Нут
Нут

Нут


49 грн/ 600 г
600 г
+ -
Є в наявності
Нут / Україна
на 100 г : білки – 25г, жири - 7г, вуглеводи - 46г, харчові волокна – 10г. Калорійність - 310 кКал.
12 місяців

  • Нут - високобілковий рослинний продукт;
  • Сприяє нарощенню м’язової маси;
  • Нут має приємний горіховий смак;
  • Чудовий продукт для тих, хто бажає схуднути;
  • З нуту варять пюре та супи, додають в салати та пророщують;
  • Пророщений нут сприяє омолодженню та швидкому відновленню організму.

_______________________________________________________________________________________

 - Нут -  це вид бобових, що займає третє місце за популярністю після горошку та квасолі. Перед тим як готувати нут,його потрібно замочити на ніч і  варити близько 1-1,5 години;


- Нут рекомендують застосовувати для очищення організму від шкідливих речовин;


- Нут покращить травлення;


- Нут стимулює вироблення гемоглобіну, зміцнює імунну, нервову  системи та кісткову тканину;


- Вживання нуту покращує потенцію чоловікам, а жінкам допомагає підвищити рівень заліза;


- Розчинні харчові волокна, що містяться в нуті - виведуть холестерин, а нерозчинні - очистять організм від шлаків і шкідливих речовин;


- Нут запобігає виникненню серцево-судинних захворювань;


Зберігайте нут в сухому темному місці в закритій тарі;


- Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.

__________________________________________________________________________________________

 

Дієтичний продукт. Підходить для діабетиків, для  сердечників, для годуючих  матерів, спортсменів, осіб з ожирінням, і для всіх прихильників здорового харчування.


Нут з печеними овочами

Інгредієнти:

  1. Нут — 100 г;

  2. Баклажани — 2шт;

  3. Помідори — 4 шт;

  4. Часник — 2 зубчика (або асафетида ¼ ч.л.)

  5. Зелень петрушки — ½ пучка;

  6. Оливкова олія — 4 ст.л;

  7. Сік лимону — 2 ч.л.

  8. Сіль (рекомендуємо гімалайську) та перець — за смаком.

Приготування:

Баклажани порізати повздовжніми пластинками товщиною до ½ сантиметра, змазати олією і запекти в духовці чи на грилі до розм’якшення. Для зручності поріжте баклажани на кусочки.
Також можна запекти з баклажанами і помідори, або додатити їх сирими до страви.
Нут варіть у великій кількості води протягом 40хвилин до розм'якшення. Лишню воду злийте. Змішайте в мисці відварений нут, помідори та баклажани. Змішайте олію, лимонний сік та розчавлений часник (або асафетиду) і заправте цим салат. Додайте сіль та перець за бажанням та ретельно розмішайте. Подавайте теплим.
Смачного!

Найкраще вживати цей салат в обідній час.

                                                                              Нут з прянощами

250 г промитого нуту

1  ч л солі

2 ч л лимонного соку

1 ч л натертого свіжого імбиру

0,5 ч л асафедити

1 ч л меленого чорного перцю

(Якщо не маємо деяких спецій, то просто не використовуємо їх)


 ПРИГОТУВАННЯ:

1. Замочуємо горох на ніч. Об’єм води має вдвічі перевищувати об’єм нуту.

2. Зливаємо воду, кладемо нут в каструлю середнього розміру і додаємо води стільки, щоб над ним був шар товщиною 7-8 см.

3. Додаємо 1 ч л солі і доводимо до кипіння.

4. Закриваємо кришкою і варимо 45 хв- 1 годину, поки нут не стане настільки м’яким, що його можна буде легко розім’яти пальцями. Періодично знімаєм піну.

5. Відкидуємо нут на сито і викладаєм в миску.

6. Додаємо в нут сік лимона, сіль, спеції і добре перемішуємо.



                                                                            Смажений нут

175 г нуту

1 ч л солі

4 ч л  олії

1ч л меленого коріандра

1 ч л асафетиди

1 ч л меленого чорного перцю

 (Якщо не маємо деяких спецій, то просто не використовуємо їх)

 

ПРИГОТУВАННЯ:

1. Замочуємо нут на ніч, при цьому об’єм води має вдвічі перевищувати об’єм нуту.

2. Осушуємо, кладемо нут в каструлю середнього розміру і наливаємо води, щоб над ним утворився шар товщиною 7-8 см.

3. Додаємо 1 ч л солі і доводимо до кипіння.

4. Варимо 10 хвилин, періодично знімаючи піну.

5. Закриваємо кришку і зменшуємо вогонь. Варимо близько 40 хвилин до того часу, поки горох не стане м’яким. Періодично перевіряємо чи достатньо води (якщо вся вода випарується, то нут може підгоріти).

6. Зливаємо воду.

7. Нагріваємо в каструлі на середньому вогні олію, додаємо мелений коріандр та асафетиду і швидко перемішуємо. Відразу ж додаємо нут і смажимо близько 10  хвилин, постійно помішуючи ложкою. Коли нут вкриється коричневими плямами, знімаємо каструлю з вогню

8. Трохи остуджуємо, перемішуємо, приправляємо перцем і сіллю, якщо необхідно. Подаємо гарячим.


Смачного!
Написати відгук
Відгуки про товар (18)
Написати відгук


Надіслати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.