Жорнове пшеничне борошно
Жорнове пшеничне борошноЖорнове пшеничне борошно

Жорнове пшеничне борошно


21 грн/ 900 г
900 г
+ -
Є в наявності
Пшениця / виготовляється на східно-тірольських жорнових млинах, Green, Австрія
на 100г. продукту: білків -11.5г, жирів - 2.2г, вуглеводів - 55.8г. Калорійність - 298 Ккал.
6 місяців

  • Борошно цільнозернове пшеничне (органік) – це борошно грубого помелу, яке отримують в процесі перемелювання цільного пшеничного зерна.
  • Усі цінні речовини, які містяться в зародку, залишаються у борошні;
  • Це органічно чистий натуральний продукт, пшениця для цього борошна вирощена без використання хімічних добрив;
  • Використовуйте для приготування здорової випічки – хліба, печива, крекерів, лавашів, запіканок тощо;
  • Борошно цільнозернове пшеничне (органік) – здорова альтернатива традиційному борошну і чудовий спосіб зробити свій раціон кориснішим;
  • Пшеничне борошно з цільного зерна ідеально підходить для тих, хто стежить за своєю фігурою і вагою.
__________________________________________________________________________


- Хлібобулочні вироби з такого борошна, збільшують опірність організму, а також активують процес вироблення гормонів та антитіл;


- У пшеничному цільнозерновому борошні містяться рослинні волокна, які служать своєрідною «щіткою» для кишківника;


- Великий вміст харчових волокон підтримує нормальні функції травної системи, в той час як вітаміни і цінні мінеральні речовини підтримують нервову систему та позитивно впливають на настрій;


- Пшеничне борошно містить вітамін Е, який бореться з вільними радикалами і омолоджує організм;


- Пшеничне борошно сприяє нормалізації кількості кремнію в організмі, який відповідає за імунну систему;
__________________________________________________________________________


Дієтичний продукт. Підходить всім, хто стежить за здоров’ям та красою, а також діабетикам, людям з серцево-судинними захворюваннями та  зайвою вагою.



Поради щодо зберігання насіння, шротів, сухофруктів тощо.

 

Для того щоб захистити улюблені продукти від молі та жучків достатньо їх правильно зберігати.

Ми зібрали найважливіші поради щодо цього питання. Прочитайте, будь ласка, уважно та намагайтесь максимально притримуватись наведених порад.

 

1. Обов'язково пересипайте кожен товар, який отримуєте з паперового чи пластикового упакування ( зерна, шроти, бобові, насіння, висівки, сушеності, сухофрукти, чаї, борошно, пастили) в скляні або пластикові ємності та щільно закривайте їх кришками.

 

2. Сухофрукти: в ідеалі сухофрукти повинні зберігатися при температурі +10 С. Якщо забезпечити таку температуру неможливо, зберігайте сухофрукти в скляних банках, що щільно закриваються в кухонних шафках. Поставте поряд з баночкою сільничку, оскільки сіль поглинає вологу, яку дуже люблять цвіль і жучки. 

Головне, щоб тара для зберігання сушки не мала отворів і щілин через які можуть потрапити шкідники.

Якщо ж така прикрість сталася, покладіть сухофрукти в духовку або на сильний мороз. Основна маса комах не витримує температур вище +60С і нижче -20С.

 

3. Сушені фрукти та овочі: найкраще зберігати герметично-запакованими, оскільки вони легко вбирають в себе всі запахи. Також зберігайте їх в темному сухому місці, бо через попадання прямого сонячного світла відбувається потемніння продуктів і втрата аромату. 

Груші та сливи найкраще зберігати в полотняних мішечках, які необхідно підвісити в сухому та добре провітреному приміщенні.

 

4. Чаї: пересипайте чай в скляні ємкості, які щільно закриваються. Таким чином чай збереже свій аромат і не вбиратиме сторонні запахи. Зберігайте чай в темному, теплому сухому місці. Не варто наповнювати щільно чай в банку, дайте йому "повітря".

 

5. Борошно, крупи, бобові, шроти, манка: просійте або переберіть продукти відразу після купівлі. Не зберігайте ці продукти в целофанових пакетах. Відсутність повітря + тепло + волога - ідеальне середовище для комах. Найкраще зберігати банки з крупами та борошном - нижні полиці, де сухо та прохолодно. 
Щоб відлякати жучків зазадлегідь, обробіть полиці оцтом.

Притримуйтесь цих правил і щодо інших продуктів, адже міль може завестись і в горіхах, і в спеціях, шоколаді тощо.

 

Обов'язково регулярно прибирайте в кухні з використанням оцту, мильних горіхів, розчином оцту, соди + кілька крапель ефірної олії лаванди. Тара для продуктів повинна бути чиста та суха !

 

Ці прості правила допоможуть вберегти Ваші продукти від шкідників.

               Чапаті

  

Інгредієнти:

250 г цільнозернового борошна
150 мл теплої води
щіпка солі
2 чи 3 ст л кокосової, чи іншої рослинної олії
 
ПРИГОТУВАННЯ:
 
1.  Змішуємо борошно і сіль в мисці, додаємо воду і замішуємо, поки не вийде мяке тісто.
2.  Перекладаємо тісто на дошку і замішуємо протягом приблизно 6 хвилин, поки не вийде однорідне тісто. Тісто збризнемо водою, накриваємо вологою тканиною і залишаємо на півгодини (можна до 2 годин).
 
3. Вологими руками сформуємо з тіста 15 однакових кульок. Посипаємо дошку борошном, кожну кульку обкачуєм в борошні і  розкачуємо на тоненькі чапаті по можливості круглі (діаметр близько 14 см). Коли розкачуємо, то постійно посипаємо чапаті борошном, щоб не прилипали.
 
4. Нагріваємо суху сковорідку і кладемо чапаті. Перевертаємо на другий бік, коли на чапаті почнуть утворюватись бульбашки і загинатись краї. Далі тримаємо на сковороді, поки на другій стороні не почнуть роздуватись бульбашки.

5. Беремо чапаті щипцями і підносимо до вогню і повертаємо різними сторонами, поки чапаті не роздується, як м`ячик. Готове чапаті має бути повністю пропечене і вкрите з обох сторін коричневими плямками. Далі приплескуємо чапаті, щоб вийшло повітря і змащуємо одну сторону розтопленим маслом.


Час приготування: 15 хв
Час витримки тіста: 30 хв (або до 2 годин)
Розкачування 1 чапаті: 2-3 хв

_____________

Хліб житньо-пшеничний


Інгредієнти


На одну буханку хліба:


·         Борошно житнє цільнозернове — 220 г
·         Борошно пшеничне цільнозернове — 230 г
·         Закваска — 2 ст. л. (50 г)
·         Сіль морська — щіпка
·         Вода очищена — 320 мл
·         Насіння соняшника — 30 г
·         Льон — 30 г
·         Коріандр для посипки — 1 ч. л.
·         Олія соняшникова сиродавлена — 2 ст. л.

Крок 1


Готуємо опару. Для цього 2 ст. л. закваски кладемо в глибоку миску, додаємо 160 мл води і житнє борошно (приблизно 150 г) так, щоб у нас вийшла маса з консистенцією густої сметани. Залишаємо опару на 6-8 год при кімнатній температурі.


Крок 2


Тепер готуємо тісто. До опари додаємо ще 160 мл води, щіпку солі і льон, і спеції по бажанню, а також 2 ст. л. олії.


Крок 3


Перемішуємо всі інгредієнти,  додаємо решту борошна і все гарненько вимішуємо ложкою. Тісто має вийти досить густим.


Крок 4


Змащуємо форму олією і за бажанням посипаємо стінки і дно форми крупною морською сіллю. Після цього викладаємо тісто у форму, розгладжуємо його рівномірно по всій поверхні і посипаємо зверху коріандром (або кмином, льоном чи соняшниковим насінням). Залишаємо тісто в теплому місці або при можливості у духовці, розігрітій до 35-40 °C на 2-3 год.


Крок 5


Через 2 год дивимось на тісто. Якщо воно піднялось у 1,5-2 рази і утворилась гірка як на фото, то можете сміло розігрівати духовку до 200 °C. Якщо тісто ще не піднялось, тоді треба ще почекати і дати йому дійти. Якщо не дати тісту дійти, тоді хліб не вийде пишним. Важливо також і не перетримати, оскільки тісто вже при випічці може впасти. Ставимо хліб у гарячу духовку на 15 хв при 200 °C, а потім зменшуємо темп до 160 °C і випікаємо ще 1 год 20 хв. Якщо ви випікаєте у силіконовій формі, тоді час випічки треба збільшити призлизно до 1 год 40 хв.


Крок 6


Готовий хліб обов’язково виймаємо з форми і даємо вистигнути. Смачного


                            


 



 

 

Написати відгук
Відгуки про товар (4)
Написати відгук


Надіслати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.