Рис червоний нешліфований
Рис червоний нешліфований

Рис червоний нешліфований


47 грн/ 700 г
700 г
+ -
Закінчується
Рис / Україна
на 100г: білків, г: 10.5 г, жирів , г: 2.5, вуглеводів , г: 70.5 Калорійність - 362 Ккал.
24 місяці

   

  •  Рис червоний нешліфований займає особливе місце в сімействі рисових культур;

  • Червоний рис проходить мінімальну обробку, в ньому залишається зародок, що дозволяє пророщувати рисові зерна і вживати в їжу корисний продукт не тільки у вигляді страв з рису, а й свіжих паростків;

  • Рис червоний має довге тонке зерно, колір від насиченого каштанового до червоного;
  • Червоний рис ще називають лущеним, з зерен знімають тільки щільну оболонку - лушпиння, саме зерно залишається цілим;
  • Червоний  рис готується трохи довше, ніж звичайні сорти рису, тому рекомендується замочувати його в чистій воді на кілька годин перед приготуванням;
  • Глікемічний індекс червоного рису невисокий, що робить його незамінним для харчування діабетиків і людей , що стежать за рівнем цукру в крові .

__________________________________________________________________________

 
-  Корисні властивості червоного рису обумовлені наявністю в його складі вітамінів, макро- і мікроелементів та інших речовин, необхідних для нормального функціонування організму;

 
- Нерозчинні волокна рису забезпечують профілактику онкологічних захворювань, захищаючи організм від утворення і зростання ракових клітин;


- Вживання червоного рису зміцнює центральну нервову систему - він містить багато вітамінів групи В;


-  У великій кількості червоний рис містить клітковину, яка очищає кишківник і допомагає нормалізувати рівень холестерину в крові;


- Рис захищає шлунок і не збуджує шлункову секрецію, тому його зручно використовувати в дієтах;


- Зберігайте рис в щільно закритому посуду в сухому темному місці;


- Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.

__________________________________________________________________________

Дієтичний продукт. Рекомендовано для щоденного вживання, при дієтичному харчуванні.
 


Поради щодо зберігання насіння, шротів, сухофруктів тощо.

 

Для того щоб захистити улюблені продукти від молі та жучків достатньо їх правильно зберігати.

Ми зібрали найважливіші поради щодо цього питання. Прочитайте, будь ласка, уважно та намагайтесь максимально притримуватись наведених порад.

 

1. Обов'язково пересипайте кожен товар, який отримуєте з паперового чи пластикового упакування ( зерна, шроти, бобові, насіння, висівки, сушеності, сухофрукти, чаї, борошно, пастили) в скляні або пластикові ємності та щільно закривайте їх кришками.

 

2. Сухофрукти: в ідеалі сухофрукти повинні зберігатися при температурі +10 С. Якщо забезпечити таку температуру неможливо, зберігайте сухофрукти в скляних банках, що щільно закриваються в кухонних шафках. Поставте поряд з баночкою сільничку, оскільки сіль поглинає вологу, яку дуже люблять цвіль і жучки. 

Головне, щоб тара для зберігання сушки не мала отворів і щілин через які можуть потрапити шкідники.

Якщо ж така прикрість сталася, покладіть сухофрукти в духовку або на сильний мороз. Основна маса комах не витримує температур вище +60С і нижче -20С.

 

3. Сушені фрукти та овочі: найкраще зберігати герметично-запакованими, оскільки вони легко вбирають в себе всі запахи. Також зберігайте їх в темному сухому місці, бо через попадання прямого сонячного світла відбувається потемніння продуктів і втрата аромату. 

Груші та сливи найкраще зберігати в полотняних мішечках, які необхідно підвісити в сухому та добре провітреному приміщенні.

 

4. Чаї: пересипайте чай в скляні ємкості, які щільно закриваються. Таким чином чай збереже свій аромат і не вбиратиме сторонні запахи. Зберігайте чай в темному, теплому сухому місці. Не варто наповнювати щільно чай в банку, дайте йому "повітря".

 

5. Борошно, крупи, бобові, шроти, манка: просійте або переберіть продукти відразу після купівлі. Не зберігайте ці продукти в целофанових пакетах. Відсутність повітря + тепло + волога - ідеальне середовище для комах. Найкраще зберігати банки з крупами та борошном - нижні полиці, де сухо та прохолодно. 
Щоб відлякати жучків зазадлегідь, обробіть полиці оцтом.

Притримуйтесь цих правил і щодо інших продуктів, адже міль може завестись і в горіхах, і в спеціях, шоколаді тощо.

 

Обов'язково регулярно прибирайте в кухні з використанням оцту, мильних горіхів, розчином оцту, соди + кілька крапель ефірної олії лаванди. Тара для продуктів повинна бути чиста та суха !

 

Ці прості правила допоможуть вберегти Ваші продукти від шкідників.

 

Смак Життя" рекомендує:  

Червоний рис з перцем та шпинатом

Інгредієнти:

  1. Рис червоний — 200 г;

  2. Перець солодкий — 2 шт;

  3. Шпинат свіжий — 125 г;

  4. Цибуля ріпчаста — 1 шт;

  5. Овочевий бульйон (або вода) — 600 мл;

  6. Оливкова олія — 2 ст.л.;

  7. Асафетида — ½ ч.л.

  8. Перець чорний та сіль — за смаком.

Приготування:

Наріжте дольками та спечіть перці в духовці (при 180 град - 10хв.), або на сухій сковорідці.

Розігрійте в сотейниці, (або в сковорідці з товстим дном) олію і обсмажте цибулю. Промийте рис та висипте в сотейницю і підігрійте. Коли рис нагріється вилийте овочевий бульйон (або воду). Накрийте кришкою та готуйте на малому вогні 18-20 хв. Коли вода практично вся википить додайте шпинат і перець, додайте прянощі, перемішайте. Готуйте поки вся вода не випарується.

Найкраще вживати у першу половину дня і після тренувань.

Написати відгук
Відгуки про товар (6)
Написати відгук


Надіслати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.