Бразильський горіх
Бразильський горіх

Бразильський горіх


77 грн/ 100 г
100 г100 г
+ -
Закінчується
Бразильський горіх / Болівія
на 100г: білки - 14 г, жири - 66 г, вуглеводи 12 - г. Калорійність - 655 Ккал.
12 місяців

  • Бразильський горіх -  висококалорійний екзотичний горіх, що містить велику кількість жирів, вітамінів та мікроелементів;
  • Містить 65% жирів, тому 2-3 горіхи на день забезпечать організм добовою нормою жирів;
  • Можна вживати в їжу як цілими, так і дрібно порізаними. Чудово смакують горіхи  в овочевих стравах, в салатах, хлібі та печиві;
  • Бразильський горіх рекомендовано вживати при ангіні, артритах, схильності до утворення пухлин та для зміцнення імунітету;
_________________________________________________________________________________________


- Бразильський горіх - хороше джерело кальцію, магнію, вітамінів А і В, селену. Усього 2 бразильських горіхи містять денну норму селену;


- Бразильський горіх має протизапальні властивості, допомагає омолодити та відновити організм; 


- Вживання бразильського горіха допоможе подолати стрес та депресію; 


- Бразильський горіх покращить метаболізм та сприятиме спаленню жирових відкладень;


- Вживання бразильського горіха нормалізує цукор в крові та знизить ризик виникнення серцево-судинних захворювань, катаракти, атеросклерозу;


- Уникайте надмірного вживання бразильського горіха, тому що передозування селеном може викликати порушення психіки. Також горіх містить в невеликих кількостях радій і барій;


- Оптимальна доза для дорослих 2-3 горіха в день, для діток - 1;


- Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.
_________________________________________________________________________________________

Підходить всім, хто стежить за своїм здоров’ям та красою, дітям, спортсменам, літнім та ослабленим людям, вегетаріанцям, людям із серцево-судинними захворюваннями, з алергією на глютен. 



Більше про бразильський горіх у Вікіпедії: https://goo.gl/3IwMNS


Поради щодо зберігання насіння, шротів, сухофруктів тощо.

 

Для того щоб захистити улюблені продукти від молі та жучків достатньо їх правильно зберігати.

Ми зібрали найважливіші поради щодо цього питання. Прочитайте, будь ласка, уважно та намагайтесь максимально притримуватись наведених порад.

 

1. Обов'язково пересипайте кожен товар, який отримуєте з паперового чи пластикового упакування ( зерна, шроти, бобові, насіння, висівки, сушеності, сухофрукти, чаї, борошно, пастили) в скляні або пластикові ємності та щільно закривайте їх кришками.

 

2. Сухофрукти: в ідеалі сухофрукти повинні зберігатися при температурі +10 С. Якщо забезпечити таку температуру неможливо, зберігайте сухофрукти в скляних банках, що щільно закриваються в кухонних шафках. Поставте поряд з баночкою сільничку, оскільки сіль поглинає вологу, яку дуже люблять цвіль і жучки. 

Головне, щоб тара для зберігання сушки не мала отворів і щілин через які можуть потрапити шкідники.

Якщо ж така прикрість сталася, покладіть сухофрукти в духовку або на сильний мороз. Основна маса комах не витримує температур вище +60С і нижче -20С.

 

3. Сушені фрукти та овочі: найкраще зберігати герметично-запакованими, оскільки вони легко вбирають в себе всі запахи. Також зберігайте їх в темному сухому місці, бо через попадання прямого сонячного світла відбувається потемніння продуктів і втрата аромату. 

Груші та сливи найкраще зберігати в полотняних мішечках, які необхідно підвісити в сухому та добре провітреному приміщенні.

 

4. Чаї: пересипайте чай в скляні ємкості, які щільно закриваються. Таким чином чай збереже свій аромат і не вбиратиме сторонні запахи. Зберігайте чай в темному, теплому сухому місці. Не варто наповнювати щільно чай в банку, дайте йому "повітря".

 

5. Борошно, крупи, бобові, шроти, манка: просійте або переберіть продукти відразу після купівлі. Не зберігайте ці продукти в целофанових пакетах. Відсутність повітря + тепло + волога - ідеальне середовище для комах. Найкраще зберігати банки з крупами та борошном - нижні полиці, де сухо та прохолодно. 
Щоб відлякати жучків зазадлегідь, обробіть полиці оцтом.

Притримуйтесь цих правил і щодо інших продуктів, адже міль може завестись і в горіхах, і в спеціях, шоколаді тощо.

 

Обов'язково регулярно прибирайте в кухні з використанням оцту, мильних горіхів, розчином оцту, соди + кілька крапель ефірної олії лаванди. Тара для продуктів повинна бути чиста та суха !

 

Ці прості правила допоможуть вберегти Ваші продукти від шкідників.

Будь-яке насіння чи горіхи рекомендується замочувати у воді на 5-6 год або на ніч. Після чого їх бажано вживати ретельно розжовуючи. Це сприятиме максимально доброму засвоюванню їх у нашому організмі. Якщо ж такої можливості немає, то також корисним буде розмелювати їх сухими у кавомолці і вживати самостійно чи додавати у різні страви, салати каші тощо.

Кускус з абрикосами, лимоном і бразильським горіхом


2 столові ложки оливкової олії
200 грам кус-кусу
30 грам посіченої кураги
2 столові ложки свіжої посіченої петрушки
Сік цитрини, сіль, мелений чорний перець
300 мл гарячого овочевого росолу
30 грамів посічених бразильських горіхів
Свіжі листочки базиліку для прикрашання


Приготування:
1. Підігріти оливкову олію в глибокій пательні, додати кускус і старанно вимішати. 

2. Залишити на вогні, помішуючи на 2-3 хвилини. 

3. Додати решту складників і готувати на слабкому вогні періодично помішуючи, доки  кус-кус зм’якне.  Спушити виделкою. Подавати, прикрасивши листочками базиліку.


Сливово-шоколадний смаколик
30 грамів масла
Жменя сливок
2 столові ложки коричневого цукру
170 грамів чорного шоколаду
Жменя бразильських горіхів


Приготування:
1. Зі сливок витягнути кісточки, зняти шкірку і нарізати на четвертинки. 

2. Масло розтопити в маленькій пательні на середньому вогні, додати сливки і пасерувати, доки почнуть м’якнути, додати цукор і готувати доки цукор почне карамелізуватись. 

3. Розтопити на парі шоколад, вимішати з карамелізованими сливами і розкласти у горнятка, щедро посипати подрібненими бразильськими горіхами і охолодити перед подачею. 

Чудово смакує до кави.


Смачного!
Написати відгук
Відгуки про товар (4)
Написати відгук


Надіслати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.