Хрін
Хрін

Хрін

Львів


28 грн/ 100 г
100 г
+ -
Є в наявності
Хрін; Україна
12 місяців

  • Сушений хрін зберігає всі свої корисні властивості протягом двох років зберігання і має сприятливу дію на організм;
  • Можна додавати в супи, салати, овочеві і макаронні страви для додання оригінального смаку;

___________________

- Користь цього овоча полягає в першу чергу в його здатності нормалізувати сон людини і позбавляти його від безсоння;


Чимало у складі хрону і мінеральних речовин, які дуже важливі для організму. Це калій, цинк, кальцій, залізо, фосфор, магній, вітаміни групи В, РР, Е і провітамін А;


 - 
При лікуванні різних проблем сечового міхура, серця, нирок і судин, хвороб органів травлення, порушень функціонування нервової системи, ревматизмі і багатьох інших захворюваннях використовують хрін як унікальні цілющі ліки.


___________________

Поради щодо зберігання насіння, шротів, сухофруктів тощо.

 

Для того щоб захистити улюблені продукти від молі та жучків достатньо їх правильно зберігати.

Ми зібрали найважливіші поради щодо цього питання. Прочитайте, будь ласка, уважно та намагайтесь максимально притримуватись наведених порад.

 

1. Обов'язково пересипайте кожен товар, який отримуєте з паперового чи пластикового упакування ( зерна, шроти, бобові, насіння, висівки, сушеності, сухофрукти, чаї, борошно, пастили) в скляні або пластикові ємності та щільно закривайте їх кришками.

 

2. Сухофрукти: в ідеалі сухофрукти повинні зберігатися при температурі +10 С. Якщо забезпечити таку температуру неможливо, зберігайте сухофрукти в скляних банках, що щільно закриваються в кухонних шафках. Поставте поряд з баночкою сільничку, оскільки сіль поглинає вологу, яку дуже люблять цвіль і жучки. 

Головне, щоб тара для зберігання сушки не мала отворів і щілин через які можуть потрапити шкідники.

Якщо ж така прикрість сталася, покладіть сухофрукти в духовку або на сильний мороз. Основна маса комах не витримує температур вище +60С і нижче -20С.

 

3. Сушені фрукти та овочі: найкраще зберігати герметично-запакованими, оскільки вони легко вбирають в себе всі запахи. Також зберігайте їх в темному сухому місці, бо через попадання прямого сонячного світла відбувається потемніння продуктів і втрата аромату. 

Груші та сливи найкраще зберігати в полотняних мішечках, які необхідно підвісити в сухому та добре провітреному приміщенні.

 

4. Чаї: пересипайте чай в скляні ємкості, які щільно закриваються. Таким чином чай збереже свій аромат і не вбиратиме сторонні запахи. Зберігайте чай в темному, теплому сухому місці. Не варто наповнювати щільно чай в банку, дайте йому "повітря".

 

5. Борошно, крупи, бобові, шроти, манка: просійте або переберіть продукти відразу після купівлі. Не зберігайте ці продукти в целофанових пакетах. Відсутність повітря + тепло + волога - ідеальне середовище для комах. Найкраще зберігати банки з крупами та борошном - нижні полиці, де сухо та прохолодно. 
Щоб відлякати жучків зазадлегідь, обробіть полиці оцтом.

Притримуйтесь цих правил і щодо інших продуктів, адже міль може завестись і в горіхах, і в спеціях, шоколаді тощо.

 

Обов'язково регулярно прибирайте в кухні з використанням оцту, мильних горіхів, розчином оцту, соди + кілька крапель ефірної олії лаванди. Тара для продуктів повинна бути чиста та суха !

 

Ці прості правила допоможуть вберегти Ваші продукти від шкідників.

Журек вегетаріанській


Інгредієнти:

1. Тофу —  300 г.;

2. Закваска для журеку — 250 мл;

3. Картопля — 4 шт. (батат або 100г. білого рису);

4. Морква — 1 шт.;

5. Селера 1 шт.;

6. Огірки квашені (можна без них) — 3 шт.;

7. Кропива (за наявності) — 300 г.;

8. Йогурт — 2 ст.л.;

9. Лист лавровий — 1 шт.;

10. Перець чорний горошок — 3 шт.;

11. Перець духмяний горошок — 1 шт.;

12. Майоран сушений — 1 ч.л.;

13. Часник — 5 шт.;

14. Хрін — 3 ч. л.;

15. Сіль — за смаком;

16. Перець чорний — за смаком;

17. Хліб бездріжджовий —  невеликий шматок;

18. Олія — за смаком;

19. Вода — 1 л.


Приготування:

У воду додайте лавровий лист, перці і 2 зубці часнику, моркву і селеру, варіть 30хв.

Картоплю можна і не додавати, якщо додаєте відваріть перед тим, бо в кислому супі картопля звариться, але не буде м'якою. Картоплю можна замінити відвареним рисом.

Квашені огірки натріть на грубій стороні тертки або дрібно наріжте, додайте в суп.

Для сухариків, поріжте  хліб і посмажте 2 хв на невеликій кількості олії, посоліть.

Розчавіть часник, додайте хрін, посоліть та розмішайте.

У суп додайте закваску. ЇЇ можна придбати в магазині, або приготувати самостійно (див. нижче). Додайте ще хрін з часником, картоплю, нарізане листя кропиви, порізаний кубиками сиp тофу і ваpіть ще 2 хвилини.

Додайте йогурт, майоран, сіль і перець. Варіть ще 2хв.

Подавайте в тарілці, посипте сухариками.

Як варіант можна  подавати в хлібі, чи булочці (правда з твердою шкіркою, бо хліб сильно вбирає рідину супу)

Смачного!

Найкраще готувати на обід.


Закваска для журека
Інгредієнти:

  1. Борошно житнє — 1 скл.;

  2. Вода — 1 л.;

  3. Часник — 3 зубці;

  4. Лист лавровий — 1 шт.;

  5. Перець чорний горошок — 4 шт.;

  6. Перець духмяний горошок — 2 шт.;

  7. Кмин — 0,5 ч.л.;

  8. Хліб житній — 1 шматок..


Приготування:
До літрової банки всипте борошно, влийте пів літри води, добре розмішайте, долийте решту води.
Додайте часник (зубці розріжте навпіл), перці, лавровий лист, кмин, хліб.
Накрийте тканиною і залиште на 3-4 дні при кімнатній температурі).
Після 4 днів закваску зберігайте в холодильнику. При приготуванні журека закваску добре розмішуйте, оскільки борошно осяде на дно.


Журек (Żurek) — це традиційний польський суп, для приготування, якого необхідний заквас.


Написати відгук
Написати відгук


Надіслати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.