Арахіс лущений (смажений)
Арахіс лущений (смажений)

Арахіс лущений (смажений)


60 грн/ 500 г
500 г
+ -
Є в наявності
Арахіс (Індія)
на 100г: білки - 26г, жири - 45г, вуглеводи - 59г. Калорійність - 551 Ккал.
12 місяців


  • Арахіс лущений (арахіс культурний, арахіс підземний або земляний горіх) – однорічна трав’яниста рослина роду арахіс родини бобових;
  • В їжу використовуються підземні плоди – боби овальної форми та кремового кольору.;
  • Смачне та поживне насіння їдять сирим,  підсмаженим, використовують для приготування арахісової пасти, халви, шоколаду,тортів, олії;
  • Даний арахіс є солоним;

___________________________________________________________________

 

-  є поживним продуктом з високою калорійністю, багатий на рослинний білок, який  легко засвоюється  організмом;

- містить мікро- і макроелементи - залізо, кальцій, калій, натрій, фосфор, марганець, магній, цинк, селен, мідь;

- містить клітковину, олію, вуглеводи, унікальні амінокислоти, вітаміни А, Д, Е, РР, В2, біотин та фолієву кислоту, яка відновлює клітини організму;

- має здатність покращувати згортання крові, його призначають при гемофілії і кровотечах;

-  сприяє відновленню серцево-судинної системи;

 

Обережно! Деякі білки, що містяться в бобах є сильними алергенами, арахіс протипоказаний при подагрі, артриті, артрозі, цукровому діабеті.

- Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.
________________________________________________________

 

Арахіс є чудовим джерелом життєво важливих елементів, незамінна складова для здорового харчування.

Тістечка з тертим арахісом


125 грамів м’якого масла
225 грамів лущеного сирого арахісу
225 грамів цукру
1 банан
150 грамів борошна
Пів чайної ложки порошку до печива
Дрібка соли


Приготування:
1. Розтерти в пасту 150 грамів арахісу, додати розм’якшене масло і вимішати до однорідної маси.

2. Поступово всипати цукор і збити, потрошки додати збитий банан, постійно вимішуючи, всипати борошно, порошок до печива і сіль, 75 грамів арахісу посікти і всипати слідом за борошном, вимішати руками м’яке еластичне тісто, загорнути в харчову плівку і охолодити  впродовж 30 хвилин. 

3. Сформувати 20 кульок і розташувати їх на встелених пергаментом деко, злегка притиснувши пальцями і залишивши достатньо проміжків, бо тістечка підростуть. 

4. Пекти у добре розігрітій духовці при 190 градусів 15 хвилин поки зарум’яняться. Перед вживанням остудити.


Домашнє арахісове масло з хрумкими крихтами


1 кг арахісу
20 мл олії без запаху (наприклад, з фундука)
20 мл кленового сиропу (можна замінити свіжим рідким медом)
20 грамів цукрової пудри
10 грамів солі


Приготування:

1. Арахіс підсушити в духовці при 180 градусів, періодично помішуючи, доки набуде карамельного кольору й інтенсивного аромату. 

2. Коли арахіс охолоне, помістіть 600 грамів арахісу разом із сіллю в кухонний комбайн чи блендер і розітріть на максимальній швидкості. Ви побачите, як поступово арахіс перетвориться на крихти, а згодом на однорідну пасту.

3.  Тоді додайте по кілька крапель олію, кленовий сироп (або мед) і цукрову пудру.

4.  Всипте ще 200 грамів арахісу, а через кілька хвилин – останні 200 грамів , зменшіть швидкість і дочекайтесь, поки маса стане однорідною. 


Смачного!


Написати відгук
Відгуки про товар (6)
Написати відгук


Надіслати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.