Маш
Маш

Маш

Львів


56 грн/ 600 г
600 г
+ -
Є в наявності
Маш / Узбекистан
на 100г: білки 23,5г, жири- 2г, вуглеводи 46,2г. Калорійність – 300 Ккал.
12 місяців

  • Маш - це вид бобових, який наповнює організм якісними білками;
  • Маш допомагає наростити м`язову масу;
  • З машу варять супи, соуси, поєднують з рисом і овочами, а також пророщують;
  • Смак проростків машу нагадує смак зеленого горошку;
  • Щоб проростити маш, залийте його на ніч водою. Вранці промийте, злийте воду і залиште в посуді. Ввечері повторіть промивання – і на сніданок матимете поживні проростки.
__________________________________________________________________________________________


- Маш – це боби, популярні серед вегетаріанців. Горох-маш вариться близько 40 хвилин. 


- Маш - це легка їжа, яка сприяє інтелектуальній діяльності.


- Допомагає очистити кишечник, не провокує газоутворень


- Боби машу підвищують загальну опірність організму


- Постійне вживання машу покращує роботу серцево-судинної системи, знижує тиск, робить судини еластичнішими і очищує їх від холестеринових бляшок;


- Зберігайте маш в сухому прохолодному місці в щільно закритому посуді;

- Будьте обережні, у маші можуть попадатися маленькі камінчики!!


- Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.

_________________________________________________________________________________________


Підходить для дітей, дорослих, літніх людей, спортсменів, вегетаріантців, для відновлення сил після важкої хвороби. Добре засвоюється організмом, тому рекомендований усім без винятку.


 

Більше про маш: http://goo.gl/8ELos8


Стаття від "Смак Життя" : Маш - продукт наш
 

Cалат “Салат з машем по-літньому”


Інгредієнти:


  1. маш — 1 склянка;

  2. листя салату — ½ пучка;

  3. червона цибуля нарізана кубиками — ½ склянки;

  4. Помідори чері — 2 склянки;

  5. Кукурудза зерна — 2 качани (100 - 150 г);

  6. Авокадо нарізаний кубиками —  2 шт;

  7. Лимонний сік — 1 ст.л.;

  8. Оливкова олія — 3 ст.л.;

  9. Сіль та перець — за смаком.

Приготування:

Замочіть маш наніч у контейнері. Якщо хочете зробити салат з пророщеного машу, тоді вранці промийте боби та залиште трішки вологи. Покладіть в теплому, темному місці у нещільно закритому контейнері до вечора. Коли боби проклюнуться, промийте їх ще раз і використовуйте для приготування салату.

Якщо хочете приготувати боби, тоді відваріть маш протягом 40 хвилин до розм’якшення у кастрюлі з великою кількістю води (не менше 4-ох склянок).

Після приготування злийте лишню воду та дайте вистигнути.

З’єднайте у глибокій мисці боби (або їх проростки) з овочами та зеленю.
Приготуйте заправку. З’єднайте лимонний сік з оливковою олією, збийте вилочкою та заправте салат.
Додайте за бажанням сіль та перець та розмішайте.
Смачного!

Найкраще вживати у обідній час.


Плов з машу і рису      

Складники:

1 склянка машу

1 склянка рису Басматі

6 скл води

2, 5 см свіжого імбиру(або 1/3 ч. л. сухого)

1 жменька кінзи

2 ст л олії

1 ч л куркуми

1 ч л коріандру

1 ч л тмину меленого

1 ч л цілого тмину  

1 ч л насіння гірчиці

1 ч л солі

1 щіпка асафетиди


Приготування:

1. Добре промиваємо маш разом з рисом, ставими стекти.
2. Змішуємо олію і прянощі, помішуючи підсмажуємо прянощі на середньому вогні протягом декількох хвилин.
3. Додаємо рис і горох, перемішуємо, поки добре не змішаються з прянощами.
4. Доливаємо води, доводимо до кипіння і варимо 10 хв на середньому вогні.
5. Зменшуємо вогонь, накриваєм кришкою і варимо 30-40 хв на повільному вогні, поки рис і маш не стануть м`якими.

6. Додаємо нарізану зелень, настоюємо і подаємо страву гарячою.              

                                                                                             Суп з машу

200 г  гороху маш,

1, 9 л води

3 ч л солі

2 лаврових листки

1 палочка кориці

1 ч л куркуми

275 г овочів, нарізаних кубиками

3 ст л олії

1 ч л насіння кумину

2 стручка сушеного червоного перцю

1 ч л натертого свіжого імбиру (або ? ч л сухого)

1 ч л асафетиди

1 ст л нарубленого листя свіжого коріандру

2 лимона, ( кожен розрізаний на 8 частин )

 (Якщо Ви не маєте деяких спецій, то просто не використовуєте їх)


 ПРИГОТУВАННЯ:

1. Перебираємо, промиваємо і просушуємо маш.

2. Наливаємо у велику каструлю воду, кладемо сіль, лавровий лист, корицю і доводимо до кипіння.

3. Кладемо маш в киплячу воду.

4. Коли вода закипить другий раз, закриваємо наполовину кришкою і варимо на невеликому вогні 20 хв, поки маш не стане м’яким. Не забуваєм періодично знімати піну.

5. Додаємо куркуму, 1 ст л олії і нарізані овочі. Закриваємо кришкою і варимо, поки маш не розвариться повністю.

6. Нагріваємо 2 ст л олії в маленькій сковорідці, кидаємо туди насіння кумину і перець. Коли насіння кумину потемніють, додаємо натертий імбир і асафеду і просмажуємо ще кілька секунд. Потім швидко переливаєм приправи в маш, відразу ж закриваєм кришкою і залишаємо на повільному вогні  ще на 4-5 хв.

7. Подаємо маш гарячим з рисом, овочами і хлібом, прикрасивши зеленню і долькою лимону.

 Суп має бути рідким, якщо він загустів - додаємо гарячої води.                      

Смачного!                        


Написати відгук
Написати відгук


Надіслати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.