Грецький горіх
Грецький горіх

Грецький горіх

Львів


34 грн/ 100 г
100 г
+ -
Є в наявності
Грецький горіх / Україна
на 100гр. продукту: білків, г: 15.2, жирів, г: 65.2, вуглеводів, г: 7.0 . Калорійність - 654 Ккал.
6 місяців

  • Волоські горіхи - найкорисніший вид горіхів - їх необхідно включати в повсякденний раціон;
  • У горіхах, на відміну від інших плодових, ягідних і овочевих рослин, містяться всі необхідні для підтримки життя речовини;
  • Грецькі горіхи незамінні в кулінарії. Додавайте їх в каші, салати, соуси, десерти;
  • Корисні волоські горішки для людей, що займаються фізичними навантаженнями, тому що вони швидко відновлюють життєві сили;
  • 3-4 горіха з ложкою меду – це не тільки корисна вечеря, а й засіб від головного болю, безсоння, склерозу;
  • Волоські горіхи потрібно ретельно і повільно пережовувати - тільки так вони краще засвоюються організмом. 
__________________________________________________________________________


- Вживання горіхів сприяє нормалізації шлункової секреції, незалежно знижена вона або, навпаки, підвищена;


- За допомогою горіхів можна попередити і навіть вилікувати атеросклероз;


- Плоди грецького горіха здатні зняти сильну нервову напругу. Для цього необхідно з'їдати по кілька ядер грецького горіха на день;


- Волоські горіхи корисні при залізодефіцитній анемії, тому що в їх ядрах містяться: залізо, мідь, кобальт, цинк;


- Волоські горіхи можна рекомендувати при цукровому діабеті, оскільки в їх складі присутні марганець, цинк, що знижують рівень цукру;


- У горіхах містяться багато речовини, які скорочують затвердіння артерій і допомагають зберегти їх еластичність;


- Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.

_____________________________

Грецькі горіхи стануть відмінним доповненням до щоденного раціону спортсменів, людей фізичної праці та осіб, які слідкують за своїм харчуванням.


 
Дізнайтесь більше про грецькі горіхи: uk.wikipedia.org



Поради щодо зберігання насіння, шротів, сухофруктів тощо.

 

Для того щоб захистити улюблені продукти від молі та жучків достатньо їх правильно зберігати.

Ми зібрали найважливіші поради щодо цього питання. Прочитайте, будь ласка, уважно та намагайтесь максимально притримуватись наведених порад.

 

1. Обов'язково пересипайте кожен товар, який отримуєте з паперового чи пластикового упакування ( зерна, шроти, бобові, насіння, висівки, сушеності, сухофрукти, чаї, борошно, пастили) в скляні або пластикові ємності та щільно закривайте їх кришками.

 

2. Сухофрукти: в ідеалі сухофрукти повинні зберігатися при температурі +10 С. Якщо забезпечити таку температуру неможливо, зберігайте сухофрукти в скляних банках, що щільно закриваються в кухонних шафках. Поставте поряд з баночкою сільничку, оскільки сіль поглинає вологу, яку дуже люблять цвіль і жучки. 

Головне, щоб тара для зберігання сушки не мала отворів і щілин через які можуть потрапити шкідники.

Якщо ж така прикрість сталася, покладіть сухофрукти в духовку або на сильний мороз. Основна маса комах не витримує температур вище +60С і нижче -20С.

 

3. Сушені фрукти та овочі: найкраще зберігати герметично-запакованими, оскільки вони легко вбирають в себе всі запахи. Також зберігайте їх в темному сухому місці, бо через попадання прямого сонячного світла відбувається потемніння продуктів і втрата аромату. 

Груші та сливи найкраще зберігати в полотняних мішечках, які необхідно підвісити в сухому та добре провітреному приміщенні.

 

4. Чаї: пересипайте чай в скляні ємкості, які щільно закриваються. Таким чином чай збереже свій аромат і не вбиратиме сторонні запахи. Зберігайте чай в темному, теплому сухому місці. Не варто наповнювати щільно чай в банку, дайте йому "повітря".

 

5. Борошно, крупи, бобові, шроти, манка: просійте або переберіть продукти відразу після купівлі. Не зберігайте ці продукти в целофанових пакетах. Відсутність повітря + тепло + волога - ідеальне середовище для комах. Найкраще зберігати банки з крупами та борошном - нижні полиці, де сухо та прохолодно. 
Щоб відлякати жучків зазадлегідь, обробіть полиці оцтом.

Притримуйтесь цих правил і щодо інших продуктів, адже міль може завестись і в горіхах, і в спеціях, шоколаді тощо.

 

Обов'язково регулярно прибирайте в кухні з використанням оцту, мильних горіхів, розчином оцту, соди + кілька крапель ефірної олії лаванди. Тара для продуктів повинна бути чиста та суха !

 

Ці прості правила допоможуть вберегти Ваші продукти від шкідників.

Будь-яке насіння чи горіхи рекомендується замочувати у воді на 5-6 год або на ніч. Після чого їх бажано вживати ретельно розжовуючи. Це сприятиме максимально доброму засвоюванню їх у нашому організмі. Якщо ж такої можливості немає, то також корисним буде розмелювати їх сухими у кавомолці і вживати самостійно чи додавати у різні страви, салати каші тощо.

Прогулянковий смаколик:


Сушені яблука – 2 склянки (можна додати ще пів склянки сушених груш)
Волоські горіхи лущені – 1 склянка
Мелена кориця, мелена гвоздика – по чверті чайної ложки
Темний мед – 1-2 столові ложки


Приготування:
1. Сушені яблука і груші всипати в літрову банку і залити холодною кип’яченою водою. Залишити на 2-3 години. 2. Горіхи помолоти, 1-2 столові ложки мелених відсипати окремо в тарілку. 

3. Відцідити яблука й груші (воду можна випити – вона стає дуже смачна!), перемолоти на м’ясорубці, всипати мелені горіхи, додати мед, корицю і гвоздику, старанно перемішати. 

4. Пластичну масу, що утворилася, розпластати або розтачати між силіконовими килимками чи листками пергаменту, тупим боком ножа розрізати на квадратики приблизно 2 на 2 см. 

5. Обсипати меленими горішками , щоб не злипалися і скласти в ємність, що щільно закривається. Дуже зручно брати на прогулянку як корисний перек.


Хрумкі мюслі зі смаком куті:


Пшеничні пластівці – 2 склянки
Волоські горіхи лущені – 1 склянка
Родзинки – 1 склянка
Мак – пів склянки
Мед  – 2 столові ложки


Приготування:

1. Пів склянки волоських горіхів посікти не дуже дрібно і вимішати з пшеничними пластівцями і маком у глибокій мисці. 

2.  Пів склянки волоських горіхів, що залишились розтерти блендером або в ступці до однорідної пасти з медом, можна додати столову ложку холодної кип’яченої води якщо паста дуже густа. 

3. Влити пасту до сухої суміші і вимішати руками до утворення грудочок. 

4. Викласти на деко і розрівняти рівномірним шаром.

5.  Сушити у духовці при температурі 60 градусів півтори – дві години. Якщо шматочки позлипались, розламати. Можна їсти сухими або заливши молоком, йогуртом чи соком.

Написати відгук
(2)
Написати відгук


Надіслати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.