Борошно амаранту (жорнове)
Борошно амаранту (жорнове)

Борошно амаранту (жорнове)

Львів


55 грн/ 500 г
500 г
+ -
Очікується
Борошно амаранту/ Україна
на 100г продукту: білків, г: 8.9, жирів, г: 1.7, вуглеводів, г: 61.7.Калорійність - 298 Ккал.
6 місяців

  • Борошно амаранту має унікальний біохімічний склад, який за своїми корисними властивостями перевершує всі відомі злаки;
  • Якщо у вас алергія на продукти, що містять глютен, звести неприємності до мінімуму допоможе борошно з насіння амаранту: його відмінна риса - вкрай низький вміст клейковини;
  • Борошно амаранту в кулінарії багатьох країн світу найчастіше використовують для виготовлення різноманітної домашньої випічки (булочки, пироги, торти, печиво, пряники та ін.);
  • Оптимальна кількість вживання амарантового борошна становить 2 столові ложки на день в складі різних страв.
__________________________________________________________________________


- Амарантове борошно має високу біологічну цінність, служить багатим джерелом мінеральних речовин, таких як кальцій, магній, фосфор, вітамінів С і РР;


- Пептид ліназін і сквален в складі амаранту володіють потужними протираковими властивостями;


- Регулярне вживання в їжу амарантового борошна сприяє зміцненню імунітету, ефективно очищує організм людини від токсинів, шлаків, радіонуклідів і солей важких металів;


- Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.
__________________________________________________________________________


Амарантове борошно підходить для дієтичного і вегетаріанського раціону, також для людей, хворих на целіакію (непереносимість глютену)


Поради щодо зберігання насіння, шротів, сухофруктів тощо.

 

Для того щоб захистити улюблені продукти від молі та жучків достатньо їх правильно зберігати.

Ми зібрали найважливіші поради щодо цього питання. Прочитайте, будь ласка, уважно та намагайтесь максимально притримуватись наведених порад.

 

1. Обов'язково пересипайте кожен товар, який отримуєте з паперового чи пластикового упакування ( зерна, шроти, бобові, насіння, висівки, сушеності, сухофрукти, чаї, борошно, пастили) в скляні або пластикові ємності та щільно закривайте їх кришками.

 

2. Сухофрукти: в ідеалі сухофрукти повинні зберігатися при температурі +10 С. Якщо забезпечити таку температуру неможливо, зберігайте сухофрукти в скляних банках, що щільно закриваються в кухонних шафках. Поставте поряд з баночкою сільничку, оскільки сіль поглинає вологу, яку дуже люблять цвіль і жучки. 

Головне, щоб тара для зберігання сушки не мала отворів і щілин через які можуть потрапити шкідники.

Якщо ж така прикрість сталася, покладіть сухофрукти в духовку або на сильний мороз. Основна маса комах не витримує температур вище +60С і нижче -20С.

 

3. Сушені фрукти та овочі: найкраще зберігати герметично-запакованими, оскільки вони легко вбирають в себе всі запахи. Також зберігайте їх в темному сухому місці, бо через попадання прямого сонячного світла відбувається потемніння продуктів і втрата аромату. 

Груші та сливи найкраще зберігати в полотняних мішечках, які необхідно підвісити в сухому та добре провітреному приміщенні.

 

4. Чаї: пересипайте чай в скляні ємкості, які щільно закриваються. Таким чином чай збереже свій аромат і не вбиратиме сторонні запахи. Зберігайте чай в темному, теплому сухому місці. Не варто наповнювати щільно чай в банку, дайте йому "повітря".

 

5. Борошно, крупи, бобові, шроти, манка: просійте або переберіть продукти відразу після купівлі. Не зберігайте ці продукти в целофанових пакетах. Відсутність повітря + тепло + волога - ідеальне середовище для комах. Найкраще зберігати банки з крупами та борошном - нижні полиці, де сухо та прохолодно. 
Щоб відлякати жучків зазадлегідь, обробіть полиці оцтом.

Притримуйтесь цих правил і щодо інших продуктів, адже міль може завестись і в горіхах, і в спеціях, шоколаді тощо.

 

Обов'язково регулярно прибирайте в кухні з використанням оцту, мильних горіхів, розчином оцту, соди + кілька крапель ефірної олії лаванди. Тара для продуктів повинна бути чиста та суха !

 

Ці прості правила допоможуть вберегти Ваші продукти від шкідників.

Амарантовий шоколадний пиріг

Інгредієнти:


  1. Борошно кукурудзяне — 1 склянка;

  2. Борошно амаранту — ½ склянки;

  3. Кокосовий цукор — ½ склянки (або фініки 150 г);

  4. Какао порошок (або кероб) — ½ склянки;

  5. Харчова сода — 1 ч.л.;

  6. Сіль — ½ ч.л.;

  7. Олія оливкова або кокосова — ⅓ склянки;

  8. Ванілін — 1 ч.л. (або свіжий стручок - 5 см);

  9. Сік лимона — 1 ч.л.;

  10. Вода питна — 1 склянка;

  11. Дроблений шоколад — ½ склянки (за бажанням).

Приготування:


Підігрійте духовку до 200 град.
Якщо використовуватимете фініки, тоді замочіть їх попередньо на 15-20 хв у теплій воді, видаліть кісточки та збийте у блендері до стану пасти. Просійте борошно через сито в миску та додайте всі сухі інгредієнти. Додайте олію, воду, фінікову пасту (або цукор) та лимонний сік. Вимішайте тісто. Додайте дроблений шоколад в тісто (якщо використовуєте). Вилийте тісто у форму та випікайте приблизно протягом 20-30 хв. при температурі 180 град. Все залежить від форми, духовки та товщини. Пробуйте, проколюючи зубочисткою тісто. Вона повинна виходити сухою (без прилипшого тіста).
Смачного!
Найкраще вживати у першій половині дня.


Написати відгук
(2)
Написати відгук


Надіслати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.