміш ще раз. На дні миски не повинна залишатися вода.

За допомогою лопатки викладіть суміш на підготовлений лист для випікання товщиною до 0,5 см. Наріжте на кусочки довільного розміру. Посипте додатково сіллю зверху.

Випікайте 35 хвилин. Вийміть печиво з духовки і обережно переверніть кожен прямокутник. Випікайте ще 25-35 хвилин, доки не будуть кусочки злегка золотистими по краях. Дайте охолонути повністю крекерам. Зберігайте в герметичному контейнері або в банці. Смачного! Чудово пасує до паст, соусів та салатів.


Найкраще вживати у першій половині дня з овочами та зеленню.

Написати відгук
Написати відгук


Надіслати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.