Булгур крупний
Булгур крупний

Булгур крупний

Львів


36 грн/ 700 г
700 г
+ -
Під замовлення (1 доба)
Булгур / Туреччина
на 100г: білків, г: 12.3 г, жирів , г: 1.3, вуглеводів, г: 57.6. Калорійність - 342 Ккал.
10 місяців

  • Булгур – смачна, корисна та надзвичайно проста для приготування крупа;
  • Булгур – крупа з твердих сортів пшениці. При виготовленні вона проходить мінімальну обробку, що дозволяє зберегти всі корисні компоненти;
  • Булгур – чудовий гарнір або самостійна страва. Його подають замість відвареного рису або картоплі, додають в деякі салати, використовують як начинку для фарширування, в пловах, супах тощо;
  • Булгур використовують навіть в десертах! Його можна додавати у випічку (замочивши або розпаривши), поєднувати з увареними соками, медом, сиропами, горіхами, сухофруктами;
  • У домашній косметології жінки нерідко використовують булгур в якості скрабу;
  • В Аюрведі булгур вважається «зимовою» їжею, він має зігріваючу дію і чудово втамовує голод.

__________________________________________________________________________         

 -  Булгур легко перетравлюється, стимулює обмін речовин і активно виводить з організму накопичені токсини і шлаки;


-   Булгур знижує рівень цукру в крові і покращує роботу нервової системи, що в свою чергу допомагає впоратися з безсонням, стресом і роздратованістю;


-   Велика кількість мінеральних солей покращує обмін речовин, надає шкірі і волоссю здорового вигляду;


-   До складу булгура входить досить багато калію і заліза, - мінерали важливі для серця і судин;


-   У крупі містяться складні вуглеводи, тому вона ідеально підходить для дієтичного харчування;

Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.

__________________________________________________________________________        

Булгур стане відмінним доповненням до щоденного раціону спортсменів, людей фізичної праці та осіб, які слідкують за своїм харчуванням.
 


 Більше про булгур: uk.wikipedia.org


Поради щодо зберігання насіння, шротів, сухофруктів тощо.

 

Для того щоб захистити улюблені продукти від молі та жучків достатньо їх правильно зберігати.

Ми зібрали найважливіші поради щодо цього питання. Прочитайте, будь ласка, уважно та намагайтесь максимально притримуватись наведених порад.

 

1. Обов'язково пересипайте кожен товар, який отримуєте з паперового чи пластикового упакування ( зерна, шроти, бобові, насіння, висівки, сушеності, сухофрукти, чаї, борошно, пастили) в скляні або пластикові ємності та щільно закривайте їх кришками.

 

2. Сухофрукти: в ідеалі сухофрукти повинні зберігатися при температурі +10 С. Якщо забезпечити таку температуру неможливо, зберігайте сухофрукти в скляних банках, що щільно закриваються в кухонних шафках. Поставте поряд з баночкою сільничку, оскільки сіль поглинає вологу, яку дуже люблять цвіль і жучки. 

Головне, щоб тара для зберігання сушки не мала отворів і щілин через які можуть потрапити шкідники.

Якщо ж така прикрість сталася, покладіть сухофрукти в духовку або на сильний мороз. Основна маса комах не витримує температур вище +60С і нижче -20С.

 

3. Сушені фрукти та овочі: найкраще зберігати герметично-запакованими, оскільки вони легко вбирають в себе всі запахи. Також зберігайте їх в темному сухому місці, бо через попадання прямого сонячного світла відбувається потемніння продуктів і втрата аромату. 

Груші та сливи найкраще зберігати в полотняних мішечках, які необхідно підвісити в сухому та добре провітреному приміщенні.

 

4. Чаї: пересипайте чай в скляні ємкості, які щільно закриваються. Таким чином чай збереже свій аромат і не вбиратиме сторонні запахи. Зберігайте чай в темному, теплому сухому місці. Не варто наповнювати щільно чай в банку, дайте йому "повітря".

 

5. Борошно, крупи, бобові, шроти, манка: просійте або переберіть продукти відразу після купівлі. Не зберігайте ці продукти в целофанових пакетах. Відсутність повітря + тепло + волога - ідеальне середовище для комах. Найкраще зберігати банки з крупами та борошном - нижні полиці, де сухо та прохолодно. 
Щоб відлякати жучків зазадлегідь, обробіть полиці оцтом.

Притримуйтесь цих правил і щодо інших продуктів, адже міль може завестись і в горіхах, і в спеціях, шоколаді тощо.

 

Обов'язково регулярно прибирайте в кухні з використанням оцту, мильних горіхів, розчином оцту, соди + кілька крапель ефірної олії лаванди. Тара для продуктів повинна бути чиста та суха !

 

Ці прості правила допоможуть вберегти Ваші продукти від шкідників.

    Салат з булгуром та овочами

Інгредієнти:

  1. Булгур — 100 г;

  2. Кіноа — 100 г;

  3. Морква — 3 шт;

  4. Буряк — 2 шт;

  5. Апельсин — 1/2 шт;

  6. Мед — 3 ст. л.;

  7. Оливкова олія — 1 ст. л.;

  8. Гірчиця — 1 ст. л.;

  9. Сік лимона — 1 ч. л.;

  10. Сіль, перець-за смаком

  11. Адигейський сир (або тофу) за бажанням — 150г.


Приготування:

Відваріть булгур  протягом 10-15 хв, а  кіноа - 20-30 хв. Також в цей час відваріть буряк до м’якості.

Змішайте мед і сік половини апельсина, трохи посоліть і ретельно перемішайте. Наріжте моркву кружечками.Викладіть моркву в один шар на підготовлений заздалегідь деко, застелене пергаментним папером і злегка змащений оливковою олією. Випікайте в попередньо розігрітій до 200 градусів духовці 15-20 хвилин. Гарячу моркву змочіть готовим медово-апельсиновим соусом.

Буряк і сир (якщо використовуєте) наріжте кубиками і змішайте в салатнику з кіноа і булругом, а потім додайте запечену моркву.

Для заправки з'єднайте оливкову олію з лимонним соком і гірчицею. Полийте цим соусом салат і ретельно його перемішайте. Подавайте салат теплим.
Смачного!Найкраще вживати у обідній час.


Табуле з булгуру

Інгредієнти:


Булгур - 150 г

Жовтий помідор - 1 шт 

Червоний помідор - 1шт

Лайм - 1/2 шт

М'ята - 5 г

Петрушка - 20 г

Оливкова олія - 2 ст.л.

Чорний перець, сіль - 1 щіпка



 ПРИГОТУВАННЯ:

1. Зваріть булгур

2. Помідори, петрушку, м'яту дрібно нарізати

3. Цедру лайма натерти на тертці та витиснути сік з однієї половинки.

4. Змішайте булгур з  іншими інгредієнтами та заправте олією і спеціями


Написати відгук
Написати відгук


Надіслати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.