Борошно житнє власного виробництва (цільнозернове, органічне)
Борошно житнє власного виробництва (цільнозернове, органічне)

Борошно житнє власного виробництва (цільнозернове, органічне)


35 грн/ 900 г
900 г
+ -
Очікується
Жито / Україна (власного виробництва)
на 100гр. продукту: білків, г: 9.0, жирів, г: 1.0, вуглеводів, г: 73.0. Калорійність - 325 Ккал.
6 місяців

  • Борошно цільнозернове житнє (органік) – це зерна відбірного жита, розмелені за спеціальною технологією, яка зберігає зародок жита цілим;
  • Усі цінні речовини, які містяться в зародку, залишаються у борошні;
  • Чудово підходить для випічки хліба, печива і кексів з пористим м’якушем;
  • Це органічно чистий натуральний продукт, жито для цього борошна вирощене без використання хімічних добрив;
  • Житнє борошно безцінне в догляді за шкірою та волоссям. Робіть із нього  маски для обличчя та тіла, мийте з ним волосся, використовуйте його як натуральний сухий шампунь;
  • Борошно житнє цільнозернове (органік) наситить ваш організм корисними речовинами й елементами, а також додасть нового смаку вашій випічці.
__________________________________________________________________________


- Хлібобулочні вироби з такого борошна, збільшують опірність організму, а також активують процес вироблення гормонів та антитіл;


- Вживання житнього борошна покращує регенерацію шкіри і волосся, що актуально при ранньому посивінні;


- В житньому борошні у великій кількості містяться вітаміни групи В, які необхідні для обміну речовин, кісткової тканини, а також для нормальної діяльності нервової системи;


- Житнє борошно містить вітамін Е, який бореться з вільними радикалами і допомагає омолодити організм;


Найкорисніше, що є в житньому борошна - це клітковина, яка очищує кишківник і знижує рівень холестерину в крові;


- Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.
__________________________________________________________________________


Дієтичний продукт. Підходить всім, хто стежить за здоров’ям та красою, а також діабетикам, людям з серцево-судинними захворюваннями та  зайвою вагою.


Поради щодо зберігання насіння, шротів, сухофруктів тощо.

 

Для того щоб захистити улюблені продукти від молі та жучків достатньо їх правильно зберігати.

Ми зібрали найважливіші поради щодо цього питання. Прочитайте, будь ласка, уважно та намагайтесь максимально притримуватись наведених порад.

 

1. Обов'язково пересипайте кожен товар, який отримуєте з паперового чи пластикового упакування ( зерна, шроти, бобові, насіння, висівки, сушеності, сухофрукти, чаї, борошно, пастили) в скляні або пластикові ємності та щільно закривайте їх кришками.

 

2. Сухофрукти: в ідеалі сухофрукти повинні зберігатися при температурі +10 С. Якщо забезпечити таку температуру неможливо, зберігайте сухофрукти в скляних банках, що щільно закриваються в кухонних шафках. Поставте поряд з баночкою сільничку, оскільки сіль поглинає вологу, яку дуже люблять цвіль і жучки. 

Головне, щоб тара для зберігання сушки не мала отворів і щілин через які можуть потрапити шкідники.

Якщо ж така прикрість сталася, покладіть сухофрукти в духовку або на сильний мороз. Основна маса комах не витримує температур вище +60С і нижче -20С.

 

3. Сушені фрукти та овочі: найкраще зберігати герметично-запакованими, оскільки вони легко вбирають в себе всі запахи. Також зберігайте їх в темному сухому місці, бо через попадання прямого сонячного світла відбувається потемніння продуктів і втрата аромату. 

Груші та сливи найкраще зберігати в полотняних мішечках, які необхідно підвісити в сухому та добре провітреному приміщенні.

 

4. Чаї: пересипайте чай в скляні ємкості, які щільно закриваються. Таким чином чай збереже свій аромат і не вбиратиме сторонні запахи. Зберігайте чай в темному, теплому сухому місці. Не варто наповнювати щільно чай в банку, дайте йому "повітря".

 

5. Борошно, крупи, бобові, шроти, манка: просійте або переберіть продукти відразу після купівлі. Не зберігайте ці продукти в целофанових пакетах. Відсутність повітря + тепло + волога - ідеальне середовище для комах. Найкраще зберігати банки з крупами та борошном - нижні полиці, де сухо та прохолодно. 
Щоб відлякати жучків зазадлегідь, обробіть полиці оцтом.

Притримуйтесь цих правил і щодо інших продуктів, адже міль може завестись і в горіхах, і в спеціях, шоколаді тощо.

 

Обов'язково регулярно прибирайте в кухні з використанням оцту, мильних горіхів, розчином оцту, соди + кілька крапель ефірної олії лаванди. Тара для продуктів повинна бути чиста та суха !

 

Ці прості правила допоможуть вберегти Ваші продукти від шкідників.

Житнє печиво з сухофруктами

Інгредієнти:
Для тіста:


Борошно житнє цільнозернове – 2 склянки
Борошно пшеничне цільнозернове – 1 склянка
Морська сіль – дрібка
Окріп – приблизно 2-3 склянки
Кокосова олія – 1/4 склянки


Для начинки:


Курага – 1,5-2 склянки
Родзинки – 1 склянка
Мигдаль або інші горіхи – 1 склянка
Лимон – 1 скибка або трохи лимонної цедри
Кориця – 1-1,5 ч. л., за смаком
 
Спосіб приготування:


1. Промиваємо сухофрукти і замочуємо їх у гарячій воді.
2. Подрібнюємо у блендері горіхи.
3. Змішуємо обидва види борошна, додаємо кокосову олію і перемішуємо.
4. Додаємо у тісто гарячу воду.
5. Зливаємо воду з сухофруктів, додаємо лимон і корицю (або інші спеції за смаком – гвоздика, аніс, ванілін).

6. Змішуємо усе це в блендері до консистенції пасти.
7. Додаємо до пасти молотий мигдаль і перемішуємо.
8.Тісто тонко розкачуємо прямо на папері для випічки. Отримуємо прямокутний пласт.
9. Намащуємо на тісто пасту з сухофруктів і горіхів. Шар пасти має бути майже однаковим за товщиною з шаром тіста.
10. Згортаємо тісто у рулет. Рулет нарізаємо на тонкі шматки.
11. Викладаємо печиво на деко, змащене олією або покрите папером для випічки.
12. Запікаємо при температурі 180-200 градусів близько 20 хвилин.
Смачного!

Написати відгук
Відгуки про товар (5)
Написати відгук


Надіслати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.