Борошно нутове
Борошно нутове

Борошно нутове

Львів


55 грн/ 900 г
900 г
+ -
Є в наявності
Нут (турецький горох) / Україна
на 100гр. продукту: білки - 10.9г, жири - 2.9г, вуглеводи - 66.0г. Калорійнсть -337 Ккал.
6 місяців

  • Борошно нутове свіжозмелене власного виробництва  (грем, гарбанзо, чічі) - це борошно, яке отримують при перемелюванні нуту або турецького гороху (бобова рослина, яка розповсюджена в країнах Близького Сходу);
  • Здебільшого нутове борошно використовують для випічки, а також для супів і каш;
  • Будь-яка випічка з нутового борошна має підвищену біологічну й харчову цінність;
  • Нутове борошно не лише корисний, але й смачний продукт, який підвищує ситність і смакові властивості їжі, зокрема кондитерських виробів;
  • Нутове борошно працює як природний скраб, при цьому насичуючи шкіру корисними речовинами, безпечно її очищає та не пересушує її.
__________________________________________________________________________


- Борошно нутове - хороше джерело калію, кальцію, цинку, білків, вітамінів E, В;


- Вживання такого борошна покращує регенерацію шкіри і волосся, що актуально при ранньому посивінні;


- Нутове борошно не містить глютену, а це є важливим фактором для людей, які страждають на целіакію, тобто непереносимість глютену;


- Турецький горох насичує організм піродіксіном (вітаміном В 6) , без якого не може функціонувати імунна система;


- У нутового борошна низький глікемічний індекс, а це означає, що від нього ви точно не наберете зайвої ваги, і навіть навпаки - схуднете;


- Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.
__________________________________________________________________________


Дієтичний продукт. Підходить всім, хто стежить за здоров’ям та красою, а також діабетикам, людям з серцево-судинними захворюваннями та  зайвою вагою.



Поради щодо зберігання насіння, шротів, сухофруктів тощо.

 

Для того щоб захистити улюблені продукти від молі та жучків достатньо їх правильно зберігати.

Ми зібрали найважливіші поради щодо цього питання. Прочитайте, будь ласка, уважно та намагайтесь максимально притримуватись наведених порад.

 

1. Обов'язково пересипайте кожен товар, який отримуєте з паперового чи пластикового упакування ( зерна, шроти, бобові, насіння, висівки, сушеності, сухофрукти, чаї, борошно, пастили) в скляні або пластикові ємності та щільно закривайте їх кришками.

 

2. Сухофрукти: в ідеалі сухофрукти повинні зберігатися при температурі +10 С. Якщо забезпечити таку температуру неможливо, зберігайте сухофрукти в скляних банках, що щільно закриваються в кухонних шафках. Поставте поряд з баночкою сільничку, оскільки сіль поглинає вологу, яку дуже люблять цвіль і жучки. 

Головне, щоб тара для зберігання сушки не мала отворів і щілин через які можуть потрапити шкідники.

Якщо ж така прикрість сталася, покладіть сухофрукти в духовку або на сильний мороз. Основна маса комах не витримує температур вище +60С і нижче -20С.

 

3. Сушені фрукти та овочі: найкраще зберігати герметично-запакованими, оскільки вони легко вбирають в себе всі запахи. Також зберігайте їх в темному сухому місці, бо через попадання прямого сонячного світла відбувається потемніння продуктів і втрата аромату. 

Груші та сливи найкраще зберігати в полотняних мішечках, які необхідно підвісити в сухому та добре провітреному приміщенні.

 

4. Чаї: пересипайте чай в скляні ємкості, які щільно закриваються. Таким чином чай збереже свій аромат і не вбиратиме сторонні запахи. Зберігайте чай в темному, теплому сухому місці. Не варто наповнювати щільно чай в банку, дайте йому "повітря".

 

5. Борошно, крупи, бобові, шроти, манка: просійте або переберіть продукти відразу після купівлі. Не зберігайте ці продукти в целофанових пакетах. Відсутність повітря + тепло + волога - ідеальне середовище для комах. Найкраще зберігати банки з крупами та борошном - нижні полиці, де сухо та прохолодно. 
Щоб відлякати жучків зазадлегідь, обробіть полиці оцтом.

Притримуйтесь цих правил і щодо інших продуктів, адже міль може завестись і в горіхах, і в спеціях, шоколаді тощо.

 

Обов'язково регулярно прибирайте в кухні з використанням оцту, мильних горіхів, розчином оцту, соди + кілька крапель ефірної олії лаванди. Тара для продуктів повинна бути чиста та суха !

 

Ці прості правила допоможуть вберегти Ваші продукти від шкідників.

Італійська паляниця з нутового борошна


Інгредієнти:
Нутове борошно – 0,5 склянки
Сіль – 0,5 ч. л.
Орегано – ? ч. л.
Базилік –1 ч. л.
Часник (порошок) – 1 ч. л.
Куркума, кайєннський перець – по дрібці
Вода – 0,5 склянки
Оливкова олія – 1ч. л.
Оливкова олія для змащування форми


Спосіб приготування:


1.     Всі сухі інгредієнти змішуємо у мисці.
2.     Додаємо воду у кілька етапів, збиваючи суміш.
3.     Змащуємо жиром велику сковороду з антипригарним покриттям і розігріваємо.
4.     Виливаємо на гарячу сковороду тісто, зверху збризкуємо його олією.
5.     Смажимо по 5-7 хвилин з кожної сторони.
 
                                                           Котлети з нутового борошна 


Інгредієнти:


Борошно нутове – 1,5 склянки

Окріп – 1,5 склянки
Половина цибулини
Петрушка – за смаком
Орегано - щіпка
Базилік - щіпка
Сіль - 1/3 ч. л. 
Порошок часнику - 1/3 ч. л.
Кумин – 0,5 чайної ложки
Пекарський порошок – 0,5 ч. л.
Олія для смаження – 2 ст. л.


Спосіб приготування:


1. Ріжемо дрібно цибулю і петрушку, часник душимо.
2. Змішуємо всі інгредієнти. Формуємо невеликі котлети з маси.
3. Розігріваємо олію, викладаємо котлети і смажимо до золотої скоринки.

 
Смачного!

Написати відгук
Написати відгук


Надіслати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.