Спельта (органічна)
Спельта (органічна)

Спельта (органічна)

Львів


38 грн/ 650 г
650 г
+ -
Є в наявності
Спельта / Україна
на 100г: білків – 14,5г, жирів – 2,4г, вуглеводів – 70,2г. Калорійність – 339 Ккал.
24 місяці

  • Спельта – (еммер, ачар, камут)  -  вид пшениці з прадавніх часів, що не схрещувалась з іншими сортами пшениці;
  • Спельта - екологічно чистий продукт - вона не переносить жодних штучних добрив;
  • Вміст білків у спельті перевищує їх вміст у пшениці та курячих яйцях, тому спельта – чудова їжа для вегетаріанців;
  • Сприяє схудненню та запобігає накопиченню жирів;
  • Зі спельти, так як і з пшениці, виготовляють борошно, висівки, пластівці, варять каші, пророщують;

____________________________________________________________________________________________________


- Вживання спельти стабілізує роботу серця та мозку, укріплює всю серцево-судинну систему;


-  Допомагає покращити стан шкіри та волосся, омолоджує організм;


- Регулярне вживання спельти допомагає покращити зір та нормалізувати тиск;


- Високий вміст вітаміну В6 допомагає позбутися зайвого холестерину;


- Спельта знижує ризик ракових захворювань та допомагає їх лікувати; розсмоктує доброякісні та злоякісні новоутворення, поліпи, фібріоми;


- Підвищує тонус та енергію, тому корисна людям, що займаються спортом;


- Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.


Підходить для діабетиків, спортсменів, людей з зайвою вагою, анемією, проблемами з серцем та шлунком та для всіх, хто хоче покращити своє здоров’я.



Поради щодо зберігання насіння, шротів, сухофруктів тощо.

 

Для того щоб захистити улюблені продукти від молі та жучків достатньо їх правильно зберігати.

Ми зібрали найважливіші поради щодо цього питання. Прочитайте, будь ласка, уважно та намагайтесь максимально притримуватись наведених порад.

 

1. Обов'язково пересипайте кожен товар, який отримуєте з паперового чи пластикового упакування ( зерна, шроти, бобові, насіння, висівки, сушеності, сухофрукти, чаї, борошно, пастили) в скляні або пластикові ємності та щільно закривайте їх кришками.

 

2. Сухофрукти: в ідеалі сухофрукти повинні зберігатися при температурі +10 С. Якщо забезпечити таку температуру неможливо, зберігайте сухофрукти в скляних банках, що щільно закриваються в кухонних шафках. Поставте поряд з баночкою сільничку, оскільки сіль поглинає вологу, яку дуже люблять цвіль і жучки. 

Головне, щоб тара для зберігання сушки не мала отворів і щілин через які можуть потрапити шкідники.

Якщо ж така прикрість сталася, покладіть сухофрукти в духовку або на сильний мороз. Основна маса комах не витримує температур вище +60С і нижче -20С.

 

3. Сушені фрукти та овочі: найкраще зберігати герметично-запакованими, оскільки вони легко вбирають в себе всі запахи. Також зберігайте їх в темному сухому місці, бо через попадання прямого сонячного світла відбувається потемніння продуктів і втрата аромату. 

Груші та сливи найкраще зберігати в полотняних мішечках, які необхідно підвісити в сухому та добре провітреному приміщенні.

 

4. Чаї: пересипайте чай в скляні ємкості, які щільно закриваються. Таким чином чай збереже свій аромат і не вбиратиме сторонні запахи. Зберігайте чай в темному, теплому сухому місці. Не варто наповнювати щільно чай в банку, дайте йому "повітря".

 

5. Борошно, крупи, бобові, шроти, манка: просійте або переберіть продукти відразу після купівлі. Не зберігайте ці продукти в целофанових пакетах. Відсутність повітря + тепло + волога - ідеальне середовище для комах. Найкраще зберігати банки з крупами та борошном - нижні полиці, де сухо та прохолодно. 
Щоб відлякати жучків зазадлегідь, обробіть полиці оцтом.

Притримуйтесь цих правил і щодо інших продуктів, адже міль може завестись і в горіхах, і в спеціях, шоколаді тощо.

 

Обов'язково регулярно прибирайте в кухні з використанням оцту, мильних горіхів, розчином оцту, соди + кілька крапель ефірної олії лаванди. Тара для продуктів повинна бути чиста та суха !

 

Ці прості правила допоможуть вберегти Ваші продукти від шкідників.


Більше про спельту: http://goo.gl/b0VUpK


Десерт “Оригінальний”

Інгредієнти:

  1. Яблуко — 1 шт;

  2. Домашній сир (творог) — 100 г;

  3. Проростки спельти — 20 г;

  4. Мед — 1 ст.л.;

  5. Кориця — ½ ч.л.;

Приготування:

Для пророщення зерна необхідно спельту замочити у чистій воді на 3-5 годин (на ніч). Потім злити воду, промити насіння і залишити трохи вологи на дні посудини. Прикрийте нещільно посуд кришкою чи тканиною. Відкладіть спельту у тепле темне місце поки не з’являться корінці довжиною 3-4 мм. Поки насіння проростає промивайте його 2 рази на день. Готові проростки зберігайте до 5 діб в холодильнику, промиваючи їх раз в день.

Яблуко очистіть від шкірки і натріть на крупній тертці.

Сир перетріть через сито. Спельти проростки подрібніть в чаші блендера.

Змішати всі інгредієнти, викладіть у форму і посипте корицею.

Смачного!

Найкраще вживати у першій половині дня. Чудово смакує діткам.

Толма  ( з Вірменської кухні)


80 г сочевиці
160 г спельти
80 г квасолі
80 г цибулі
120 г олії
80 г кураги
400 г виноградних листків
40 г родзинок
зелень, перец червоний, сіль

ПРИГОТУВАННЯ:
1. Спельту промити,  замочити на ніч, зварити.
2. Підсмажити цибулю до золотистого кольору.
2. До вареної спельти додати варену сочевицю, квасолю, змішати з підсмаженою цибулею, додати  родзинки, зелень, перець, сіль.
3. Ошпарити виноградні листки. Завернути в начинку в виноградні листки у вигляді конвертиків. Складати рядами в каструлю, додати курагу, воду і олію. Зварити до готовності, посипати зеленню.


Каша зі спельти з морквою


Складники:

1 скл зерен спельти 

1 цибуля  

1 морква

3 ст л олії 

3 скл води 

сіль - за смаком 


Приготування:


1.Цибулю нарізати дрібно, моркву натерти на тертці.

2. В каструлю налити олії і стушкувати цибулю і моркву приблизно 10 хвилин. 

3. Добре промити спельту, додати до моркви і цибулі, перемішати. 

4. Долити теплу кип'ячену воду в співвідношенні крупа-вода - 1: 3. 

5. Готувати на слабкому вогні до повного википання води, додати сіль. 

6. Залишити кашу настоюватись близько 30 хвилин.


Смачного!
Написати відгук
Написати відгук


Надіслати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.