Кунжут білий
Кунжут білийКунжут білийКунжут білий

Кунжут білий


38 грн/ 250 г
250 г
+ -
Закінчується
Кунжут / Індія
на 100г: білки - 19,4 г, жири - 48,7 г, вуглеводи - 12,2 г. Калорійність- 565 Ккал.
3 місяці (6 місяців в холодильнику)

  • Кунжут - цінне та корисне джерело кальцію. 100 г кунжутного насіння містить добову норму кальцію, який необхідний для нормального функціонування організму;
  • Кунжут має приємний горіховий смак та аромат, який особливо відчувається при легкому обсмажуванні насіння;
  • Кунжут додають до випічки, десертів, салатів, гарячих страв тощо;
  • Кунжут зміцнює зуби, нігті та волосся. Має омолоджуючу дію;
  • Кунжут - продукт №1 для вагітних, годуючих матерів та дітей, оскільки містить ряд корисних вітамінів та мікроелементів;
_____________________________


- Кунжут допомагає очистити кишківник від шлаків та токсинів, має легку послаблюючу дію;


- Кунжут - сильний антиоксидант - запобігає розвитку онкологічних захворювань та зміцнює організм;


- Кунжут містить вітаміни А, В1, В2, В12, С, Е, кальцій, калій, фосфор, магній, залізо та Омега-3;


- Кунжут покращує стан нервової системи та пришвидшує обмін речовин;


- Кунжут на 60% містить олію; 


- Кунжут допомагає нарощенню м’язової маси та зміцнює кістки;


- В кунжуті міститься фітоестроген, який позитивно впливає на роботу жіночих статевих гормонів;


- Щоб отримати максимальну користь від насіння кунжуту його потрібно попередньо замочувати на 5-6 годин і при вживання ретельно пережовувати;


- Оптимальна доза кунжуту - 30 г в день;


- Зберігайте кунжут в сухому прохолодному місці в щільно закритому посуді;


- Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.
____________________________________

Підходить всім, хто стежить за своїм здоров’ям та красою, дітям, спортсменам, літнім та ослабленим людям, вегетаріанцям, людям із серцево-судинними захворюваннями, з алергією на глютен


Будь-яке насіння чи горіхи рекомендується замочувати у воді на 5-6 год або на ніч. Після чого їх бажано вживати ретельно розжовуючи. Це сприятиме максимально доброму засвоюванню їх у нашому організмі. Якщо ж такої можливості немає, то також корисним буде розмелювати їх сухими у кавомолці і вживати самостійно чи додавати у різні страви, салати каші тощо.


Поради щодо зберігання насіння, шротів, сухофруктів тощо.

 

Для того щоб захистити улюблені продукти від молі та жучків достатньо їх правильно зберігати.

Ми зібрали найважливіші поради щодо цього питання. Прочитайте, будь ласка, уважно та намагайтесь максимально притримуватись наведених порад.

 

1. Обов'язково пересипайте кожен товар, який отримуєте з паперового чи пластикового упакування ( зерна, шроти, бобові, насіння, висівки, сушеності, сухофрукти, чаї, борошно, пастили) в скляні або пластикові ємності та щільно закривайте їх кришками.

 

2. Сухофрукти: в ідеалі сухофрукти повинні зберігатися при температурі +10 С. Якщо забезпечити таку температуру неможливо, зберігайте сухофрукти в скляних банках, що щільно закриваються в кухонних шафках. Поставте поряд з баночкою сільничку, оскільки сіль поглинає вологу, яку дуже люблять цвіль і жучки. 

Головне, щоб тара для зберігання сушки не мала отворів і щілин через які можуть потрапити шкідники.

Якщо ж така прикрість сталася, покладіть сухофрукти в духовку або на сильний мороз. Основна маса комах не витримує температур вище +60С і нижче -20С.

 

3. Сушені фрукти та овочі: найкраще зберігати герметично-запакованими, оскільки вони легко вбирають в себе всі запахи. Також зберігайте їх в темному сухому місці, бо через попадання прямого сонячного світла відбувається потемніння продуктів і втрата аромату. 

Груші та сливи найкраще зберігати в полотняних мішечках, які необхідно підвісити в сухому та добре провітреному приміщенні.

 

4. Чаї: пересипайте чай в скляні ємкості, які щільно закриваються. Таким чином чай збереже свій аромат і не вбиратиме сторонні запахи. Зберігайте чай в темному, теплому сухому місці. Не варто наповнювати щільно чай в банку, дайте йому "повітря".

 

5. Борошно, крупи, бобові, шроти, манка: просійте або переберіть продукти відразу після купівлі. Не зберігайте ці продукти в целофанових пакетах. Відсутність повітря + тепло + волога - ідеальне середовище для комах. Найкраще зберігати банки з крупами та борошном - нижні полиці, де сухо та прохолодно. 
Щоб відлякати жучків зазадлегідь, обробіть полиці оцтом.

Притримуйтесь цих правил і щодо інших продуктів, адже міль може завестись і в горіхах, і в спеціях, шоколаді тощо.

 

Обов'язково регулярно прибирайте в кухні з використанням оцту, мильних горіхів, розчином оцту, соди + кілька крапель ефірної олії лаванди. Тара для продуктів повинна бути чиста та суха !

 

Ці прості правила допоможуть вберегти Ваші продукти від шкідників.


Більше про кунжут у Вікіпедії:  https://goo.gl/08UxPO


Стаття від "Смак Життя": Кунжут - чемпіон по вмісту кальцію!


Тахіні (кунжутна паста)

Пов’язане зображення

Інгредієнти:

1 склянка кунжуту
3-4 ст.л. олії (найкраще кунжутної)


Приготування:


  1. Відправляємо насіння кунжуту на суху сковорідку, щоб трохи підсушити на 3-5 хвилин, постійно помішуючи.

  2. Подрібнюємо охолоджене насіння в блендері, додаючи кунжутну олію.

  3. Доводимо до кремового стану і перекладаємо в соусник або баночку ,в якій будемо зберігати кунжутну пасту в холодильнику.

Тахіні може бути відмінною закускою сама по собі - просто наріжте овочі та вмокайте в неї, як в соус. Також її можна застосовувати в заправках до салатів або замість олії покласти в кашу. А ще тахіні є незамінним інгредієнтом такої східної страви як хумус.


Кунжутно-банановий йогурт

Йогурт

Інгредієнти:

75 г кунжуту

2 банани

Вода (до бажаної консистенції)

Приготування:

1.Кунжут промити, замочити у воді на декілька годин або краще на ніч

2. Злити воду. Покласти в чашу блендера і збити протягом декількох хвилин (додати воду, якщо необхідно).

3. Нарізати банани і зблендувати до однорідності, при потребі додати води.

Можна додати ще меду за смаком, кориці , шматочки фруктів, ягоди по сезону.         

Написати відгук
Відгуки про товар (4)
Написати відгук


Надіслати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.