Рис Басматі золотий (пропарений)
Рис Басматі золотий (пропарений)Рис Басматі золотий (пропарений)

Рис Басматі золотий (пропарений)

Львів


65 грн/ 700 г
700 г
+ -
Є в наявності
Рис Басматі / Індія
на 100г: білків, г: 7.5г, жирів , г: 2.6, вуглеводів , г: 62.3. Калорійність - 303Ккал.
24 місяці

  • Басматі — Король Рису! Таку назву він отримав через велику кількість корисних речовин та неперевершений аромат і смак;
  • Рис Басматі пропарюють під спеціальним паровим тиском. Він швидше вариться, не злипається, довше зберігається, але при цьому не втрачається корисних речовин;
  •  Басматі дуже просто і швидко готувати. Беремо 1 частину рису та 2 частини киплячої підсоленої води, проварюємо, різко зменшивши вогонь до мінімуму 5-7 хв. без кришки. Потім рис знімаємо з вогню, накриваємо кришкою та даємо йому потомитися ще 20 хв.
  • Рис басматі – чудовий гарнір або самостійна страва;
  • Містить фолієву кислоту, яка важлива для вагітних жінок;
  • Рис басматі є екологічно чистим продуктом, тобто він не накопичує в собі солі важких металів та інших шкідливих речовин;
  • За вмістом амінокислот та інших необхідних поживних речовин, басматі займає перше місце серед усіх сортів рису.

__________________________________________________________________________

 
- Корисні властивості індійського рису басматі обумовлені наявністю в його складі вітамінів, макро- і мікроелементів та інших речовин, необхідних для нормального функціонування організму;

 
-  Нерозчинні волокна рису забезпечують профілактику онкологічних захворювань, захищаючи організм від утворення і зростання ракових клітин;


-  Вживання рису басматі зміцнює центральну нервову систему - він містить багато вітамінів групи В;


-  У великій кількості басматі містить клітковину, яка очищає кишківник і допомагає нормалізувати рівень холестерину в крові;


-  Корисний рис басматі для діабетиків, оскільки регулює рівень цукру в крові;


-  Рис захищає шлунок і не збуджує шлункову секрецію, тому його зручно використовувати в дієтах;


Зберігайте рис в щільно закритому посуді в сухому темному місці;


-  Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.

__________________________________________________________________________

Дієтичний продукт. Рекомендовано для щоденного вживання , при дієтичному харчуванні.

 

Поради щодо зберігання насіння, шротів, сухофруктів тощо.

 

Для того щоб захистити улюблені продукти від молі та жучків достатньо їх правильно зберігати.

Ми зібрали найважливіші поради щодо цього питання. Прочитайте, будь ласка, уважно та намагайтесь максимально притримуватись наведених порад.

 

1. Обов'язково пересипайте кожен товар, який отримуєте з паперового чи пластикового упакування ( зерна, шроти, бобові, насіння, висівки, сушеності, сухофрукти, чаї, борошно, пастили) в скляні або пластикові ємності та щільно закривайте їх кришками.

 

2. Сухофрукти: в ідеалі сухофрукти повинні зберігатися при температурі +10 С. Якщо забезпечити таку температуру неможливо, зберігайте сухофрукти в скляних банках, що щільно закриваються в кухонних шафках. Поставте поряд з баночкою сільничку, оскільки сіль поглинає вологу, яку дуже люблять цвіль і жучки. 

Головне, щоб тара для зберігання сушки не мала отворів і щілин через які можуть потрапити шкідники.

Якщо ж така прикрість сталася, покладіть сухофрукти в духовку або на сильний мороз. Основна маса комах не витримує температур вище +60С і нижче -20С.

 

3. Сушені фрукти та овочі: найкраще зберігати герметично-запакованими, оскільки вони легко вбирають в себе всі запахи. Також зберігайте їх в темному сухому місці, бо через попадання прямого сонячного світла відбувається потемніння продуктів і втрата аромату. 

Груші та сливи найкраще зберігати в полотняних мішечках, які необхідно підвісити в сухому та добре провітреному приміщенні.

 

4. Чаї: пересипайте чай в скляні ємкості, які щільно закриваються. Таким чином чай збереже свій аромат і не вбиратиме сторонні запахи. Зберігайте чай в темному, теплому сухому місці. Не варто наповнювати щільно чай в банку, дайте йому "повітря".

 

5. Борошно, крупи, бобові, шроти, манка: просійте або переберіть продукти відразу після купівлі. Не зберігайте ці продукти в целофанових пакетах. Відсутність повітря + тепло + волога - ідеальне середовище для комах. Найкраще зберігати банки з крупами та борошном - нижні полиці, де сухо та прохолодно. 
Щоб відлякати жучків зазадлегідь, обробіть полиці оцтом.

Притримуйтесь цих правил і щодо інших продуктів, адже міль може завестись і в горіхах, і в спеціях, шоколаді тощо.

 

Обов'язково регулярно прибирайте в кухні з використанням оцту, мильних горіхів, розчином оцту, соди + кілька крапель ефірної олії лаванди. Тара для продуктів повинна бути чиста та суха !

 

Ці прості правила допоможуть вберегти Ваші продукти від шкідників.

Дізнайтесь більше про рис басматі: wikipedia.org



Як приготувати ідеальний “Басматі 


Інгредієнти: 

2 склянки рису “Басматі”
Вода для замочування рису + вода для приготування рису
2 ст. л. олії
1
/2
ч.л. солі
½ ч.л. кмину
¼ ч. л. чорного перцю

Приготування:

Секрет приготування полягає в замовчуванні рису. В каструлю наберіть води і засипте рис. Залиште на 30 хв., після чого вилийте воду, промийте рис і знову наберіть води для приготування рису в пропорції 1:1,5.
Накрийте кришкою і доведіть воду до кипіння на великому вогні. Коли рис закипить, зніміть кришку та продовжуйте варити до повної готовності.
Якщо необхідно - злийте воду, поверніть рис в каструлю, додайте олію, спеції та постійно помішуючи тушкуйте рис ще 2 хв. на маленькому вогні.
Смачного!

Золотий Карі

Інгредієнти:

  1. Рис басматі — 1 склянка;

  2. Вода питна — 3 склянки;

  3. Морська чи гімалайська сіль — ¼ ч.л.

Для карі:

  1. Нут — 2 склянки;

  2. Овочевий бульйон або вода питна — 2 склянки;

  3. Стебло зеленої цибулі — 2 шт (або ½ червоної цибулини);

  4. Помідори — 2 шт;

  5. Кумин — ½ ч.л.;

  6. Рослинна олія — 2 ст.л.;

  7. Тертий імбир — 1 ч.л.;

  8. Карі порошок — 2 ч.л.;

  9. Паприка мелена — 1 ч.л.;

  10. Білий несолодкий йогурт (або змелене насіння соняшника) — ¼ склянки;

  11. Зелень кінзи (за бажанням) — 2 ст.л. (плюс для подачі);

  12. Сіль за смаком.

  13. Асафетида — ½ ч.л. (за бажанням)

Приготування:
Замочіть нут наніч у воді та відваріть до готовності (приблизно протягом 30 хв). Відваріть рис приблизно протягом 15 хв, або до бажаного стану готовності.
Взбийте в блендері помідори, цибулю, імбир, асафетиду, кінзу. Додайте йогурт (або змелене насіння) та 2 ст.л. води. Нагрійте сковорідку з олією. Додайте утворену пасту, та тушкуйте поки не випарується половина вологи. Додайте всі прянощі і тушкуйте ще 1 хв. Висипте до пасти готовий нут та додайте овочевий бульйон (або воду). Тушкуйте протягом 5-7 хв на середньому вогні. Карі готовий. Подайвайте рис викладаючи зверху карі і додаючи зелень кінзи.
Смачного!

Найкраще вживати в обідній час.




Лимонний рис з коріандром


Інгредієнти:

1 склянка рису “Басматі”;
2 ст. л. олії
1 лавровий лист
2 склянки води
1/2 ч. л. солі
2 ст. л. свіжо- нарізаної кінзи (можна замінити на коріандр за смаком - 0,5 ст.л.)
1,5 ст. л. свіжого соку лайму
1 ст. л. свіжого лимонного соку

Приготування:

1. Поставте на середній вогонь каструлю з олією, лавровим листом, кінзою, рисом. Тушкуйте протягом 2 хвилин постійно помішуючи;
2. Вилийте гарячу воду в рис, посоліть і доведіть до кипіння. Після цього зменшіть вогонь, накрийте кришкою і варіть на повільному вогні 15-17 хв. доки рис не вбере всю воду.
3. Додайте в рис лимонний і лаймовий соки, гарненько перемішайте і залиште варитися ще 2-3 хв.
Смачного!


Азіатський кокосовий рис


Ігредієнти:

¼ склянки мигдалю
1 склянка рису “Басматі”
1 банка кокосового молока
1 ст. л. соку лайма
½ ч. л. солі
¼ чашки води
2 ст. л. нарізаної зеленої цибулі
¼ склянки нарізаної кінзи + для оформлення страви 

Приготування:

На сухій сковорідці підсмажте мигдаль до золотистого кольору.
Змішайте кокосове молоко з водою в каструлі з товстим дном, додайте рис, кінзу, цибулю, спеції, сік та мигдаль та поставте варитися на маленький вогонь.
Готовий рис залиште на 15 хв., додайте кінзи, перемішайте все разом і смачного!
 

І відео в бонус:

Написати відгук
Написати відгук


Надіслати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.